Author Topic: Помощ - съвети за музика  (Read 3119 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ЗлаткоTopic starter

• Напредващ
Помощ - съвети за музика
« on: 22-02-2009, 21:48:05 »
имам нужда от съвет. Тия дни обикалям магазините и търся музика за колата, но немога да си избера. Ще взимам Cd, говорители и усилвател, туба няма да слагам. дайте някакви предложения за тия неща, дали да не потърся втора употреба. досега музика в кола не съм слагал.
« Last Edit: 22-02-2009, 22:17:28 by Mickey »

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
http://aval-bg.com/catalog/display_model_new.php?substyle_id=1277
 :aha: :yes: :aha: :party: :party: :party:
В същата страница можеш да си намериш абсолютно всичко,което се сетиш,че искаш  :yes:

• Напредващ
специални алпин си ги гледкам от малък, ама мисля че сега няма да мога да си го позволя тоя лукс че ми трябват и пари за други работи. Blaupunkt- май на тях се спирам, сичко блаупункт . някакви впечетления ?

Offline bandita_paf

• Загряващ
  • **
да ти кажа едно аверче цялата му система е Blaupunkt, и свири доста доволно :aha:
аз лично съм превържаник на JBL  :) ,но както казах имам добри впечатления от това на което си се спрял,не мисля че ще съжаляжаш ;)

Offline [FloW]

• Новак
  • *
  • VW Vento 1.6mi 75hp
аз лично блаукпункт не ги харесвам като качество на звука, а моето мнение CD SONY, а колони и усилвател на HERZ за тази комбинаци съм сигурен, че ще имаш можен, плътен и кристален звук //само не забравяй, че Sony имат малко по-специфичен... по метален, ако мога така да се изразя, звук ;)
Аз съм с едно Sony GT 420 U и съм мнооого доволен :) :yes:
..::ULTRAS LEVSKI::....::VIVA LAZIO::..

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Точно от тия сонита бягам. Имах гту414 над година - е па такова дърво не бях имал..... За блаупункта...зависи, за парите си смятам че свири прилично. И херца не са лоши. Има един брутален модел 6 или 8 инчови блаупункти с пищялките в комплект за 80лв. Слагат ги фабрично в доста немски коли - много добър звук. За плейър съветът ми е да си вземеш по-нисък клас Пайнер или Алпайн...аз лично съм привърженик на първите. В раздела за кой какво си е сложил в колата можеш да видиш и моят модел. Като стигнеш до конкретните модели питай... :)

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
специални алпин си ги гледкам от малък, ама мисля че сега няма да мога да си го позволя тоя лукс че ми трябват и пари за други работи. Blaupunkt- май на тях се спирам, сичко блаупункт . някакви впечетления ?
колега взимай ...смело...
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

• Напредващ
точно тия гледах днес колони блаупункт и мисля че ще ги взема, цд ще търся сигурно някое втора употреба запазено да изпадне и така ..

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Аз лично моят го поръчах от ebay от щатите. Пристигна за около 3 седмици, втора употреба и ми стъпа около 2 пъти по-евтино отколкото тук същият нов.
Другият вариант е от тунинг.бг. Там има доста продаващи се свестни. Само че е късмет дали ще бъде всичко наред.

• Напредващ
еми и в ибай ги гледам, не е голяма разликата, нямам гаранция, доставките от америка много се дигнаха вече, иначе и това съм си го мислел да си поръчам от там, разглеждам тунинг бг и има много интересни оферти, ще изчакам да ми пристигне колата и почвам да действам

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
Отговор на: Помощ - съвети за музика
« Reply #10 on: 23-02-2009, 02:10:23 »
Аз съм с една пръдлива MP3-ка Pioneer , ебал ли съм я ква е , обаче панела е много грозен ... както и да е , сложнал съм си обаче колонки Kenwood. Нямам туби или такива екстри , обаче няма да ви казвам как подскачат страничните огледала и корите вътре в купето като дам волумето на маХХХХХ  :verycool: Ако можеш да си позволиш и CD Kenwood ... ставаш перфектен  :#

• Напредващ
« Reply #11 on: 23-02-2009, 07:20:40 »
Kenwood нещо не са ми на сърце. гледам Boschmann, има колонки с бая големи магнити. впечетления от бошман ? Мисля да зема ново цд и нови колони, да търся усилвател втора употреба..

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #12 on: 23-02-2009, 08:31:10 »
Бошманките са уникално силни колони! Цена-качество са може би едни от най-добрите, обаче явно поради това, че са брутално мощни и евтини (демек материалите едва ли са HQ) избушват често.... Едно приятелче в Нисанчето беше надънил само техника Бошман (колони, усилватели, буфери и кондензатор) за 2 години сменя 2 пъти колони и веднъж бас... И пак му излезна на цената на едни Пайнерки хахах... Свиреше уникално силно, може би най-силната музика, която съм чувал вътре в кола...
« Last Edit: 23-02-2009, 11:01:33 by chef4o »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #13 on: 23-02-2009, 10:54:11 »
Голям съм им фен и аз. Чеф, това че колоните са се дънили няколко пъти може да има много причини. И всички те са в следствие на пича дето усилва + пича дето ги е свързал + пича дето е решил КАКВО точно да сложи. 99% съм убеден че проблемът е някъде там. Покрай мен също има няколко бошменки (приятели, колеги) досега не е имало проблеми .... при правилно менажиране на системата.

• Напредващ
« Reply #14 on: 23-02-2009, 12:49:55 »
ще взимам цд пайнер, избрах си го вече. колоните ще бъдат или Kenwood или Бошман. някой може ли да каже точния размер на колоните отпред и от зад на рд2, също мисля да зема и туба пайнер, тия с двата ауспоха дето излизат от нея модела.

необърнах внимание, видях размерите - 6-9 и 8 инча, притеснява ме само и единствено ако сложа отпред говорители с големи магнити дали янам да опира стъклото в тях
« Last Edit: 25-02-2009, 01:03:48 by chef4o »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #15 on: 23-02-2009, 13:28:02 »
Няма да опират. Аз съм с големи JBL-и отпред.

• Напредващ
« Reply #16 on: 23-02-2009, 14:06:37 »
ще пазарувам пайнер, поне да знам закакво съм си дал парите:
Цд- Pioneer DEH-2100UB
Говорители отпред- Pioneer TS-A2003i
Eлипси- Pioneer TS-A6904i
Бас- Pioneer TS-WX206A
Tука иде въпроса другия- тубата си е със усилвател, цд-то невярвям да ми храни колоните , това означава че трябва да зема и усилвател нали ?

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #17 on: 23-02-2009, 14:23:02 »
Принципно ще ти ги храни, но с един нормален 4 канален усилвател + филтри за всяка колона (че досега не съм намерил добър усилвател с качествени филтри) ще свирне по друг начин. Но от опит ти казвам , че разликата ще я видиш като надуеш доста. А в повечето време ще слушаш на 1/3 от мощността.

• Напредващ
« Reply #18 on: 23-02-2009, 15:40:58 »
засега слагам тия работи, усилвател ще слагам по натам и само ако има нужда :)

Offline Vancuver

• Напредващ
  • Въйййй... :D
« Reply #19 on: 23-02-2009, 17:11:50 »
Има нужда от усилвател - повярвай ми. И аз така мислех и Херцовете ги вързах към усилвателя на плейъра (Алпайн), обаче най-малкото много се мъчи - даже на моменти се рестартира за да не прегрее... То се усеща - слушаш малко по-силно музика и после плейърът е направо горещ.

Аз за това сега като слагам бас отзад ще взема и един усилвател 4 + sub и всичко е точно :)
Панко наш герой! :PP