Колеги аз преди да си взема колата гледах една сива RD 2-ка с няколко проблема.Първият беше, че предната броня беше потъмняла все едно някой със сив спрей е боядисал предната броня и съм 100% сигурен, че беше така.Като се качих и запалих колата лампата на AirBag светеше постоянно и момчето каза, че за около 10-на лв. ще викне приятел да изчисти грешката.Веднага се сетих, че е удряна отпред и се сетих за бронята.След това започнах да гледам екстрите и забелязах, че пасажерското стъкло като го сваля и после вдигна и се вдигаше някак си накриво.Копчетата за ел. стъклата бяха почти изтрити, а на колата пишеше около 170 000км. РЕАЛНИ!!!Като излязах отвън и загледах след шофьорската врата се виждаше, че е играло шкурката и беше надрана и боядисвана.Имаше и други забележки като десен халоген пълен с боклуци буквално и ляв преден мигач пукнат!Колата се продаваше за 4500лв. като момчето се обади на шефа му и каза, че щял да намали от цената, но като видях тези забележки се отказах и някак си като се качих в нея не я почувствах като надеждна и някак си не ми пасна!Имах някакво такова чувство, че точно този автомобил не е за мен, защото обичам всичко да си му е в ред.Отказах се и обикаляхме с колегата
nass666 точно за RD 2-ка, но не и друг автомобил.Обикаляхме и както бяхме в една автоборса ми каза "я виж купе в другата автоборса.Аз не го видях, но ми показа из между колите и видях задницата със спойлера.Без да се замислям отидох до нея и бях ИЗУМЕН ОТ КРАСОТАТА НА КОРЕЙСКОТО ТВОРЕНИЕ!Направо се влюбих така да се изразя, но като видях цената някак си се отказах от нея, защото с около 1000лв. беше по-скъпа от колкото можех да заделя за кола, а да не броиме обслужването на самата кола!Колата беше обявена за 6200лв., но честно да си призная всяка една стотинка си заслужаваше!Коженият салон запазен, а волана претапициран и си мисля, че понеже е Италианка и е голяма жега там и човека е претапицирал волана. Влезнах и едвам не припаднах в нея.До сега не съм виждал толкова запазена кола.И табло и тапицерията и тавана и дори под стелките самото кече.Гледах за разни забележки и видях, че на задна десна вежда самият ръб на веждата дето е на вътре се е оцветил жълт като на ръждичка, но не е правена, защото си личат фабричните заварки.Дори няма и люспи, а само се е оцветила боята и леко жълто и е повърхностно.Това е най-малкият проблем.Дойде собственика, а той се оказа градски.Отвори я и я разгледах обстойно и дали всичко си работи.Само дето акумулатора нямаше грам ток.Качихме се с него и той покара първо колата.Излезе от борсата и като я настъпи на 2-ра до прекъсвач и удари към 120км./ч. и нямаше такъв кеф!Едно такси ни засече и да Ви кажа се поизпотих и си помислих, че ще го отнесеме, но добре, че има ABS и учудващо много бързо намали.Ако бях със старата кола Фиат Брава да съм го отнесъл тоя с таксито.Така разбрах, че работи ABS-а, защото все едно нещо се чупи отпред като натисна рязко спирачката.Продължихме по някакъв път дето има дупки и колата грам не тропаше!Влезна в един полегат ляв завой с около 100км./ч. и колата не мръдна.Тогава разбрах, че колата е за мен.Върнахме се с него до борсата и той ми каза "кола така се тества.Колкото се може газ до ламарината".След това аз я покарах и направо не бях на себе си от ускорение, колко е удобна вътре и от устойчивостта й и от всичко.Започнахме да се пазариме и го попитахме дали за 5000лв. ще я даде, а отговора му беше "ако дадеш още малко ще се съглася".Аз го попитах още колко и той каза "абе за 5300-5400лв. ще ти я дам".Замислих се и отидохме до ОМВ-то след борсите и се замислих, но се реших, че ще я взимам.Отидах и му казах, че имам само 5200лв. и съм звънял на кой ли не роднина и само толкова мога да събера и да ми останат малко пари, колкото да я закарам до Перник, а не беше така

.Той се съгласи и си стиснахме ръцете

.В мен имах само 400лв. и чаках превод да взема другата част от парите.Дадох му ги на човека и му казах, че до края на седмицата ще му звънна да попълва документите.Това беше в Събота.В Понеделник получих другата сума и бях на работа.Взех и му звъннах на човека и той преди това ми беше предложил да ми плати и Еко таксата в Дупница, защото била по-евтина от Перник и се съгласих.Във Вторник отидох с един приятел и качихме колата на платформа.Казахме на човека да я докара до КТП- Перник и ние избързахме да направиме Гражданската Отговорност.Обадих се на една позната и за 15мин. я написа и направо при КТП да чакам колата.Той пристигна и така вече беше с регистрация колицата ми.На същият ден отидах да сменят маслото и филтрите и така беше обслужена.Да отбележа, че още в автокъщата човека ми показа сервизна книжка и си пише на нея километрите, датата и печат от представителството на Hyundai в Италия, че всичко е сменено.Пишеше, че е сменено всичко на 151 755км., а колата като я купих беше на около 162 000км.Пишеше, че са сменяни Юли месец на 2009г., а по документи колата я взел Декември тази година.За това още там погледнах ремъците и ангренажа и са направо чисто нови!Няма нито напукано нито износено.За това не съм ги сменял.До ден днешен се кефя на колата си и дори повече от както я взех.Не съжалявам дори и грам за покупката и избора си.Регистриран съм преди да си взема колата и следях форума с интерес някой теми.Преди да си купя купето пуснах тема и се допитвах до колеги какво да правя
темата.Много съм благодарен, че ми отговаряха тогава.Там има снимки още на борсата на колата.Еми това е и дано някой е имал търпението да прочете всичко написано от мен.Поздрави, Лъчо

.