Author Topic: Фланци  (Read 3914 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Отг:Фланци
« Reply #20 on: 15-03-2009, 12:32:20 »
Е да ако си търсил 14-ки или 15-ки има избор, но за 17-ки е доста по сложно ;) А и фланци ще се слагат само ако не намериш на твоя размер иначе не си заслужава инвестицията :) Не е нужно да знаеш къв размер да са фланците защото те се правят след като имаш вече джантите в гаража, за да не се прецакаш а да си ги направиш според този размер с който ще са новите ти джанти  :)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #21 on: 15-03-2009, 12:43:09 »
Честно казано от 16 до 18 цолови е пълно втора употреба. Много хора наливат пари, които нямат и след 2-3 месеца почват да продават ИЛИ купуват, виждат, че освен гъзария друга далавера няма  (супер неудобно возене) и почват да си ги продават. Тези дни гледам основно се продават големи джанти и гуми.

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
« Reply #22 on: 16-03-2009, 17:53:09 »
Жоре аз знам защо се слагат фланци...то учудването ми е насочено към Кирето  :cheezy: Смисал за 40мм 110лв си е лудост :) ....Не знам как вози,но е мн по добре с 17 ки  :hater:

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #23 on: 17-03-2009, 12:22:33 »
Е кое му е очудващото бе Ванка? :) 110лв на фона 1200лв за години 17" трябва да ти кажа, че не е кой знае колко :) да не говорим, че ... така или иначе ще си карам зимата с мойте си джанти 15" които също искам да са леко по-изнесени на вън :) за 17"-ти ... други фланчета ако въобще се налага :) там за размери ... издаване навънка и т.н. :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
« Reply #24 on: 17-03-2009, 12:26:10 »
Е да де ,разбирам.Ама 2 см кво са на страна  :) тфа се чудя  :beer:

Offline DelaneTopic starter

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #25 on: 17-03-2009, 12:56:06 »
Е да де ,разбирам.Ама 2 см кво са на страна  :) тфа се чудя  :beer:
Ами 2см на страна са доста...особено при Скупа както задните са с 3 см по навътре от калника...просто е уникално...а като си взема 15-ките ще е още по... ;) според мен има смисъл от фланци...променя се поведението на колата на пътя и има възможност за промени ...
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #26 on: 17-03-2009, 15:14:01 »
Ти реално осете ли някаква промяня в поведението на колата ?
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #27 on: 17-03-2009, 15:57:45 »
Бат Бончо беше разправял, че винаги има разлика С и БЕЗ фланци. Така или иначе не е машинно направен и винаги ще ти даде някое отклонение. Не съм слагал, но предпочитам да си продам старите джанти за 300-350лв, да доплатя до 600лв някой лев и да ми е мирна главата :)
Кире не печелиш кой знае колко от фланците...даже мисля, че повече ще загубиш като поведение на колата!

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #28 on: 17-03-2009, 21:26:53 »
Ти реално осете ли някаква промяня в поведението на колата ?
о да фросте усетих и то адски голяма разлика в устойчивоста на колата ;) усеща се
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #29 on: 17-03-2009, 22:12:23 »
Цане... не си прав бате (нали тъй казваха шопите) Искаш да ми кажеш че с по-голям клиренс между колелата няма да стане по-стабилна....  :cheezy:, ако фланеца е направен както трябва и е балансиран няма нищо лошо. За задните колела може да си играеш, но за предните както в случая на Купе за задвижващите, там наистина е малко по-друга работата.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #30 on: 17-03-2009, 22:24:12 »
Предполагам, че колата ще е по-стабилна (няма друга логика), но не може да ме убедите, че един ръчно направен фланец с подръчни машини и инструменти ще е достатъчно добър за да не почне да ти износва гумите неправилно или да има някакви други последици по главини, дискове и накладки.
Приемам риска да греша тотално (не съм карал с фланци), но според мен риска е по-голям от далаверата.

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #31 on: 17-03-2009, 22:35:24 »
Предполагам, че колата ще е по-стабилна (няма друга логика), но не може да ме убедите, че един ръчно направен фланец с подръчни машини и инструменти ще е достатъчно добър за да не почне да ти износва гумите неправилно или да има някакви други последици по главини, дискове и накладки.
Приемам риска да греша тотално (не съм карал с фланци), но според мен риска е по-голям от далаверата.

Цанко в грешка си, не може да направиш фланец с "подръчни материали и машини", не можеш и сам да си го направиш защото не си стругар, всеки който е стругар ще ти каже че няма как да стане крив един фланец на струга просто това е невъзможно (ако знаеш как работи един струг ще ти стане ясно). За изкривяване на дискове и тези други който каза последствия няма как да се стигне фланеца е на главината няма как да изкревиш диска като си с фланец а за накладките още по малко ;)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #32 on: 17-03-2009, 22:37:53 »
Приемам Жоре   :hater:

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #33 on: 18-03-2009, 01:17:32 »
Не се коси Цане, ще ги научиш работите  :P :cheezy: Сега само остана някой да ми обаде цена от 20лв парчето и влизам :# че с тая криза... айде моля ви се, желязото все пак падна :cheezy:

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #34 on: 18-03-2009, 01:30:41 »
Не се коси Цане, ще ги научиш работите  :P :cheezy: Сега само остана някой да ми обаде цена от 20лв парчето и влизам :# че с тая криза... айде моля ви се, желязото все пак падна :cheezy:
Таман щях да обновявам инфото....
Моя човек с фланците каза че  щом има интерес може да посвали цената...Аз се наемам с търсенето на материал поне сега съм си в Кюстедил за  няколко седмици и мога да потаршувам насам натам...и ще ги направим с майстора...Цената е 70лв за 2бр най евтино е от желязо...за сега(навъртях и около 2000 км) нямам проблем с главините лагерите  или каквото и да  е...
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline tonkata28

• Новак
  • *
« Reply #35 on: 18-03-2009, 10:07:41 »
Здравейте колеги и колежки.Тия фланци и мен ме заинтригуваха.....леко ме дразнят задите гуми как седят ;)
Та въпроса ми е дали може някой да ми даде малко инфо....като външен и вътрешен диаметър на фланеца; от какъв материал е най-добре да бъде? На брат ми дядо му(на жена му баща) е СТРУГАР и ще ми ги направи.....стига да му дам информация :P.
Благодаря предварително
По-добре малък, мой и отпред, отколкото голям, чужд и отзад !

Offline PaBL0

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
« Reply #36 on: 18-03-2009, 14:16:07 »
Тук в Гърция доста колеги с купета карат с фланци и доколкото съм говорил с тях на тази тема ми казват,че досега не са имали проблеми по колата заради фланците.Възнамерявам и аз да сложа лятото,че сега имам други грижи по колата.

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #37 on: 18-03-2009, 14:23:51 »
Здравейте колеги и колежки.Тия фланци и мен ме заинтригуваха.....леко ме дразнят задите гуми как седят ;)
Та въпроса ми е дали може някой да ми даде малко инфо....като външен и вътрешен диаметър на фланеца; от какъв материал е най-добре да бъде? На брат ми дядо му(на жена му баща) е СТРУГАР и ще ми ги направи.....стига да му дам информация :P.
Благодаря предварително
Колега моите са от желязо че е най евтино,нямам проблем вече около 2000 км карам с тях...Нямам износване на гуми,накладки,дискове,виене на лагер на главина или каквото и да  е...
Моите са 2см широки(изнасят гумата с 2см навън...Ще ти пратя снимки до няколко дни за да видиш разликата ;)
Номера като ги минеш на струга и оформи е да  оразмериш точно 114,3 см разстояние м/у дупките и да направиш нови болтове за барабана понеже старите ще се скъсят от 2-та  см на фланеца...Избиват се старите и се набиват новите ...щом имаш стругар около себе си той снае как да ти ги направи...ако има нещо което да съм пропуснал или да не съм обяснил както трябва кажи...Ще обясня ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline tonkata28

• Новак
  • *
« Reply #38 on: 18-03-2009, 15:26:48 »
Благодаря за отговора D! Значи като му кажа какво искам, той ще знае какво да прави :#
Ще се похваля какво съм сторил :)
По-добре малък, мой и отпред, отколкото голям, чужд и отзад !

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #39 on: 18-03-2009, 15:47:59 »
Моля моля...като кача снимки ще е още по ясно ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC