Ако може ще си позволя да разкажа и как разбрах, че ще имам Хюндай.
Беше средата на август месец миналата година, тогава изпратих баща ми за Германия да ми взима кола. Указанията ми бяха точни: "да гледа за мерцедес (какъвто и да е), купе, еклипс, селика, или евентуално калибра (ако няма нищо друго)". Два дни след като го изпратих, се разхождаме с една приятелка по плажната алея, с на баща ми мерцедеса (него го нямаше все пак и реших да се възползвам !), търсим си някоя кръчма къде да седнем, и към 11.30 ми звъни телефона, и провеждам следния разговор :
(баща ми) - Обаждам се от Хамбург, взех ти кола !! Говори бързо че нямам време !
(аз съм със огромна усмивка на лицето) - Каква, казвай бързо !
(баща ми) - Хюндай
(аз вече едва ли не съм готов да заскачам по капака на колата от кеф) - Купе !!!??!!
(баща ми) - Не не е купе !
(усмивката ми моментално изчезва, мечтите ми са разбити) - Акцент ?!? (това го казвам с леко пренебрежение и недоволство)
(баща ми) - Не някво друго е, ама пак такова малко с четири врати.
(аз съм замислен, и не се сещам за друг модел на хюндай подобен) - Е какво е де ???
(баща ми) - Абе ще го видиш, ще ти хареса сигурен съм. Има ремус и тука някви червени неони вътре, само джанти няма. Неможах да го огледам хубаво щото беше тъмно ама тука от 1 час я карам и много върти гуми. Айде затварям чао !
(аз съм объркан вече и казвам на мацката с мене) - Взел ми е хюндай
(тя) - Хюндай ?!? Ти луд ли си, това не са ли някви смотани коли.
След което отидохме на кръчма, но стояхме само 30 минути, защото аз не издържах, трябваше да отида и да проверя в интернет какъв е тоя модел. Мисля че същата вечер се регистрирах във форума. Намерих за какво става въпрос, дотогава не си спомням да съм виждал лантра, или може би никога не ми е правила впечатление. Впечатленията които придобих от интернет не бяха много положителни, според мен сток лантрата е супер невзрачна кола. Обаче като ми докараха моята коренно си промених мнението, слабо тунингована но много удачно и на място. Евала на предишния и собственик . И покарах си я няколко месеца (даже година не направих), и се разделих с първата ми лична кола. Може би някой ден бих направил изключение и бих си взел купе, заради клуба и хората в него, не заради друго
А и въпросното момиче, е единствения човек (от познатите ми), която не ми хареса Лантрата, само тя ми каза "браво" когато я продадох