Author Topic: Съединител?  (Read 5366 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Чочо

• Загряващ
  • **
Отг:Съединител?
« Reply #20 on: 19-07-2009, 15:41:57 »
До колкото знам керемичен диск се слага накола с ТУРБО... за да има по добро вцепление ... А при положение че ти нямаш турбо мисля че ще е излишно но това си е лично мое мнение  :P
Ни тЪ Би'а !!!

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #21 on: 19-07-2009, 15:47:47 »
Ако караш дженезис 3.8 атмосферка дали няма да е хубаво да си сложиш керамичен съединител?
Идеята е, че при керамичният съединител сцеплението ти идва в определен момент и ти отлепя веднага, а не както при обикновенното феродо постепенно. Някой колега беше разправял, че е карал с такъв и в града било невъзможно за движение. Ако си направиш една количка само за драгове добре, иначе забрави. Не е кой знае колко по-скъп от обикновенният.

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #22 on: 20-07-2009, 08:21:22 »
С керамика градското каране е абсолютен ад, карал съм Calibra turbo към 300к.с. и ти трябва минимум 7-8 метра дистанция от предната кола защото при потегляне счеплението е моментално.Не е задължително да е турбо колата за да е с керамика.Плочките не могат да се наковат на стария феродов диск(той е кръгъл а плочите малки квадратчета 4х2бр).
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #23 on: 23-07-2009, 10:16:34 »
Добре бе момчета... аз искам да знам колко пари излиза , нито ми е тръгнал съединителя да си ходи , нито пък съм мислил да пребягам до 1-вия сервиз да си слагам.Информативно искам да знам , каде , как и колко !  ;) ;)

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #24 on: 23-07-2009, 10:45:20 »
http://hyundai-coupe.com/forum/index.php/topic,145.0.html
Който го интересуват цени, просто гледа темата за цени... Има поне на 2-3 места за съединител!

Offline ghoul18

• Напредващ
« Reply #25 on: 23-07-2009, 16:02:40 »
Преди 2 дни смених моя съединител! Операцията я правих тук в Перник при едни пичове, които преди да започнат частния си бизнес, са бачкали в сервиза на IND! Направо са изроди, много ме кефят и само при тах ходя! Бачкат супер качествено и бързо! Комплекта "Валео" (зелена кутия) струва 180лв и за ремонт ми взеха 100лв! Оставих колата около обяд и към 19:00 беше готова! Новият съединител е супер мек и разликата с предишния е огромна!   :h:
ghoul1818

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Re:Съединител?
« Reply #26 on: 14-11-2009, 07:58:06 »
колеги искам да попитам къде ви отлепват съединителите че ме съмнява моя че си заминава мек е но отделя доста високо почти при отпуснат педал

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #27 on: 14-11-2009, 12:26:18 »
За сравнение ви казвам, че съединител за ФЛ НАИСТИНА оригинален Валео (произведен в Корея) е 338лв клиентска цена :)
Май ще си карам РД1-чката  :cheezy:

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #28 on: 16-11-2009, 15:56:52 »
Valeo само да вметна се произвежда в Италия, а този от Кореа е в лилава кутия и качеството му е в пъти по ниско от зелената кутия който е произведен в Италия.Знам го от опит не от празни приказки!
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #29 on: 16-11-2009, 15:58:55 »
Аз го видях пред мен :)
Не си прав в случая :P
И притискателя и феродото бяха Made In Korea - ЩАМПИРАНИ, не изографисани!

Offline Petrarca

• Загряващ
  • **
« Reply #30 on: 18-11-2009, 14:51:46 »
след ремонта, който направих във Варна ето и следната равносметка:
съединител Валео - зелената кутия - без да разбитам нищо си личеше, че е много хубав - 330 лв
скоростна кутия за GL - по принцип чисто новата е 2 700 лв - намерих 2-ра ръка за 700 лв
смяна на съединител и скоростна кутия : 200 лв - но с 2 ръце горещо мога да препоръчам сервиза Ауторефлекс във Варна - много готини момчета и ако ми се налага да правя ремонт на кола във Варна спокойно им се доверявам  :aha:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #31 on: 21-11-2009, 00:01:23 »
Защо си сменял скоростна кутия и каква е ръчка ли?

