Author Topic: Шарени кабели...  (Read 1101 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tfsTopic starter

• Новак
  • *
Шарени кабели...
« on: 28-04-2009, 21:35:02 »
Та днес си взех най-накрая музика... Аз разбирам колкото да си я вържа сам уж, гледам от плеъра излизар различни цветове кабели, пише си кой за къде е - всичко ок
Изкарвам кабелите дето стърчът от колата и О! изненада 2 еднакви цвята няма!  :cheezy: Та сега да проследявам кабели или има по-лесен вариант за вързването? Абе въобще се оказах или аз доста бос в това начинание или предишния собственик си е сменил инсталациата със каквото е намерил...

На кратко от плеъра излизат 8 кабела за колони групирани по 2 цвята и 5 кабела за заземяване, ток и т.н. с различни цветове и още 2 за ремоте конторл и авто антена- това ок
От колата излизат общо 12 кабела от коио 3 зелени с различни по цвят ивици и още по една ивица понктирана в друг цвят  :aha: един черен имам дебел, който предполагам, че е за захранване и се вързва със жълтия на плеъра... Нали има нещо гнили и не са стандартни кабелите? Ако и при вас са така моля кажете кой за къде е, щото ми е мерак да вързвам сам, а и не ми се дават пари...
За колоните ще ги отделя лесно, но останалите... Та да разглобявам?

Offline emo_yankov

• Напредващ
  • ЕН 9066 ВМ
Отг:Шарени кабели...
« Reply #1 on: 28-04-2009, 22:28:46 »
Ей колега, взимайуреда и мери. Иначе можеш да прецакаш нещо. А на кабелите които идват от колата не пише ли кой какъв е. Ако нищо не е сменяно по инсталацията на колата, цветовете трябва да са стандартни и да имат надписи.

Това е другия вариянт => http://www.thunder.bg/product_info.php?cPath=30_32&products_id=141
« Last Edit: 28-04-2009, 22:52:07 by emo_yankov »
Другата ми любовница Kawasaki ZX6R => http://vbox7.com/play:11d885d6

Offline D-I-D-O

• Новак
  • *
« Reply #2 on: 28-04-2009, 23:38:23 »
И аз имах саштия проблем  :) един по един пробвах всички кабели за да разбера кои кабели за кой говорител са  отне ми половин час някаде

Offline tfsTopic starter

• Новак
  • *
« Reply #3 on: 29-04-2009, 05:28:27 »
Ей колега, взимайуреда и мери. Иначе можеш да прецакаш нещо. А на кабелите които идват от колата не пише ли кой какъв е. Ако нищо не е сменяно по инсталацията на колата, цветовете трябва да са стандартни и да имат надписи.

Това е другия вариянт => http://www.thunder.bg/product_info.php?cPath=30_32&products_id=141

Ох колега то ако пишеше вече да си слушам музиката  :cheezy: а тази букса от линка я имам като останка висяща на един от кабелите, които ако от картинката са стандартни - моите са далеч по-шарени  :cheezy:
Май ще се ходи на жичкаджия...
Препоръчайте къде е тънканата

Offline emo_yankov

• Напредващ
  • ЕН 9066 ВМ
« Reply #4 on: 29-04-2009, 09:22:36 »
Еми колега, ако не си забелязал аз съм от Плевен, не знам за София къде да те пратя. Аго беше по близко до Плевен, можех и аз да ти вържа кабелите.  :)
Другата ми любовница Kawasaki ZX6R => http://vbox7.com/play:11d885d6

Offline verssus

• Модератор
  • Напредващ
« Reply #5 on: 29-04-2009, 09:35:14 »

Ох колега то ако пишеше вече да си слушам музиката  :cheezy: а тази букса от линка я имам като останка висяща на един от кабелите, които ако от картинката са стандартни - моите са далеч по-шарени  :cheezy:
Май ще се ходи на жичкаджия...
Препоръчайте къде е тънканата

Мен ако искаш ела при нас ще измислим какво ще почерпиш за връзването на музиката  :#
Може да ми драснеш на Skype :)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #6 on: 29-04-2009, 17:40:02 »
Това ли ти трябва колега??
Аз за благодарност на пича, който ми продаде колата ми даде и оригиналният хюндайски преходник, защото без него щях да съм в същото положение.

Offline tfsTopic starter

• Новак
  • *
« Reply #7 on: 01-05-2009, 23:39:19 »
Евалата, колега! Точно това ми трябваше! Вече свири!! :#

Offline igdrazil

• Напредващ
  • Waffen-SS
Re:Шарени кабели...
« Reply #8 on: 17-07-2010, 12:13:39 »
Цанко можеш ли да я пратиш пак тая схема, че и аз съм със същия проблем на новото купе, резнали са буксата и кабели има ама кой за какво е не се знае ( засега съм намерил само +/-) пък купих музика и тряба да я свържа. Това което си пратил на колегата просто не излиза вече :(
SS - Gruppenführer

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #9 on: 17-07-2010, 12:22:26 »
Да ама и Хю форума го занулиха и не мога да я взема оттам :(

Offline dobri4kiq19

• Напредващ
« Reply #10 on: 17-07-2010, 14:34:33 »
 може просто да погледниш какъв е цветът на кабела на самия говорител, и така ще е по лесно без схеми. аз така направих като си вразвах моята музика. Другия вариянт е с някаква пищялка да си ги проследиш, като закъсиш от другата страна от към говорителя :). испех ти желая  :yes:
« Last Edit: 17-07-2010, 14:44:09 by dobri4kiq19 »
Tърся жена с трактор