Абе нямаше ли някакви митове и легенди за 100 октановите горива, дето ако се кара само на такова, се "натаковал" двг-то от разните му дам добавки и т.н. дет ги има ?
Димо, аз бях много скептичен за Ромпетрол, незнаех кви са дори и къде има. После осъзнах че на 500м от блока ми е единствената йм бензиностанция във Варна. Поинтересувах се от хора в бранша и ми казаха че били независими от останалите бензове и си вкарват само техен бензин, както беше и с ОМВ на времето. Малко след това майстора дето се занимава с турбината ми, след диагностиката каза че това гориво което ползвам има кофти добавки. Т.е. кофти за турбината, то друго не ми и трябваше да слушам

. По перките на турбината се познава с какво качество е горивото, какви добавки има и т.н. и т.н., всичко за това що влиза и излиза от двигателя. Въпросните добавки остават слой отлагане по перките, които "натаковат" турбината и пречат на работата й, затова ми препоръча да си сменя бензиностанцията. Дотогава зареждах само на Шел, а човека както казах ми препоръча или Ромпетрол или ОМВ като те единствено са били останали с някакви стандарти и т.н. Малко след това научих интересен факт, че диагностика на корабните двигатели се правели до голяма степен според турбините йм и отлаганията от горивото, като по тях съдят за цялата смес, което отново ме въведе на мисълта, че моя човек е прав. Реших да пробвам с Ромпетрол и не съжалявам все още, станаха доста резервоари изгорени при тях.