Offline PlevenMafia

• Напредващ
  • EH 8443 BK
    • http://nepipai.hit.bg
« Reply #32 on: 21-11-2009, 00:16:11 »
след ремонта, който направих във Варна ето и следната равносметка:
съединител Валео - зелената кутия - без да разбитам нищо си личеше, че е много хубав - 330 лв
скоростна кутия за GL - по принцип чисто новата е 2 700 лв - намерих 2-ра ръка за 700 лв
смяна на съединител и скоростна кутия : 200 лв - но с 2 ръце горещо мога да препоръчам сервиза Ауторефлекс във Варна - много готини момчета и ако ми се налага да правя ремонт на кола във Варна спокойно им се доверявам  :aha:

Колега, не са много паричките, които са ти взели, но защо на тази кола
Coupe GK F/L ('05-'06), на 3г чак и съединител и скоростна кутия? Толкова зле ли е била като си я взел?  :shock: :h:
:h:  Бате Пухо, "Не, не се сравнявай с другите - дори да имат всичко, ти имаш повече!"  :h:

ТАМ КЪДЕТО СВЪРШВА ЗАКОНА ЗАПОЧВА ПЛЕВЕН!!!

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #33 on: 21-11-2009, 10:56:45 »
Имаше дупка на скоростната, когато пристигна в сервиза! Явно в щатите са и разказали играта.
Жоре и предната и новата са ръчки да.

Offline Petrarca

• Загряващ
  • **
« Reply #34 on: 21-11-2009, 19:37:20 »
Да скоростната ми кутия е ръчна, а защо се скапа.... ами... не знам ... дошло и е времето :)

Иначе пробиването стана по пътя между София-Варна, но го видях едва когато смъкнахме скоростната кутия.
Иначе късмет че успяхме да намерим и сменим, а съединителя просто си беше заминал.

Online wtf

• Напредващ
« Reply #35 on: 21-11-2009, 20:50:06 »
Еми колеги.. и моя съединител се скапи тотално;). Намерил съм един комплект в интернет за 70 лири (150лв+доставката сигурно ще дойде около 180), и предполагам че за смяната ще искат 80-100лв, т.е. ако го купя по интернет предполагам цялата работа ще излезе не повече от 280лв. Препоръчайте ми сервиз в Пловдив или Бургас където могат да го направят, по принцип мисля да отида в Castrol пловдив ходил съм няколко пъти при тях и съм доволен от обслужването и цените :) но приемам и други идеи..
Пише че за купе 1.6 и Лантра плочите са едни и същи. Това вярно ли е?
« Last Edit: 21-11-2009, 20:54:19 by wtf »

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #36 on: 21-11-2009, 21:07:24 »
колега то и тук е толкова комплект съединител лагер феродов диск и притискателен  и поне можеш да го видиш преди да ти го доставят :) а за работа искат 100 кинта

Online wtf

• Напредващ
« Reply #37 on: 21-11-2009, 22:09:53 »
колега то и тук е толкова комплект съединител лагер феродов диск и притискателен  и поне можеш да го видиш преди да ти го доставят :) а за работа искат 100 кинта

Ами може и от тук да ги взема. А кое е твоето "тук" :Р в кой град и къде точно?

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #38 on: 21-11-2009, 22:27:51 »
По-скоро има впредвид тук в България. Иначе за нашите колички досега май най-доволни са колегите от Валеотата. Лук са доста скъпи за азиатските коли, така че намери си добра цена за валео и слагай :)

Online wtf

• Напредващ
« Reply #39 on: 21-11-2009, 22:38:20 »
По-скоро има впредвид тук в България. Иначе за нашите колички досега май най-доволни са колегите от Валеотата. Лук са доста скъпи за азиатските коли, така че намери си добра цена за валео и слагай :)

А като го сменя после колко КМ горе-долу може да ме изкара, като се има предвид че карам.. да речем малко по-интензивно и агресивно от средностатистическия шофьор..;)