Author Topic: Фланци  (Read 3928 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DelaneTopic starter

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Отг:Фланци
« Reply #40 on: 28-03-2009, 08:49:42 »
Eто обещаните снимки на фланците ....

за някои няма разлика но за човек който кара скуп има  и то голяма :) ... а с 15-ки какво ли ще да е...скоро и това ще има
« Last Edit: 22-04-2010, 03:19:46 by Delane »
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #41 on: 28-03-2009, 11:38:45 »
Мммм Дани най-накрая доживях да ги видя тези прословути снимки. доста по-добре изглежда, аз си мисля дори за едни 30мм, като ще е гарга да е рошава :)
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #42 on: 28-03-2009, 14:14:23 »
не бате...при измерванията излезе че ще опира гумата в ръба на подкалника и няма да стане ...трябва маааалко да ги пораздуя за да стане,но споко скоро и тва ще стане и тия фланци ше да са ми ненужни ;) иначе аз смятах да са 40 или 50мм,но не съобразих че нямам необходимото разстояние..
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #43 on: 28-03-2009, 20:22:28 »
Добре де, такива големи фланци (30 мм нагоре) не ви ли притеснява кво усилие придават на главините  :confused:

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #44 on: 28-03-2009, 20:55:09 »
няма проблем с това...стига да не са от стомана...стоманата е по тежък метал които може да навреди...
аз за момента нямам проблем(вече 2500км) моите са от сплав някъква която ми препоръчаха че е по лека и няма да създаде главоболия...за сега съм ОК... ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #45 on: 29-03-2009, 16:49:57 »
Хммм колата по принцип и задницата в частност са доста леки Чеф, затова основния проблем със стабилността е там, и главините като цяло несе натоварват много, т.е. лагерите, на главината няма кво толкова да й стане. Дани трябва да измислим как да натъпчем по-дебело фланче, само с преправяне на подкалника ли ще се получи ?
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline Boncho

• Загряващ
  • **
« Reply #46 on: 30-03-2009, 10:29:31 »
Между двата фланеца има 30-ина значителни разлики (в принципа на действие) и поне 10 незначителни(визуални).
Едното изобщо не е фланец по скоро е дистанцираща шайба.Горещо препоръчвам никой да не използва такива. Усилията не се разпределят и се поемат изцяло от шпилките за закрепяне на джантите. Самата шайба няма ръбче около централния отвор!
Другото става.Обаче за изработката му освен струг трябва и някак да уцелиш местата на 8-те болта и централния отвор (делителен апарт). И ако не ги уцелиш с достатъчна точност в колата се чува едно приятно бучене а може и биене да се усети....
P.S.Някой прясно завършил колега ако е учил механика да си поразрови учебниците. Аз имам само бегли спомени и ми е трудно да ви го обясня по достатъчно разбираем начин.
"Скромността е за тези, които нямат други качества"

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #47 on: 30-03-2009, 10:37:03 »
Бончо, знаи препоръчваш ватианта, при който фланецът е прикрепен към главината, а джантата с други 4 болта- към самия фланец... Правилно ли съм разбрал? :whatever:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #48 on: 30-03-2009, 10:44:26 »
Еми да то това е фланеца, той се прави по принцип за да се мини на друг размер различен от нашия 114.3мм пр-но да се мине на 100мм. и се прави точно както съм го качил на снимката 4те дупки се правият за да се завият старите гайки който са на 114.3мм а другите 4ри се правят резби и минаваш на 100мм (примерно) но вече си с Болтове ;) !!! Това е цялата философия, но за направата на резбите и дупките се иска някой който рабира (Шлосер например)  :yes: :yes: :yes:

Offline Boncho

• Загряващ
  • **
« Reply #49 on: 30-03-2009, 13:12:45 »
Ей това е фланецЪТ. Аз поне бих използвал само такъв тип!  Има такива универсални с много дупки и стават за  2-3 размера.  Не е нужно да са за смяна на размера!Например тези в сайта на ШАРК са си просто за изнасяне на джантата. http://www.sharkracing.com/acecart/bin/shop.cgi?action=view&itemID=spacer_1_1_1_1&cate=010901000

Другия вид дето само дистанцират джанта на снимкта на колегата Delane на мен лично ми изглеждат опасни. На времето слагаха такива но дебели 5-6мм за да не опират новите джанти на старата лада във спирачния апарат.

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #50 on: 30-03-2009, 14:04:24 »
Boncho колега аз също не разбирам много много,за сега нямам проблем с фланците...казваш че са опасни...кажи моля защо мислиш така за да знам и ако има някъква опасност да ги махам ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline Boncho

• Загряващ
  • **
« Reply #51 on: 31-03-2009, 13:08:31 »
Шпилките са по дълги от стандартните с 2 см. Би следвало да се използва някакъв по "корав" материал за тях. По същата логика може да се направят и фланци 20см със шпилки ~23см само че си представете усилията които действат приблизително като лост 1-род(май де) или права лопата при обръщане на пръста в градина  :cheezy: баси сравнението. http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0%BE%D1%81%D1%82

http://www.margel.info/images/static/complete_katalog_uk.pdf - инфо на английски в каталог за фланци.
P.S. Айде ако има някой по пресен със по вярна теория от мойта да ни светне че на мен механиката не ми е от любимите и може да греша!!!
« Last Edit: 31-03-2009, 18:39:36 by Boncho »

hsp55

• Guest
« Reply #52 on: 11-06-2009, 14:29:13 »
ако мога и аз да ви бъда полезен по темата - самият аз карам с дистанционни фланци, които си поръчах от фирма ЕТЕ- долна оряховица, това е сайта на фирмата www.etebg.com . 4 броя струваха 130 лв. - 2 предни Х 20мм и 2 задни Х 25 мм. наложи се обаче да сменя шпилките с по-дълги - 70мм., които закупих от варна. мисля че поведението на колата доста се промени особено в завой.

Offline vrango

• Новак
  • *
    • СКИВ
« Reply #53 on: 08-07-2009, 08:03:09 »
скоро ще слагам фланци на моя скупи търся си някои да ми ги направи оферти на л.с. само за отзад  :beer:
БАТЕ ВРАНГО КАМИКАДЗЕ 

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #54 on: 23-07-2009, 10:48:30 »
140 долара сякаш е приемлива цена като става въпрос от минаване 4 към 5 болта .. А фланците по принцип не се препоръчва да се слагат отпред , така ми казаха  :whatever: