Author Topic: Подгряване на седалки  (Read 4669 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
Отг:Подгряване на седалки
« Reply #20 on: 19-04-2009, 21:15:58 »
Вече май си за ел техник.Проследете всичко и може да изкочи нещо.Ние не сме и чували за подгряване в Бг...камоли да ти помогнем с тая чудесия където си я снимал  :blush:

Offline Spaidy

• Пристрастен
« Reply #21 on: 19-04-2009, 21:48:27 »
Дай да видиме снимки и да го умуваме. Интересно ми е. Има ли някъде захранващи жици след това реле ли как му каза там? Ако само това пречи защо не го махнеш, пусни 12в и виж ще се нагрее ли нещо или просто си внушаваш. Ако нагрява можеш да избушиш един димер от тия нагряващите се възглавнички да го мушнеш под седалката и да си го командваш само когато искаш да го ползваш вместо да дупчиш по таблото за копчета и да търсиш и т.н. Хубаво е ако наистина успееш да го направиш да пуснеш и един силен бушон, макар че се съмнявам хората да не са го измислили и с това подгряване да можеш да си запалиш колата, даже още повече се съмнявам да имаш погряване на седалкита ама дай да видиме.  :)
« Last Edit: 19-04-2009, 21:52:38 by Spaidy »
На никой не правя евала!!! ;)

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #22 on: 19-04-2009, 21:54:57 »
хм странна работа..къде се намира това копче колега......
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #23 on: 19-04-2009, 22:13:01 »
Чакайте сега малко... човека търси резервна част, която представлява прекъсвач, пускащ/спиращ подгряването при определена температура... Явно се е развалил и сега просто не включва нагревателите... За какви подпалвания на колата и копчета говорите?
Колега, според мен такова нещо трудничко ще намериш... Питай в Колос дали могат да ти поръчат (предполагам, че разлика с GK няма, така че евентуално може да се намери от този модел)

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #24 on: 19-04-2009, 22:24:30 »
аз исках просто да разбера къде се намира въпросния пускащ/спиращия подгряването прекъсвач или там пусковото устройство...немога да помогна с инфо,но пък ми стана интересно...сори за спама....
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline danny

• Напредващ
« Reply #25 on: 19-04-2009, 22:49:40 »
То това не е копче затворено си е капсоловано абе ел. джаджа копчета за пускане си имам както онзи от по-горния пост сайт. Това не пропуска ток явно нещо вътре е скапано и съответно по всички следващи мрежи, нагреватели си има не са като онези на снимката а по малки доста по-тънки жички утре ще ги снимам, бушон сигурно има не съм го открил, сещате се как нагревателя отзад на стъклото изключва сам понякога, предполагам че и това е така, самите нагреватели са с доста леснозапалими комшии :) всичко си е оригинално, според мен, по номера на рама си излиза че си има колата подгрев. Утре ще обикалям из ел. магазините из Добрич ако не намеря такова или заместител, ако не вече от вашите :)
ето каде се намира
спайди има бе човек :P
« Last Edit: 19-04-2009, 22:51:25 by danny »
;]

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #26 on: 20-04-2009, 07:39:37 »
Ама ти явно имаш букса от седалката и букса от купето, а ние имаме само от купето към седалката буксите. Колега от къде ти е вкарана колата. Много ме озадачи и ми стана интересно...Качи някоя снимка къде се намира на твоето coupe бутона за ел.седалките.
Има хора, които никога за нищо не грешат...то е защото никога, нищо не правят.

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #27 on: 20-04-2009, 09:21:34 »
Той колегата каза къде е копчето...

копчета за пускане си имам както онзи от по-горния пост сайт.

« Last Edit: 20-04-2009, 09:22:55 by chef4o »

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #28 on: 20-04-2009, 09:50:34 »
Да мерси за подсказката са пост сайта...аз там гледах вече, но ми се искаше да видя снимка от неговото coupe :)

Offline danny

• Напредващ
« Reply #29 on: 20-04-2009, 12:43:14 »
 :strak:
1-буксата която е от седалката към пода,  червеното кръгче е мястото на шашмата
2-кабела с букса под седалката
3-кабелите отиващи към облегалката и седалката идващи от буксата
4-седалката с буксата си в това бялото са нагревателчетата
5-бутоните
6/8- с червено мястото на шашмата, към нея са двете "мъжки" клемички, а в лилаво е самото нагревателче, тънко синичко кабелче!
Това е дясната седалка, а под лявата имам и една друга букса която не е за подгрева, идваща от пода, няма еквивалентна, но ще я гледам като има време за тая седалка :)
;]

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #30 on: 20-04-2009, 12:50:47 »
За първи път виждам такива бутони! :)
Най-накрая доказателство за подгряването!

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #31 on: 20-04-2009, 13:09:37 »
Това със снимките вече е друго нещо. Много благодаря колега за обяснението и снимките. Ти си първият който има такова нещо в колата и се е издал. От къде ти е вкарана колата знаеш ли? :)

Offline danny

• Напредващ
« Reply #32 on: 20-04-2009, 13:16:34 »
Да, от Германия е 100%, защото има книжка и баща ми я докара :)  :beer: :h:

Слята публикация: 21-04-2009, 17:36:37
Голяма лудница никаде в града не могат да заключат какво точно ми трябва, може би е термо регулатор изключващ на ниска температура 29 градуса, което е доста малко, даже май няма да се усети искам да попитам някой друг с подгряване от който и да е модел, как топли колко е силно и изключва ли се само като "загрее" и след колко време  :) :h:
« Last Edit: 21-04-2009, 17:36:37 by danny »
;]

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #33 on: 22-04-2009, 18:20:23 »
е как бе колега 29 градуса при минусови температури дали няма да се усети... ? Иначе според мен е някъв датчик както на реотаните за задния прозорец те също са на реле и при определено време изключват сами ;) може да погледнеш релето на задното стъкло може да е подобно ;)

Offline danny

• Напредващ
« Reply #34 on: 22-04-2009, 19:19:38 »
е как бе колега 29 градуса при минусови температури дали няма да се усети... ? Иначе според мен е някъв датчик както на реотаните за задния прозорец те също са на реле и при определено време изключват сами ;) може да погледнеш релето на задното стъкло може да е подобно ;)
говорих с еладжия каза, че е по-различно отзад на стъклото там било чрез ток-а не температурата, а за градусите понеже човешкото тяло е 37 градуса то ще се усеща ама много слабо почти никак и отделно такъв датчик никаде не са чували, минимума 55 градуса много рядко, а масови са 70 чакам отговори от Колос и един познат и ако нищо не стана сглобявам така, че вече 3 ден карам като лимузина без седалка  :#
;]

Offline nikito

• Загряващ
  • **
Стърчащи кабели
« Reply #35 on: 20-09-2009, 00:50:21 »
Днес докато миех тублерончо случайно забелязах два стърчащи кабела под шофьорската седалка . Някой има ли идея за какво са служели и евентуално за какво могат да ми послужат  :yes:

Слята публикация: 20-09-2009, 00:51:43
Утре ще проверя дали достига ток до тях .
« Last Edit: 20-09-2009, 00:51:43 by nikito »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #36 on: 20-09-2009, 16:50:29 »
вчера сувсем случйно брукнах под шофьорската седалка и напипах некви жици! :confused: някой случайно има ли представа закакво са?

Прочети темата отначало и не задавай вече задавани въпроси ;)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #37 on: 20-09-2009, 21:17:43 »
Просто съединих темите, защото не виждах смисъл да има 3 отделни теми за това подгряване :)

Offline billab0ng3r

• Новак
  • *
  • Fortuna favet fortibus
« Reply #38 on: 22-10-2009, 21:55:13 »
Хаха...явно това подгряване на седалките е тъмна Индия за всички. Аз пък ги открих търсейки нещо съвсем друго...
На предното стъкло, в дватя горни края имам някакви неща. Приличат ми на диоди....или и аз не знам...та, благодарение на тях, тръгнах да преглеждам всеки тайник в колата...и открих тея жици...
Но,съжалявам за страничния въпрос...някой има ли идея за какво са тия неща на стъклото ???
Keep your Dreams Alive ...

Offline toshkov_pz

• Загряващ
  • **
« Reply #39 on: 23-10-2009, 09:20:10 »
може да са датчиците от предишната аларма. най често тях поставят там. приличат на малки микрофончета