Author Topic: Бели габарити  (Read 1682 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Doch16vTopic starter

• Напредващ
Бели габарити
« on: 13-04-2009, 09:47:59 »
Здравейте колеги :) преди известно време си търсех бели габаритни светлини, но навсякъде бяха едни и същи - бели и леко лилавееха или пък синееха :) и затова реших да си направя сам. Ето тук е и мястото, който от вас има интерес да прочете следващите няколко реда, по принцип много лесно се правят. Намирате си два диода от запалка /може и да си ги купите продоват се/. Следва да си купите съпротивления от някой магазин за ел.части. Ловите един поялник малко калай и действате без страх. Първо се ориентирате кое ви е "+" на диода и към него запоявате съпротивлението. Намирате си два цокала за габарити /аз мойте цокли си ги взех от габарити, който си бях купувал преди, но светеха от това лилавото бяло / пъхате жичките в дупкике на всеки цокъл, изкривявате ги и монтирате и се радвате на ефекта. Значи, ако искате можете да препилите върха на диода с една пиличка за нокти или каквото намерите, това е за да разпръсне светлината,ако не, не им пречи и да не са препилени. На РД1 ефекта е много скопосен и удивително приятно светят тъй като са във фара и рефликтора отразява. За РД2 ефекта не е кой знае какво. Дано да съм обяснил добре, не е голяма разправия и е занимание за някой слънчев ден до колата на по  :beer:
« Last Edit: 13-04-2009, 09:49:00 by Doch16v »
Има хора, които никога за нищо не грешат...то е защото никога, нищо не правят.

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Отг:Бели габарити
« Reply #1 on: 13-04-2009, 10:31:11 »
Мисля, че добре си обяснил ... а можеш ли да качиш 1-2 снимки да видиме крайния резултат :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

• Напредващ
« Reply #2 on: 13-04-2009, 11:26:27 »
Да разбира се ще кача снимки само, че ще е довечера. В момента съм с РД2-ка и ще видя да направя някоя снимка на тъмно, но по-добър ефект определено се получава на РД1. Ще видя и там дали нямам някоя стара снимка :)

Offline tonitec

• Новак
  • *
« Reply #3 on: 13-04-2009, 15:07:56 »
Здравейте. Бях заинтригуван от "белите габарити". Имам два въпроса. Какъв резистор използва, мисля, че беше 680 Ом или 1 кОм, но не съм сигурен. И , ако не те затруднявя, обясни по-подробно за изпиляването, че мисля и на таблото да сложа диоди, а се опасявам, че ще светят в точка. Поздрави.

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #4 on: 13-04-2009, 16:15:54 »
мисля и на таблото да сложа диоди, а се опасявам, че ще светят в точка. Поздрави.

Колега за да не ти светят в точка диодите си вземи диоди който са "тъпи" или "вдлъбнати" така им викат те са направени точно с тази цел да разпръскват светлината а не да я правят в точкак както е при обикновените диоди ;) Тук в Пловдив са 3лв комплекта  :yes:

• Напредващ
« Reply #5 on: 13-04-2009, 19:58:30 »
Снимката е правена с телефон и не е много добра, но така светят мойте произведения  :)[attach=1]А това вече са тези масовите, които лилавеят :omg:[attach=2]
ще отговоря после и на другите запитвания , само да приложа снимки на сегащното ми купе /РД2/

Слята публикация: [time]13.04.2009 (пн) 21,59,42 GMT-2[/time]
опаааа ето така свети моето произведение. дублирах снимките :)

Слята публикация: 15-04-2009, 00:41:12
Здравейте, незнам дали разбрахте коя снимко коя е, понеже малко ги пообърках. Така за препилването на диодите става с някаква пиличка-търкате докато вярха се изтърка равномерно или варянта, който предложи колегата chonkov щом ще са за таблото ти, но по принцип такова бяло не съм виждал да се продава и затова си ги направих сам мойте, а резистора е 1 кОм.
В близкото бъдеще съм замислил нещо и за РД2-ката за във фара на дългите. Ще го изпробвам и ще кача снимки за да си кажете мнението.

Слята публикация: 23-04-2009, 22:20:14
ето как светят габаритите на сагащнота ми coupe :)[attach=1]
« Last Edit: 23-04-2009, 22:20:16 by Doch16v »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #6 on: 23-04-2009, 23:48:48 »
Колега как ги качваш тези снимки направо ме убиваш.... поне ги изправяй че да не си въртя лаптопа настрани за да ги видя ххахах  :cheezy: :cheezy: :cheezy:

• Напредващ
« Reply #7 on: 24-04-2009, 09:15:22 »
абееее не искам да ти казвам каква магия се получаво докато ги качвам. Ти пак си добре, че си с лаптоп и го въртиш :cheezy:

Offline vexxx

• Напредващ
Re: Бели габарити
« Reply #8 on: 20-12-2010, 23:09:51 »
Само да попитам дали е разрешено с бели диодни крушки на габаритите,смисъл дали помицайте няма да ми правят проблеми,бях ги сложил и хоп на следващия ден ме спряха,но добре,че познавах полицая,вика за тес габарити не са ли ти правили проблем,викам аз ония ден ги сложих и ако трябва ще ги сменя,той вика чек малко,и отиде при колегите и те казаха ,че може да са само бели,оранжеви,или жълти,а мойте са бели само ,че малко бие на лилаво,но с ксенона си е 6.Та въпроса ми е дали да си ги слагам пак или да си карам с старите?
Tва става въпрос за РД2-ка :)
 :h:

Online caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #9 on: 20-12-2010, 23:22:37 »
Ако ти каже, че не може да си с бели габарити му кажи да си хвърли значката и да хваща пътя! Естествено, че може, даже това е един от задължителните цветове! Може скоро да не си е чел правилника и да е позабравил. Ако си със сини червени и тн тогава може да ти направят проблем, защото това са цветове, които са позволени само на коли със специален режим на движение :)

Offline vexxx

• Напредващ
« Reply #10 on: 20-12-2010, 23:30:30 »
мерси за светкавичния отговор,но бият малко на лилаво,направо се слива с ксенона и е много яко,само за фаце де не светят особено много :cheezy:
значи утре пак си ги слагам  :# :h:

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
« Reply #11 on: 28-12-2010, 16:55:11 »
Какви са тези оранжеви габарити? :shock: Аз за първи път чувам за такива :confused:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #12 on: 29-12-2010, 11:29:13 »
Какви са тези оранжеви габарити? :shock: Аз за първи път чувам за такива :confused:

Асе има и оранжеви, обаче тук не са много популярни най-масово се използват в щатите ;) Иначе има и нашинци който са си сложили ( вижте голфа ;) )