Author Topic: Къде в Пловдив могат да ми сменят катализатора с ...  (Read 512 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jdruTopic starter

• Напредващ
Колата ми нещо не върви напоследък  :whatever: , та се реших да махна катализатора и искам да сложа на негово място резонаторно гърне.
Някой знае ли такъв сервиз, където да си оставя колата и да ми сложат вместо катализатор - резонаторно гърне, ама хубаво да е, а не да изгние след 2-3 години или пък да дрънчи на тенеке кат вдигна 4000об.
Или поне къде да си намеря такова гърне, пък смяната е лесно...  :cheezy:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Всеки сервиз в който правят заварки и продават гърнета могат да ти го сменят. Мога да те насоча към няколко който знам (без да ти ги препоръчвам защото не съм ги ползвал) единият е точно до Метро, като идваш от новата Била към Метро точно преди пресечката за Метро в дясно. Другият е на карловско шосе, продминаваш надлеза на Ален Мак и кръстовището, гледаш отляво и ще го видиш трябва да направиш обратен за да стигнеш до него!

• Напредващ
Благодаря за инфото, колега  :)
Ако още някой се сеща или пък е ползвал и е доволен да сподели  :h:

Offline freakg

• Напредващ
За да не отварям нова тема, искам само да попитам, ако сменям катализатора с резонаторно гърне, ще ми трябват ли нови колектори. Извинявам се ако питането е глупаво, но не съм много запознат как стоят нещата.

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
Не.Трябва да е мн малко гърнето,защото и мястото е малко.Но не знам изобщо защо искаш да слагаш нещо.На мен просто ми изтърбушиха катализатора и звука си го бива  :yes:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Да не е нужно да го махаш, само го изтърбушваш ( може и да ти го натъпчат после с мрежа ако не ти допада звука ) но Ванката щом казва че звука е добър значи може да минеш само с изртърбушването ;)

• Напредващ
Не сте прави колеги, някои РД2-ки са с 2 ламбда сонди.
Едната е преди, а другата е след катализатора.
Когато се изтърбуши катализатора, изгорелите газове са с прекалено висока температура и висока скорост, защото няма какво да ги забави и като резултат често прегаря ламбда сондата.
А това си е проблем - вдига разхода на бензин с 5-6 литра (така съм чел из нета  ;) )

Offline XeonZone

• Напредващ
Да,но ако твойта няма две какъв е проблема  ;)
« Last Edit: 17-09-2010, 15:12:57 by XeonZone »