Author Topic: Фланци  (Read 3913 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline DelaneTopic starter

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Фланци
« on: 09-03-2009, 19:06:10 »
привет на всички!
Сложих си фланци на Скупа и резултата е 2см изнесени задни гуми...На пръв поглед не личи но се усеща.Като и сложа 15-ки с борд ще е убиец.

Но идеята е такава...Понеже човека ми е приятел няма да има проблем да ги направим.Ако има желаещи казвайте и ще се разберем дори и да не сте от София.Казвате с колко да е изнесена гумата  и е най-добре ако можете да намерите материал(алуминии) че е най-леко...Цената е 55лв на фланец.
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Отг:Фланци
« Reply #1 on: 09-03-2009, 19:22:09 »
С наши материали 55лв така ли ???

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #2 on: 09-03-2009, 20:34:31 »
Дани, другата седмица ще се чуем да поговорим, че искам да слагам и аз фланци

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #3 on: 09-03-2009, 20:56:21 »
Бе и аз се заинтригувах ... :) я някой да ми разясни точно на какъв принцип действат тез работи :) в мсисъл ... как се закрепят, при смяна на спукана гума примерно имали вариант да се разместят и да стане после някой гаф ...  такива работи :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #4 on: 09-03-2009, 21:12:28 »
хм между другото,аз преди няколко седмици...бях  при моите хора в тунинг центъра и бях готова да мятам гуми и да цъкам фланци....ама понеже бях в късните часове...и трябваше да чакам до другия ден...нещата се размиха и затова още съм без фланци...иначе ми дадоха същите/55лв./за бройка с по два лева на болт.....та тия дни и аз предполагам,че ще сложа..да не казвам голяма дума...
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #5 on: 09-03-2009, 21:21:34 »
Бе и аз се заинтригувах ... :) я някой да ми разясни точно на какъв принцип действат тез работи :) в мсисъл ... как се закрепят, при смяна на спукана гума примерно имали вариант да се разместят и да стане после някой гаф ...  такива работи :)

Кире, на фланците им се правят 4ри отвора на който се захващат твойте болтове и се правят още 4ри отвора с който ще си примерно на нов размер а не на 114.3мм ;) Иначе при смяна на гума няма да имаш никакви проблеми те се захващат доста добре към главината и нямат мърдане освен ако не им разивеш гайките с който си по принцип в момента за да захванеш твоята джанта :)
Горе долу май го обясних  :yes:
Ето така изглеждат  :strak:
http://images14.snimka.bg/002393358.jpg

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #6 on: 09-03-2009, 21:23:48 »
хм между другото,аз преди няколко седмици...бях  при моите хора в тунинг центъра и бях готова да мятам гуми и да цъкам фланци....ама понеже бях в късните часове...и трябваше да чакам до другия ден...нещата се размиха и затова още съм без фланци...иначе ми дадоха същите/55лв./за бройка с по два лева на болт.....та тия дни и аз предполагам,че ще сложа..да не казвам голяма дума...

Силве кви джанти са ти предложели (сигурно са на друг размер за да слагаш фланци) има в предвид че повече от 25мм дебелина отзад няма да стане, ще опират в калниците ако са повече ;)

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #7 on: 09-03-2009, 21:26:07 »
Ееее ... Жорка, мерси за ичерпателния отговор и за снимката!!! :) Сега и аз се замислих дали да не турна едни фланчета отзад ... примерно 2-3см най-много :) не повече :) сигурен съм, че по-друга стойка ще има колицата :)

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #8 on: 09-03-2009, 21:29:45 »
Друга стойка ще изкара веднага, но пак казвам повече от 25мм НЕ защото опира гумата в калника при неравности ;)
Тонито от Сливен беше направил на 30мм отзад и се наложи да ги корегира на 25мм точно поради тази причина а отпред са на 20мм :)

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #9 on: 09-03-2009, 21:34:34 »
20мм да бъдат тогава :) но аз искам само отзад :) отпред мисля че няма да е необходимо :) искам просто задните гуми да са леко по-изнесени :) а след време ако събера за някои симпатични 16" или 17" ... ще е чудничко :) ама е идейно де това с фланците ... заинтригувахте ме ... ако има добра оферта ще се възползвам! :)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #10 on: 09-03-2009, 21:50:15 »
А защо просто не си вземете джанти с друго ЕТ? Пак ще са изнесени и няма да правите допълнителни схеми с фланци. Аз лично мисля така да направя...

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #11 on: 09-03-2009, 21:50:54 »
Ами колеги с наш материал 55лв. и това е...Ако имате въпроси пишете ЛС или звънете на 0877475466...моите са алуминиеви(както писах) това ми препоръчаха ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #12 on: 09-03-2009, 21:51:52 »
А защо просто не си вземете джанти с друго ЕТ? Пак ще са изнесени и няма да правите допълнителни схеми с фланци. Аз лично мисля така да направя...

Цане, къде са 110-120лв за два фланеца ... къде са 700-800лв минимум за някаква хубави джанти :) криза е все пак  :# :cheezy: :omg:

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #13 on: 09-03-2009, 21:52:18 »
Ами колеги с наш материал 55лв. и това е...Ако имате въпроси пишете ЛС или звънете на 0877475466...моите са алуминиеви(както писах) това ми препоръчаха ;)

а ти откъде го намери тоз материал? и горе долу ква пара? :)

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #14 on: 09-03-2009, 22:00:27 »
Ами материала го намирам по пунктовете за изкупуване на метал и е на 4лв килограма(това е цена за Кюстендил където правих всичко) ако намеря по евтино ще кажа веднага...
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #15 on: 09-03-2009, 22:14:57 »
Аз ги намерих на 50лв бройката (с техен материял)!

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #16 on: 09-03-2009, 22:17:05 »
Аз ги намерих на 50лв бройката (с техен материял)!

а какъв е материалът?

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #17 on: 09-03-2009, 22:19:04 »
аломинии до колкото помня но не пречи да го направиш и от стомана ;) примерно варянти има доста а и стоманените са доста по надежни ;) (малко по тежки но това е)

Offline 4efo_1912

• Напредващ
« Reply #18 on: 09-03-2009, 22:24:26 »
колеги и аз ще попитам 1 приател за тези фланци да видим тои кво ще измисли като цена и други подробности и ще ви кажа в блиските ден,два :)

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
« Reply #19 on: 15-03-2009, 02:08:38 »
Добре де,кой размер толкова гоните.Кой са най-разпросранените.Защото аз например преди година като търсех за нисана който си е 4х114.3 си имаше избор  :omg: понякога не ви разбирам с тия фланци.А па Кирето ме уби...за 40мм да увеличиш задното междуосие ще дадеш 110лв..ебати кризата  :#  :P  :cheezy: