Author Topic: Моето Купе  (Read 6979 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline enbaro

• Загряващ
  • **
Отг:Моето Купе
« Reply #20 on: 11-11-2008, 19:58:58 »
Здравеите моята история не е като любов от пръв поглед.Имал съм доста коли,както комфортни така и резачки.
Като доиде време за поредната не бях решил каква точно ще е,макар че харесвах купетата от краи време.
И та тогава ми оставаше съвсем малко да взема една алфа 156, даже оставих капаро, но приателката ми зе че каза "сега ти е времето за спортна кола" това промени решението ми.За моиа радост в салона имаше и едно купе на добра цена и така се здобих с моята -е с малкия двигател е но нямах голям избор.До ден днешен не сажелявам за решението си така че да  :hater:

Offline meromon

• Новак
  • *
« Reply #21 on: 12-11-2008, 21:10:53 »
честно да си призная имах едно единствено условие като си търсех нова кола-исках тя да не се среща на всеки светофар,да не е толкова масова като всички останали.Първо харесах едно старо купе 98г,но реших,че искам нещо по-ново и като я видях тази красавица знаех,че тя ще бъде моя колкото и да ме разубеждаваха моите приятели разбирачи.Карам я от 1 година и никакви проблеми освен 3 лагера,които съм сменил.

Offline kaha6uc

• Загряващ
  • **
  • Как да та забра'а, кат' не мо'а та запомна?
« Reply #22 on: 01-12-2008, 10:49:08 »
Моята история е бърза - един вид, любов от пръв поглед. Бях още с първата си колица, Дебиана или Деби (от Debian - защото беше червена) - един много бедли абюзван Кадет 87-ма, капка, който даже ми го бяха продали за инжекцион... Ето го. След като почти цяла зима карах без парно, с прекъсващи фарове, с неработеща газова уредба и подобни "неудобства", реших - ще сменям колата!!!  :verycool:
Отворих мобиле.бг и, нали знаете, на първа страница извежда една случайна обява...
Е там се мъдреше едно сивичко, мъничко, сладичко Купенце...
И аз се влюбих...
Веднага се почна един гугъл, един хюндаи.ком, едно търсене, теглене на снимки...
Имам едно приятелче от Сливен (от там беше въпросната обява), та помолих баща му да иде да го види.
Не ставаше точно този екземпляр, но след 2 седмици вече имах Беги.
Като седнах в нея на тест-драйва, направо не знаех къде се намирам. Карах 20м из салона (нямаше номера), и като тръгнах да завивам - няма такъв волан... Не е като на кадета - вЪрти, вЪрти, вЪрти, вЪрти, докато свят ти се завие. Няма - с една ръка... Вече годинка ще стане, много си я обичам :)
 :h:
« Last Edit: 01-12-2008, 17:04:08 by kaha6uc »
- Пълен сток
Красавицата ми

Offline user

• Напредващ
    • quick auto zone
« Reply #23 on: 11-01-2009, 21:05:00 »
аз си нямам история....просто търсих кола и харесах тази след като направих едно кръгче на 1.6....

иначе ме спечели с това:

http://www.postimage.org/image.php?v=Pq1A6eQr
http://www.postimage.org/image.php?v=aV1FmB5A
http://www.postimage.org/image.php?v=aV1FmIA0
http://www.postimage.org/image.php?v=Pq1A5JpA
http://www.postimage.org/image.php?v=Pq1A5To9
http://www.postimage.org/image.php?v=Pq1A62mJ
 :hater:
Бързите кучки са генератор за гащи
http://www.youtube.com/watch?v=JScH_5dSKzw
имаш 0 съобщения, 2 са нови.

suvaLkata

• Guest
« Reply #24 on: 01-02-2009, 02:19:00 »
С какво ви спечели тази кола,защо избрахте точно нея... Каква е вашата история?  ;) :hater: :h:

Току що се регистрирах...незнам дали точно тук трябва да разкажа и аз своята история,но ще пробвам....Аз обожавам Hyundai Coupe и никога не сам си мислила за друг автомобил...бях на 15,когато за 1ви път вудях тази кола...влюбих се веднага,очарователна е...има нещо вълшебно в нея,от тогава  си казах,че именно това е колата,която ще карам някога за в бъдеще :h: Сега вече сам на 21 и с този автомобил под ръка :cheezy: Карам Hyundai Coupe 2008-Tiburon ,уникално е....не съм умувала по време на избора си за кола,аз просто знаех,че това е моята кола и сега наистина е моя.Не искам да звучи като реклама,амаа като заговоря за нея и направо ме хваща ентусиазма....тва е адската кукличка-2.0,143к.с......все още има някои елементи по нея които не са ми ясни и ще се радвам много,ако някои ме светне повечко :) Дано като за 1ви път сам се справила добре с писанията си и не сам отегчила някои...БЛАГОДАРЯ на всички за този клуб и за възможността да се води контакт по темата за  :h:

Offline MickeyTopic starter

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
« Reply #25 on: 17-02-2009, 18:13:34 »
Имаше интересни постове,предложения за сбирки и гонки,топли приветствия и тн в тази тема ,НО!!! Темата се казва "Моето Купе" и всичко,което не отговаряше на това заглавие,беше минато с метлата.Молим ви за пореден път - нека да имаме един подреден и полезен форум,а не всеки да пише където му падне каквото му е дошло на ум.Благодарим ви!

Offline Peio_pz

• Новак
  • *
« Reply #26 on: 23-02-2009, 19:23:35 »
Здравейте всички !!! Във форума съм едва от няколко часа и адски се радвам като чета из постовете! Аз си мислех че само аз си обичам мойта красавица толкова  :P . . . 

Моята история е доста кратка . . . карах Киа Спортидж 2001 но просто не ми харесваше да се тътря зад всеки и реших да си взема нова количка , като естествено дори не съм и помислял за Хюндай , аз даже дори не знаех че съществува. . .  и един ден си карам покрай една автокъща като изобщо не съм имал намерение да гледам коли и хоп . . . няква неземна прелест пред очите ми , не го бях виждал до тогава , но просто се получи любов от пръв поглед !!! и естествено след като се качих за пръв път в нея вече исках да я откарам направо у нас в леглото :wistle2: . . . естествено след три безсънни нощи ,в който си мислех само за нея, я купих си сега си се обичаме и сме щастливи заедно  :iloveu:

Offline trup4e

• Новак
  • *
  • MOITO BEB4E
« Reply #27 on: 28-04-2009, 15:38:20 »
И моита не е по различна от вашите историй трагнах един ден за работа (отдавна изках кола) минах покраи една авто каща (в италия тук работя)просто катоя я видях с периферият като че ли се влиубих след работа отидох да я погледна (боже мой си казах)това ще е на следващия ден я купих за касмет и с собствениците се запознах 5000евро я платих но да ви кажа мотора е супер не очаквах да е в това састояние се пак тук колите се славят с износен двигател :yes: :yes: :yes: :#
МАГАРЕТО МАЛКО АМА КОНЯ МУ ВИКА УКЕ :D

Offline emo_yankov

• Напредващ
  • ЕН 9066 ВМ
« Reply #28 on: 06-05-2009, 19:33:09 »
Ами айде и аз да разкажа моята история.  :aha: От доста време карам немска кола (Форд Орион 1.8D) Твърдо бях решил да го сменя, и определено исках японска кола. Мечтата ми беше Toyota Celica (тази с четирите фара, която много прилича на Hyundai Coupe RD2) като резервен вариянт ми беше Hyundai Coupe. Чаках един приятел, който пътува до швейцария за коли, да ми се обади да ходя с него за кола. Но точно когато имах пари, той спря да ходи за коли  :) Преди един месец ходих в Испания на почивка и там се зарибих по  :h: там всяка 5-та кола е Купе. И като се прибрах от Испания, се качих на моята кола и тя не иска да запали. След два дни мъки успях да я запаля и тръгнах да обикалям автокъщите за да си взема или Toyota Celica или Mitsubishi Carisma. След цял ден обиколки по автокъщите най накрая (в последната автокъща) влизам и точно срещу портала имаше спряно едно RD1 толкова лъскаво и хубаво, единственото че беше внесено от италия. Но след като го запалих и го пробвах как върви и как вози. Извадих парите платих го, и казах че си го прибирам в къщи. Жената в амтокъщата ми каза че няма временни номера и че могат да ме глобят, но аз и казах че нищо не може да ме спре да си го закарам в къщи. Та това е, въобще не съжалявам и много му се радвам.
Другата ми любовница Kawasaki ZX6R => http://vbox7.com/play:11d885d6

Offline likantrop

• Загряващ
  • **
« Reply #29 on: 06-05-2009, 22:29:38 »
 :cheezy:Моята история  ще повтори останалите,преди 3 години отивам на Горубляне ,да видя родата какво продава и гледам едно РД 1 черно с черен салон седи в средата на паркинга....и викам на чичото искам такава,след 2 седмици вече карах една "италианка" с тен, набор 2000..
"Вярвам,че върховният момент в живота на всеки човек,моментът,в който всички негови мечти се осъществяват,е тогава,когато той е дал всичко от себе си за една кауза и лежи изтощен,но победил на бойното поле."Винс Ломбарди (1913-1970)

Offline His Shadow

• Напредващ
« Reply #30 on: 12-05-2009, 16:00:24 »
Моето си го взех на 30-ти януари 2008-ма  :# абсолютно доволен попаднах на много запазена бройка  :cheezy: а днес му взех и ново съединителче Valeo Made in Korea утре го слагаме и се надявам да стартира вече по добре  :hater:

Offline PlevenMafia

• Напредващ
  • EH 8443 BK
    • http://nepipai.hit.bg
« Reply #31 on: 12-05-2009, 16:23:41 »
За къде без ''Бате Пухо''  ;)
Ето и моята история. Миналата 2008г и аз като всички останали ''обикалях'' из автокъщите''. Бях се насочил към марката ''Пежо'' и твърдо бях решил да си взема такава марка кола, но на 31.5.2008г. влязох в една автокъща и гледам (Пежо 206 купе и Хюндай Купе РД1).
Качих се в Пежото, но нещо сякаш ме дръпна към Купето, едно лъскаво ''Италианско МАФИОТЧЕ'' и така още на 15-тата минута беше вече мое(нямаше номера), но аз пак си го подкарах. И оппааааа на 2.6.2008г. го регистрирах в КАТ-Плевен. ''ЕН 8443 ВК'' дори един полицай си регистрира Алфа-Ромеото преди мене с ЕН 8442 ВК, но пък сигурно е било за добро! :h: Дори и да се повреди ще го държа за паметник, но до тогава -   :hater: и Срещи с НОВИТЕ МИ ДОБРИ ПРИЯТЕЛИ ОТ КЛУБА, ТЕ СИ СЕ ЗНАЯТ КОИ СА (аз много ги ценя)!!!  :mighty: :hug: :hug: :hug:
:h:  Бате Пухо, "Не, не се сравнявай с другите - дори да имат всичко, ти имаш повече!"  :h:

ТАМ КЪДЕТО СВЪРШВА ЗАКОНА ЗАПОЧВА ПЛЕВЕН!!!

Offline maNdy

• Загряващ
  • **
« Reply #32 on: 13-05-2009, 22:31:45 »
Я, не съм единствената "откачалка", която се е влюбила в кола от пръв поглед  :#

Амиии, моята история започна в 8-ми клас...1-ви учебен ден в ново училище...разбира се-аз закъснявам. Хващам такси на бегом, изпелтечвам адреса и нахоквам таксиджията (по детски) да подпали гумите . По лош късмет всеки светофар ни хваща... иии на 3-тия светофар може би се чува 1 приятен рев...точно до нас спира 1 кола, черничка, лъскавичка ..Увисна ми ченето ..буквално...  :mighty: Веднага попитах шофьора каква е, при което получих отговор "Бааа, некфо смрадливо купе...хюндай май".
Та от тогава ми влезна мухата в главата и още с прибирането същата вечер започнах да се допитвам до "чичко Гуугъл" и..намерих заветната кола!
Взех книжка, минах през "ама маменце/тате, защо не искаш да ти вземем 1 мъничко, икономичничко голфче/поло/вв костенурка", бях вече категорично заявила, че искам да карам колата, а не (1.1, 50-60к.с) да я бутам по нанагорнищата...А да, и искам да е хюндай купе...НИЩО ДРУГО! Не е ли точно тази кола - няма пък да карам!
Обиколихме, разбира се, цяла София..няколко пъти, изгледахме 10-тина купенца, всичките излъскани ПРЕКАЛЕНО съмнително (като им отвориш капака и те заболяват очите да гледаш от блясък);едно, което като го запалиш и започва симфония от шумове, най-различни...И най-накрая...сбъркахме номера на 1 от продавачите, които щяхме да посещаваме ...На телефона се обади възрастен човек и на въпроса "Къде се намира купето, което продавате", той отговори "ЪЪЪм, дъщеря ми си го кара и е на работа в блаблабла, ето ви телефона да и се обадите". Оказа се, че цял ден сме обикаляли целия град, а перфектната кола е била паркирана на 100 метра от нас...Само я погледнах от далече (покрита с 2 пръста прах и най-различни гадости, с бебешка седалка, неработещ стоп, скърцащ ремък и какво ли още не) и разбрах, че това е ТЯ...даже не я заведох в сервиз...на следващия ден (понеделник) бяхме вече при нотариуса...
The only thing I can hardly resist... It`s challenge!

Offline MuTk0

• Загряващ
  • **
« Reply #33 on: 14-05-2009, 23:07:14 »
Моята история : преди много време 2002г.  бащами реши да сменя колата и от автокъща в автокъща така за първи път срещнах купе рд2 грабна ме интериора , вътре е като самолет откачих 5дни го карах да купи тази кола но тогава бяха доста скъпи все пак на 1-2години и се сдобихме с опел корса преди месец реших да не тормозя родителитеси повече като им отмъквам колата нонстоп и тръгнах да си турся кола за моя голяма радост в една автокъща висеше едно светло сиво и много прашно рд2 спомените ми ор 2002 се върнаха казах си такава кола ще си купя след 3-4дни ровене из интернет и повечето време в този форум разбвах, че колите си заслужават така на 4-5ден отидах взех си прашното купенце и сега немога да му се нарадвам благодаря на чичкото кореец който е измислил  :h:
« Last Edit: 07-11-2011, 15:38:39 by MuTk0 »
И аз понякога съм човек :)

Offline nikito

• Загряващ
  • **
« Reply #34 on: 08-09-2009, 20:20:30 »
Мойта история не е толкова интересна но все пак ... Преди година наще ми обещаха че ако ме приемат медицина ще ми купят кола ... така и стана и почнах да търся коя марка най-много ще ми отива . От всичките модели си харесах Фиат Стило. Алфа 147 Фиат Купе и  новия фокус. Започнахме да обикаляме по салоните и освен четирите модела друга кола не погледнах... Докато в последния салон продавача ме заведе право в купето . като му убеждаваше че по красива кола няма от нея .а аз естествено започнах да спора че неможе да се сравнева с алфата :# От пръв поглед предния капак ме отблъскваше. но като я погледнах отвътре разбрах че  за тея пари немога да си купя по добра кола . Отавих капаро на продавача и друга кола след нея не погледнах !

Offline The_head

• Загряващ
  • **
Re:Моето Купе
« Reply #35 on: 18-11-2009, 17:39:05 »
Моята история не е много интересна но ето как си взех моето COUPE . Преди карах един Опел и едно Мицубиши но и двете се строшиха и изведнаж останах без кола. почнах да обикалям борсите без да знам какво искам и един ден видиах един HUYNDAI COUPE и ми харесса невероиатно много и реших че неискам друго . Отам в банката и така
« Last Edit: 28-04-2010, 20:38:40 by Hyundai_Coupe »

Offline antonio.ivanov

• Напредващ
« Reply #36 on: 09-01-2010, 18:55:16 »
Моята история е че си търсих кола още преди да съм изкарал книжката, 1 година съм стоял в сайтовете, бях се хвърлил на мазда мх3, но като години са много стари, дадоха ми идея за десен волан се бях хвърлил на митсубиши пажеро къса база аутоматик, след много говорене вкъщи и с роднини се отказах от джип понеже е много скъпо удоволсвие а аз дори не работих:) после се колебах между ауди а6 2000г. и пассат 2001 ДЕСЕН ВОЛАН, след дълго обсъждане и това отмина .. 8 месеца докато карах курсовете бях се решил за мазда 323ф ба модела от 95/6г. обикалях автокъщите в стара загора нищо стойностно и интересно, нон стоп спях пред мобиле, видях това което търсих а именно мазда 323ф ба в ВРАЦА, там... видях 2-те коли които ме грабнаха .. но те не бяха стока, - дълга история, после в още автокъщи още мазди все с дребни забележки, в една от последните автокъщи които бях решил да видя и да се пребирам видях моята кола ХИУНДАЙ грабна ме от пръв поглед, беше кола без никакви забележки и страхотен външен вид, забих крака на нея след кратко пазарене стигнахме до консенсос, стиснахме си рацете. Качих се запалих - заминах :)

