Здравейте колеги, за да ви покажа мнението си, ще ви разкажа една историйка :
Преди 2-3 години седим с един приятел в тях и си пием ракийка. Връща се баща му и естествено ни се включва - бива ли да изпусне

Че той човека, тогава работеше в една голяма БГ фирма за превоз на горива. Когато заговорихме за горивата, човека обясни така - аз лично съм карал горива на всички вериги бензиностанции. Когато карам на Лукойл, карам камион с надпис Лукойл, когато е на Петрол - на камиона пише Петрол. Горивото което съм карал идва само от 2 места - директно от рафинерията в Бургас, или от петролната база до Дългопол ( аз съм от Варна ). Според него, горивата на всички бензиностанции идват само от 1 място - рафинерия Бургас, просто било страшно неизгодно да се вняся бензин, дори и от Румъния, цената ставала страшна и босовете нямат огромните печалби. Когато и той се зачудил защо има такава разлика в качеството, когато зареждал от рафинерията, един служител му оябснил 'неофициално' - просто има 2 вида бензин - такъв какъвто става, и такъв какъвто не става. като цената между двата била доста осезаема. Този дето не ставал, бил една идея по-тежък от този дето става, поради което в цистерната, отгоре бензина е ок, но отдолу е помия. И така, било въпрос на решение от самата верига бензиностанции в какво количество ще смесват бензина - като сложат повечко от хубавия - хората били доволни, като искат да понапечелят повечеко - хората казвали че бензина е пълен т...к. Затова един път сме доволни от някъде, друг път не - всичко е въпрос на късмет, да уцелиш тоя дето днес е решил да сложи по-малко боклуци в бензина.
Това ми разказа човечеца и аз съм склонен да му вярвам, едно че това е работил, и втори че и аз наблюдавам точно същото нещо - на една и съща бензиностанция на която зареждам, един път съм доволен, друг път не, зависи колко е 'гладен' шефа

А за лъженето с количеството - работя във фирма, която разработваме и поддържаме софтуера за Петрол, и мога да кажа, че при желание от страна на Петрол, манипулирането е елементарно. Предполагам, че на всички останали бензиностанции е така.
Така че - зареждайте където ви харесва, бензина според мен е еднакъв навсякъде, и най-вече гледайте да не ви лъжат с литрите.