Author Topic: Боядисване на табло  (Read 2861 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline PaBL0Topic starter

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
Боядисване на табло
« on: 23-04-2009, 11:09:22 »
Тук ще обясня как си боядисах таблото.

Значи първо отиваме и си купуваме спрей за боядисване на пластмаса от някой магазин за бои.Купуваме си и един грунд на спрей.След това разглобяваме таблото,няма да обяснявам как става това предполагам,че всички знаят а за който незнае като мен до вчера си има темичка за това начинание.
Стъпка 1:След като разглобим таблото го изчистваме,много добре от всякакъв прахоляк и други мръсотии.

Стъпка 2:След като сме изчистили добре таблото взимаме грунда който сме си купили и напръскваме внимателно един слой върху цялата повърхност,която ще боядисваме изчакваме около 30 минути и напръскваме втори слой грунд след това,изчакваме около 2 часа за да може грунда да стегне добре.

Стъпка 3:След това започваме и нанасяме един слой от цветния спрей колкото да поставим една основа върху грунда,не прекалявайте при първия слой боя,защото ще се разтече.

Стъпка 4: Повтаряме стъпка 3, 3-ри или 4-ри пъти докато постигнем желания резултат,при мен стана с 3 слоя.Нанасянето на различните слоеве да става през около 30 минути.Оставете поне два часа от последния слой за да може боята да стегне добре,аз лично препоръчвам монтажа да се извърши на другия ден.

Стъпка 5: В зависимост от спрежа може да нанесем и един слой лак.Това е по избор,аз лично не съм нанасял лак.

Ето и крайния резултат:

Надявам се да съм бил полезен.

Offline Doch16v

• Напредващ
Отг:Боядисване на табло
« Reply #1 on: 23-04-2009, 11:31:42 »
Колега поздравления за полученият краен резултат. Според мен добре се е получило,но на живо предполагам е и още по-добре. :yes:
Има хора, които никога за нищо не грешат...то е защото никога, нищо не правят.

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
« Reply #2 on: 23-04-2009, 11:46:07 »
Благодаря.Ми да по-добре изглежда защото се вижда и леко лъскавя цвят който му предава самия спрей.

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #3 on: 23-04-2009, 13:23:57 »
Супер е темата! Поздравления, много е яко! Започвам да мисля само какъв цвят да го направя :P

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
« Reply #4 on: 23-04-2009, 13:41:24 »
Супер е темата! Поздравления, много е яко! Започвам да мисля само какъв цвят да го направя :P

Лилав :P

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #5 on: 23-04-2009, 18:05:57 »
Яко е станало наистина и ... така като чета излиза доста по-евтино от това да го дадеш да го боядисат с аерограф ... защото аз бях писал и за частите които ти си боядисал ми казаха 200лв горе долу :) но е зверско ... поздравления!!! :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
« Reply #6 on: 23-04-2009, 20:32:16 »
Еми цялата работа ми излезна около 50 лева.40 са спрейовете и 10 грунда.Разликата е осезаема в цената,но си мисля,че с аерограф ще стане още по убийственно...

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #7 on: 23-04-2009, 21:13:12 »
Ами разликата в цената е ясна ... единственото, което е по-различно е, че аз за тая цена пт 200лв бях спазарил да ми изрисуват с аерографчето и логото на клуба отгоре на самото табло :) частта която е към предния прозорец :) сушер як ще стой според мен ... ама тва си е мое мнение де :)

Offline likantrop

• Загряващ
  • **
« Reply #8 on: 23-04-2009, 21:36:16 »
 :yes: Екстра е станало
"Вярвам,че върховният момент в живота на всеки човек,моментът,в който всички негови мечти се осъществяват,е тогава,когато той е дал всичко от себе си за една кауза и лежи изтощен,но победил на бойното поле."Винс Ломбарди (1913-1970)

Offline capadonna

• Новак
  • *
« Reply #9 on: 24-04-2009, 22:42:09 »
Без да се сваля таблото може ли да се боядиса,защото готините италиянци са залепили копчето за газ-бензин със силикон и няма сваляне.. ? :confused:

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
« Reply #10 on: 25-04-2009, 12:15:44 »
Колега лично аз не ти го препоръчвам,защото може да направиш цялата кола вътре мазало направо или трябва много старателно да облепиш абсолютно всичко вътре.........най-добре вземи едно макетно ножче и пробвай да отлепиш копчето което те възпрепятства.....

Offline maNdy

• Загряващ
  • **
« Reply #11 on: 16-05-2009, 00:46:46 »
Страшен резултат! Ако се престраша, задължително ще го пробвам!  :#  :mighty:
The only thing I can hardly resist... It`s challenge!

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #12 on: 16-05-2009, 15:12:26 »
Страшен резултат! Ако се престраша, задължително ще го пробвам!  :#  :mighty:

Ако се престрашиш ме викни да гледам .. пък може и да снимам ... хихи  :PP

Offline maNdy

• Загряващ
  • **
« Reply #13 on: 17-05-2009, 15:26:26 »
Хмм, нещо ме зимаш за мезе май!  :fire:  За снимките и гледането на сеир се заплаща!  :party3:  :rofl:
The only thing I can hardly resist... It`s challenge!