Offline billab0ng3r

• Новак
  • *
  • Fortuna favet fortibus
« Reply #37 on: 10-03-2010, 23:22:45 »
Нека и аз да разкажа моята история.  :)
От октомври 2008 имам книжка. Както е било при повечето от вас и аз поех семейната кола - една симпатична немска ръждавейка, в цвят бордо, с перфектен двигател, но с лош външен вид (ужасен по мое мнение). Разбира се ОПЕЛ, Опел Вектра 92 год, 1.8.  ;) ;)  Нея специално я имаме от 2002, докараха ни я на ход от Германия. Тогава бях на 12, нищо не разбиращо дете, което започва да се вози в кола. Беше толкова лъсната, че в моите очи приличаше на БМВ - тогавашният ми идеал за кола, който по-късно се замени с настоящия ми такъв.  :h: Както и всяка друга Вектра А и нашата не бе пощадена от лошата приятелка ръждата. То не бе заваряване на гърнето, то не бе правене на вежди. Докато в един слънчев ден не стана така, че хубавата кола остана на 3  амортисьора. Аз също не я щадях, но нямах намерение да я махам, защото знаете, пустите сантименти.
Докато един ден тръгнах да гледам коли из автокъщите във Варна. Напълно случайно, импулсивно решение от моя страна. Бях тръгнала да разглеждам главно Форд Пума и Опел Тигра - временно решение за замяна на Вектрата и в същото време да разбера усещането да караш нещо по-така. Къща след къща, отваряне на кола след кола. Гледки познати - ужасно състояние на автомобилите, буквално нямаха съединител някои, други пък с дефекти много, трети вътре купето беше надупчено цялото като сирене, продавача ти казва "перфектна е", но самата кола казва "не струвам". Изобщо трагедия. Отказах се да обикалям всичките къщи. В крйна сметка аз само си обикалях, ей така, информативно. Имах желание и сили да видя най много още 3 салона и дотам. И да, точно тогава, когато се бях отказала, влязох в последния, който ми даде онова, което явно съм търсила, или то ме е търсило, не знам.  :) Една сребриста РД2, която в крайна сметка ми грабна моментално погледа и как няма. Дотогава я знаех само по форма. Не харесвах марката Хюндай, или по-точно не бях фен, нито съм се интересувала някога. Много мои познати, които разбират от коли винаги са карали Киа, Хонда, Хюндай, но мен лично не ми е правило голямо впечатление. Интересното е при мен, че учебната ми кола беше Хюндай. Да, един симпатичен, но все пак старичък Хюндай Пони.  :# :# :# :cheezy: И така, когато влязох в това нещо, първо ми стана супер странно. Вътре интериора ме завладя много, седалките, прозорците, волана, скоростния лост. Уникално.Тази кола няма нищо общо с коя да е друга, поне за мен. Не знам какво точно стана тогава, но беше наистина бързо. Не можех да осъзная в какъв кратък миг всъщност се случва. Кога съм се обадила на майка ми, кога съм отишла да я взема, как съм я убедила да я вземем и как съм убедила баща ми, който не беше дори в БГ. Но е факт. И сега си имам една наистина любима кола, която не бих заменила за нищо друго. А Вектрата след седмица намери новия си собственик, а в момента се разхожда в Румъния , управлявана от друг.
Та всяка кола си има съдба, както и всеки човек си има своя. Радвам се, че моята съдба и тази на Хю се срещнаха.  :cheezy: :cheezy: :cheezy: :cheezy:
« Last Edit: 10-03-2010, 23:23:30 by billab0ng3r »
Keep your Dreams Alive ...

Offline Deco

• Новак
  • *
« Reply #38 on: 15-03-2010, 20:51:58 »
здравейте колеги, ето че и аз реших да драсна два реда :cheezy:
 Ами имам купе от 5 декември 2009, то ми е подарък от баща ми, поради някои добавки към името ми - инж. и т.н.
Звънна ми по телефона (родителите ми живеят в Москва)  и ме прати на асеновградско шосе да го видя (един познат го беше взел за баща му,  ама ...), хареса ми и след 20 дни мъки по кат, успях да си го регистрирам, а между другото за първи път го подкарах на 29 декември  :@, тъй като тогава неиздържал си махнах гипса (бях с гипсирана дясна ръка цял декември  :depress:).
Малко трудно се оправям с него, тъй като едно оправя,  друго чупя, трето се развали, ама малко по малко ще го вкарам във форма   :h: :beer:
Луд умора няма!

Offline Filip(M)

• Пристрастен
« Reply #39 on: 15-03-2010, 22:52:41 »
 :h: няма да се предаваш
Колкото повече толкова повече!