Author Topic: За кирилицата  (Read 632 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Svilen IvanovTopic starter

• Пристрастен
За кирилицата
« on: 01-12-2009, 01:21:40 »
Аз имам едно предложение, предполагам че тук е мястото да го споделя с модераторите. То не че всички от тях са се заработили, ама поне тези, които си вършат работата може да хвърлят един поглед.

Чета из форума, и честно казано, това което ми се набива на очи най - често е " Пиши на кирилица ". Във всичките му вариации, разбира се, явно според настроението на модератора. Къде е стационарно, къде е с удивителни и главни букви, че даже го видях и движещо се, под мнението на даден човек.

Че е грозно, грозно е, две мнения мисля че няма. Освен че дразни, останалите като мен примерно, се чудя кой въобще му обръща внимание ?! Защото го забелязвам на няколко места в една и съща тема в няколко поредни поста на даден потребител. Какъв е извода ... ако ще не да се движи, ами и да подскача, явно никой не го бръсне че е там.

За това си мислех няма ли да е много по - успешно, а и по дискретно, ако тези съобщения / предупреждения / препоръки вместо да се шляпат по десет пъти в една тема, да дразнят и никой да не им обръща внимание, да се пращат като лично съобщение до въпросният човек. Така нито ще пречат на останалите и смятам, че ще им бъде обръщано по - голямо внимание.

И пак отбелязвам, предложението ми е насочени към модераторите, които си вършат работата старателно, а не към тази част от тях, които се чудят какво да изръсят, че да ги забележе някой във форума. Ще съм благдарен ако последните не си споделят мнението по този въпрос с мен :)
« Last Edit: 03-12-2009, 04:59:44 by Mickey »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Re:Re:Предложения
« Reply #1 on: 02-12-2009, 23:21:07 »

И пак отбелязвам, предложението ми е насочени към модераторите, които си вършат работата старателно, а не към тази част от тях, които се чудят какво да изръсят, че да ги забележе някой във форума. Ще съм благдарен ако последните не си споделят мнението по този въпрос с мен :)

Кво ти пречат пък на теб ся модераторите че не си вършили работата, ти как го установи това и как разбра кой точно не го правят??? Сподели имената на тези който не си вършат работата и в какво точно ще подкрепиш твоето изкзване че и другите да разберат кой са те!

П.п. Колкото до този текст пиши на кирлица той е предупредителен, ако си мислиш, че не им се пращат и Лични Съобщения на тези потребителие малко си в грешка! Всички който се занимават с подръжката знаят какво да правят, щом ти пречи текста не го чети!

да дразнят и никой да не им обръща внимание

И как така текста дразни пък никой не му обръща внимание?  :confused:

Offline Svilen IvanovTopic starter

• Пристрастен
« Reply #2 on: 03-12-2009, 00:00:09 »
Брей, ти ще ми се скараш още малко обаче ....
В правилата на форума да не е добавено, че ти можеш да ми нареждаш какво да чета ? Я дай малко по - кротко, че нервите скъсяват живота ...

Колкото до кой не си върши работата, дано пък за една година в тоя форум да имам впечатления. А колкото до споделянето, на ЛС ли искаш или тук. А, и ми кажи ако няма да го четеш, да не се пъна само да пиша, че си имам и други работи за вършене. Ако вярно си мераклия да обърнеш внимание на моите наблюдения, с удоволсвие ще ти драсна няколко реда.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #3 on: 03-12-2009, 00:15:57 »
Честно казано още вчера исках да ти пиша по повод поста ти, но се сдържах точно поради тези излияния които очаквах.

Жорето в случая е прав. Наблюдения със сигурност имаш, но не мисля, че имаш наблюдения на промяната на нещата...стъпка по стъпка. Определено вече нивото е подобрено по отношение на кирилицата и предупрежденията. Дълго ще е да ти обясня, защо някой постове са поправени от нас и са драснати с червено пиши на кирилица, защо други директно се трият и защо на трети им се слагат предупреждения. Факт е, че има неща с които всички трябва да се съобразяваме. И на мен ме дразни като видя глупави постове, такива на латиница и чист спам, но не тръгвам да се оплаквам на всички. Всеки си има мнение и трябва да се уважава! Няма смисъл от излишни нерви, за пореден път го казвам, ако идеята на някой е да се заяде и скара....не е тук мястото.

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #4 on: 03-12-2009, 00:21:09 »
Тук е място за предложения... няма как да имаш наблюдение върху работата на модераторите защото тя не е показна ;) за тона въобще не съм се впрегнал... може да си сигурен... нямам
че си имам и други работи за вършене

Щом имаш друга работа .... и в моя пост никъде няма заповедни форми (аз не ги използвам) има препоръчителни  :yes:
« Last Edit: 03-12-2009, 00:22:53 by chonkov »

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
Re:За кирилицата
« Reply #5 on: 03-12-2009, 05:12:26 »
Аз пък имам предложение към потребителите - влезте произволно в 5 (пет) форума с повече от 2000 потребители.Напишете два поста на латиница.Сега споделете как изглеждат предупрежденията на колегите  :) Ако сте по-смели - пробвайте и трети път.Това със сигурност ви гарантира по-нататъшна невъзможност да посещавате въпросния форум.
« Last Edit: 03-12-2009, 05:24:42 by Mickey »

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #6 on: 03-12-2009, 06:20:07 »
Това е грешката на Модераторите,че редактират постовете изобщо.В другите форуми никой няма дори да му дойде наум да редактира директно се трият такива постове.Има си като подфорум кошче което не е лошо като идея  трие се мнението като примерно се слага под него причината или линкче към форумните правила , защото болшинството ни мързи да ги четем,което за мен е по добрият вариянт и койтого дразни като колегата например няма да го чете, този на когото е изтрит поста ще може да разбере защо се е случило ,а пък модераторите няма да вършат безсмислен труд да редактират.Просто не ми се мисли ако имаше 17000 потребители както е в форума на бенц дали пак щяха да се редактират постове най вероятно по цял ден с това щяха да се занимават не знам има ли го вариянта за кошчето но не е лош :)
Също така според мен не малък е проблемът със спама.Пълно е с постове с по една емотикона или една безсмислена дума което мен лично ме влудява.Има теми пълни с по 1-2 страници откровен спам и докато стигнеш до въпроса който те интересува губиш сумати време в четене на глупости.Предложението ми е и по този въпрос ако е възможно малко да се позатегнат нещата :)
айде успех и по малко нерви и лоши чувства
« Last Edit: 03-12-2009, 06:38:20 by stutsi »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #7 on: 03-12-2009, 09:12:34 »
Абсолютно си прав колега за триенето. Най-лесно ни е да го изтрием и едно линкче към правилата, НО идеята е всеки да се поучи от грешката си и следващият път да се сети, че ТРЯБВА да пише на кирилица. Кошчето аз лично не виждам голям смисъл. Колегите ако искат може да се направи.

По въпроса за емотиконите и спама - по мои наблюдения оставяме тези емотикони само в раздела СПАМ НА КОРЕМ. Въс всички останали теми (с изключение може би на галериите) тези излишни "коментари" се трият. Ако е останало някъде може да ми го покажеш, за да се изчисти проблема. А това дали са безмислени дадени коментари...стараем се, където има някакъв смисъл да се оставя поста.