Offline vrango

• Новак
  • *
    • СКИВ
« Reply #14 on: 19-05-2009, 21:56:22 »
аиде нещо полезно от мен http://www.snimka.bg/album.php?album_id=104782    дано ви харесат
БАТЕ ВРАНГО КАМИКАДЗЕ 

Offline Златко

• Напредващ
боядисване на табло
« Reply #15 on: 30-11-2009, 20:23:45 »
така, таблото ми е свалено и минато на водна шкурка. сега оставя въпроса как да го боядисам- със спрей или на пистолет. искам да има ТРАЙНО, НЕДРАСКАЩО се и НЕЛЮПЕЩО се табло. чувам различни мнения, моля някой по-запознат да изкаже мнение , да ми каже с какво да го пръскам , какви филери, втвърдители и прочуе да слагам. има ли нужда от лак накрая ? не ми се иска да лъщи прекалено .. моля за бързи отговори че таблото ми е на парчета вече седмица   :depress:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Re:Боядисване на табло
« Reply #16 on: 30-11-2009, 23:31:14 »
така, таблото ми е свалено и минато на водна шкурка. сега оставя въпроса как да го боядисам- със спрей или на пистолет. искам да има ТРАЙНО, НЕДРАСКАЩО се и НЕЛЮПЕЩО се табло. чувам различни мнения, моля някой по-запознат да изкаже мнение , да ми каже с какво да го пръскам , какви филери, втвърдители и прочуе да слагам. има ли нужда от лак накрая ? не ми се иска да лъщи прекалено .. моля за бързи отговори че таблото ми е на парчета вече седмица   :depress:

Ползвай търсачката преди да пускаш същата тема!!! Тук има достатъчно инфо за това което мислиш да правим, по добрия варянт е след като си минал водно да ги пръснеш първо с обезмаслител, след това някаква светла база, за да хване по лесно новия цвят и задължително лак накрая ;)

Offline Златко

• Напредващ
« Reply #17 on: 01-12-2009, 10:23:44 »
неписах тук, тъй като искам по- качествено боядисване, а тази тема тук е за боядисване със спрей. нали уж да не разводняваме темите, мисля че има огромна разлика в боядисването със спрей и пистолет, казах си във въпроса- искам качествено боядисване, нз дали може да сравним двата метода ..

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #18 on: 02-12-2009, 23:27:17 »
сега оставя въпроса как да го боядисам- със спрей или на пистолет.   :depress:

Мисля че тук е мястото защото не си конкретизирал какво искаш а искаш съвет кой варянт да изпозлваш! Темата е за всякакъв вид боядисване на таблото, било то качествено или не. Трябва да знаеш, че таблото на Ники е станало много добре и абсолютно качествено, виждал съм го няма забележки... не се претиснявай за тема няма да се разводни стига да се пише по нея. ;)

Offline Златко

• Напредващ
« Reply #19 on: 02-12-2009, 23:40:59 »
събота го пръскам . решил съм да пръсна пластификатор, основа , боя и лак с пистолета. само едно не ми е ясно - де са тия лампички на парното и как се свалят, днеска цял ден съм си играл :(

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #20 on: 02-12-2009, 23:52:22 »
събота го пръскам . решил съм да пръсна пластификатор, основа , боя и лак с пистолета. само едно не ми е ясно - де са тия лампички на парното и как се свалят, днеска цял ден съм си играл :(

Има две лампички, намират се от ляво и дясно на срадната врътка за посоката на въздуха на къде да духа ;) по два зелени кабела влизат в една черна чашка, завърташ я на ляво както се (развива болт) и се осовбождават ;) . Но как не си ги свали път таблото ти е долу без да откачиш тях е почти невъзможно да го махнеш таблото! Може ама трябва да развиеш четерите или шесте болата на трите въртки за остане таблото свободно, но е доста трудно впредвид тясното място което ти остава :)

Offline Златко

• Напредващ
« Reply #21 on: 05-12-2009, 01:16:45 »
махнах го като намерих някаква щипка на маркучетата на климатика и парното, че тези лампички немога да ги свяля вече седмица ..

Слята публикация: 15-12-2009, 18:16:39
http://picbg.net/img.php?file=05c9dd6fe3ec8ba0.jpg
http://picbg.net/img.php?file=3cb39849cbecfa97.jpg
http://picbg.net/img.php?file=863c2e3d7d2095a2.jpg
ей го моето, малко недовържено, на места има да се поизкосури още, но в общи линии е това :)  :h:
« Last Edit: 15-12-2009, 18:16:39 by Златко »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #22 on: 27-12-2009, 20:53:11 »
добре се е получило, но ще стане по добре като го завършиш ;) пръсни и тапичката под ключа за запалването ще стане по добре :)