Author Topic: Газова уредба  (Read 932 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline RacerTopic starter

• Новак
  • *
Газова уредба
« on: 06-05-2009, 19:24:12 »
Някои може ли да ми поясни по какво да различа обикновенна газова уредба от Газов инжекциаон.  ;)

Offline danny

• Напредващ
Отг:Газова уредба
« Reply #1 on: 06-05-2009, 20:13:18 »
При обикновенното газово е само с изпарител, а при инжекциона си има нов комплект инжектори и компютър, ГИ е като бензиновото устройство всичко се контролира от компютъра, както и се "ремонтира" на комп, докато обикновенното е всичко механика, иначе газовите ботилки са си едни и същи няма никаква разлика, сътветно ГИ е малко по-икономичен, както и повече да върви колата, също и с ОГ има някой неудобства като загуба на газ след изгасяне на колата, газта в инжекторите се изпарява, някой път гърми от възд. филтър, но за това има клапичка,ГИ  сам си прехвърля на ГАЗ щом достигне определена Температура, а другия или ръчно или на обороти според машинката-превключвателя, като свърши газта ГИ пищи и минава веднага на Бензин, докато ОГ предърпва и ще угасне ако не се натисне копчето. Също и в цената ОГ е 250лв ГИ 1200 :) за това се сещам, аз съм на купето с ГИ, а на другия хю с ОГ, ако има нещи питай, може и някаде да греша. :yes: :h:
;]

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #2 on: 06-05-2009, 22:15:20 »
достатъчно изчерпателен отговор колега  danny ,аз за друго не се сещам.... :yes:
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
« Reply #3 on: 08-05-2009, 19:35:47 »
Колегата danny доста изчерпателно е обяснил за ОГ и ГИ с малка корекция за гърмежите и вървежа на ГО... Попринцип ГО-то може да върви и малко повечко от бензина, а относно гърмежите - има някакъв проблем с кабели и свещи... Цената на една ГО е около 550лв. на Ловато :) Лично аз карам с ГО и нямам никакви ядове ;)

Offline danny

• Напредващ
« Reply #4 on: 08-05-2009, 20:50:35 »
Колегата danny доста изчерпателно е обяснил за ОГ и ГИ с малка корекция за гърмежите и вървежа на ГО... Попринцип ГО-то може да върви и малко повечко от бензина, а относно гърмежите - има някакъв проблем с кабели и свещи... Цената на една ГО е около 550лв. на Ловато :) Лично аз карам с ГО и нямам никакви ядове ;)
и двете могат да вървят повече ама как ще харчи...въпроса е при ОГ смисъл се губи инжекцията нещо такова не съм на 100% сигурен каква е хватката, но в момента на Понито като позагрее и светва чек енжин-а защото компютъра отчита грешка с ОГ е, а за цената мисля, че  беше 250 с малко чаркове 2ра ръка изпарител мисля, ама с нови мембрани, то той става нов, и нещо такова пак ловато :) Аз вече се замислям дали трябваше да е ГИ, не че не съм доволен просто 1000лв отгоре, а м/у другото за метанов инжекцион ми искаха 2000 и...или 300 или 500 не помня точно  :)
;]

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
« Reply #5 on: 08-05-2009, 21:20:07 »
В момента ми харчи газ 11-12/100 градско и 8/100 извънградско... По въпроса с ОГ - слага се емулатор, за да лъже компютъра :)

Offline Danny_Flirt

• Напредващ
« Reply #6 on: 29-07-2009, 15:08:23 »
Абсолутно точно,с риск да повтора нещо ще обясня може би по просто при мен как е на газовия инжекцион.Когато колата естудена пали на бензин винаги автоматично,долу мигат лампичките леко,когато дигне температура 30 С ,почват да мигат бързо дигам 100 оборота и вече превклучила на Газ.Дори не се усеща.Като ми свърши Газта пищи датчика,колата вече е превклучила на бензин,но предопреждава за свършилата газ.Докато е студена не може да се прехвърли от бензин на Газ.това става след автоматичното прехвърляне,с цел да не караш на газ докато е студена.Така де обясних абсолутно същото но в движение  ;) Не ме линчувайте за това,просто се опитвам да бъда и аз полезен с нещо  :yes:
Ерекцията,не се брои за личностно израстване :)

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #7 on: 03-08-2009, 20:36:28 »
Аз съм с Ловато ГИ и при мен има един варянт когато колата няма бензин да запали директно на газ, но е зададено от компютъра на ГИ да пали само 10 пъти така... :)
Има хора, които никога за нищо не грешат...то е защото никога, нищо не правят.

Offline malebogia

• Новак
  • *
Re:Газова уредба
« Reply #8 on: 17-10-2010, 12:15:30 »
А на купето задължително ли се слалга Газов Инженкцион?  :)

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #9 on: 17-10-2010, 12:32:28 »
Не няма проблем и обикновенна газ да се сложи.

Offline Danny_Flirt

• Напредващ
« Reply #10 on: 17-10-2010, 17:02:05 »
Доколкото съм чул и ми поразказаха приятели,познати и майстори се на пълен инжекцион се слага задължително газов инжекцион.Чух за няколко човека които са с проблеми от обикновеннагазовауредва.Въпрос на личен избор,не искам да налагам моето мнение,но аз лично не рискувах пари на вятъра.И честно казано не съжалявам за инвестицията.За две години и нещо нямам ядове с Газ'та.Вече всеки сам си преценява.  :h:
Ерекцията,не се брои за личностно израстване :)

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #11 on: 17-10-2010, 19:07:50 »
Газовият инжекцион е задължителен само и единствено при двигатели с пластмасови клапани, защото при евентуален гърмеж / кихане / същият се чупи / пука и смяната е финансово ... неприятна.

При всички останали двигатели с метални клапани / какъвто е и на купето / няма никакъв проблем да се сложи обикновенна газова уредба. Единственият минус спрямо ГИ, според мен, е че копчето за смяна на газ / бензин е ръчно, а не както при ГИ - автоматично. Но като за 500 - 600 лева разлика, аз го преглътнах :)

Карам с обикновенна газова вече 4 - та година и нямам никакви проблеми. Кола с ГИ не съм имал до сега за да кажа наблюдения и там ... 

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #12 on: 17-10-2010, 19:23:33 »
Срещу 20 кинта май беше и този проблем се премахва Свилка :cheezy:
Сменяш го с такова дето сменя над 3000 оборота и се едно си с ГИ  :cheezy:
Наистина.Аз предпочетох да си сложа ГИ,защото няма почти разлига във вървежа на газ и бензин.
Мойта даже като я настъпвам и я изръчкам ,като я вкарам в червеното превключва на бензин,но хубавото при инжекциона е ,че като превключи не забива муцуната,а продължава да си набира по същия начин.Изключва горивото на цилиндрите 1 по 1 и го сменя с другото гориво и така не се усеща .
Имаш ли пари зимай си ГИ.Иначе май и разликата в разхода не е много голяма.Литър някъде в полза на ГИ

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #13 on: 17-10-2010, 19:28:06 »
Сту, тя и моята сменя над 2500 или над 3000 оборота. Винаги пали на бензин и като мине тези обороти сама си минава на газ. Аз имах предвид едни, които съобразяват температурата и като загрее колата, тогава прехвърлят на газ. А аз сега това си го правя ръчно, Паля на бензин, карам си докъто дигне малко стрелката и си превключвам на газ :)