Poll

От къде зареждате своя звяр?

ОМВ
35 (33.3%)
Лукоил
38 (36.2%)
Шел
12 (11.4%)
Еко
13 (12.4%)
Петрол
6 (5.7%)
Ромпетрол
1 (1%)

Total Members Voted: 105

Author Topic: От къде зареждате  (Read 3950 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Re:От къде зареждате
« Reply #40 on: 05-12-2009, 08:41:47 »
Ето и моята случка
с старата ми кола зареждах от лукойл беше ЦДИ за 1 година дюзите и дадоха фира
хора казват че на ЕКО били добри горивата и купето почнах да го зареждам там
но какво ми се случи днес не съм го карал от понеделник и сутринта паля и колата почва да работи на 3 цилиндъра викам си ебаси м...а кво стана поработи 3-4 минути така и се оправи представете си колко вода има вътре ужас май ще почна да сипвам от чешмата то голяма разлика няма

Offline procuratio

• Напредващ
« Reply #41 on: 06-12-2009, 22:18:59 »
Аз откакто съм си взел Скупа, зареждам само в Петрол и съм много доволен от 96 extra force. 95-тицата също не е лоша.
Мъдрият понася щастието сдържано, а нещастието мъжествено. (Вар)

Offline MuTk0

• Загряващ
  • **
« Reply #42 on: 10-12-2009, 09:17:06 »
Лукоил
Мое лично мнение предобито след разговор човек от бранша Горивото навсякаде едно и сащо различавасе само по добавките а в лъкоил няма такива затова и по малко варви. А ако реша да тормозя рд2-ката Шел са маистори с 100 октановото им гориво варви зверската  :hater:
И аз понякога съм човек :)

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #43 on: 10-12-2009, 09:53:31 »
че горивото не е едно и също не е повярвай ми еко зареждат от гърция северна българия от ромпетрол а че всички разреждат поне това е сигурно мой познат имаше бензиностанция в люлин перд фантастико и ако ти кажа че е идвала цистерна на лукоил да зарежда от нгова цистерна няма да ми повярваш сигурно
А за горивото на лукоил и аз си мислех че е супер докато не дадох 2240 лева за дюзи за бенца след едногодишно зареждане само от лукоил

Offline PaBL0

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
« Reply #44 on: 20-01-2010, 11:45:09 »
Горивото на Еко се кара от Гърция,нямат нищо общо с нашата рафинерия.

Online caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #45 on: 20-01-2010, 11:46:30 »
За бензина на еко незнам (поне за Варна), но газта им е ужасна, както и на петрол и на лукойл!

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #46 on: 20-01-2010, 16:44:00 »
80% от горивата в цяла София са от Лукоил и сигурно и в цяла българия.Това, че виждате на шел бензиностанция да се зареда гориво от камион на шел не означава, че не е минал преди това през петролната база в Илиенци която е на Лукоил.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline PaBL0

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
« Reply #47 on: 20-01-2010, 18:20:21 »
Говоря специално за Еко бензина и дизела им е от Гърция,за другите е ясно,че е от нашия Лукойл.

Offline Spaidy

• Пристрастен
« Reply #48 on: 20-01-2010, 18:36:52 »
Аз зареждам само от Еко и само 100 октанов, доволен съм и от разход и от качество! Смея да твърдя, че на лукойл са най - скапаните горива, а това че всички горива са от люкойл е кръчмарски мит! На шела когато заредя колата ми дава огромен разход 2-3 литра горница с V-power Racing. А на ОМВ не зареждам защото са ми на много неудобно място.
На никой не правя евала!!! ;)

Offline PaBL0

• Напредващ
    • Vamos Real Madrid
« Reply #49 on: 20-01-2010, 22:58:02 »
Брат специално Петрол,Лукойл,Шел както и ОМВ зареждат от Лукойл на 100%.За Еко знам,че е от Гърция,защото те си го произвеждат и няма логика да го купуват от нашите вместо да си го внасят.Като при вноса плащат само акциз.

Offline StyLuS

• Напредващ
  • Предател
« Reply #50 on: 20-01-2010, 23:43:12 »
На ЕКО само 100 октановия идва от Гърция (това за Североизточна Б-я), 95, дизела и газта са като на другите  ;)
Mercedes E200 '93
Chrysler GrandVoyager 3.3 LX '99

Offline Danny_Flirt

• Напредващ
« Reply #51 on: 21-01-2010, 01:14:54 »
Може горивото да е от едно и също място,но добавките и съотношенията са различни на останалите бензиностанций.Та за това си мисля,че е разлино.  :)
Ерекцията,не се брои за личностно израстване :)

Offline dobri4kiq19

• Напредващ
« Reply #52 on: 09-02-2010, 09:17:38 »
досега и 3-те си коли сам ги зареждал от Ромперол  :)
Tърся жена с трактор

Offline georgi_1986

• Загряващ
  • **
« Reply #53 on: 13-04-2010, 11:02:24 »
Колеги има ли такъв мит, че ако караш само с 100 октана, по лесно се повреждат катализатор, гумички на клапани, гарнитури и т.н.  :@
...

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #54 on: 02-05-2010, 12:06:57 »
Горивата са едни и същи, бензина е бензин и на марс и тук интригата е в добавките, а тоест в това колко добавка му е сложена.
Когато се казва че, бензина е с високо октаново число то това означава че, двигателят може да работи с по голямо предварение на запалването. Колкото е по ниско толкова по към закъснение се подава искрата. Има един датчик на моторите ви на който се нарича шок сензор. В момента в който долови детонация дава закъснение с полвин или 1 градус стъпка. Именно и поради тая причина по високооктанните горива са за предпочитане. Компютъра на колата коригира постоянно ъгълът на запалване като се стреми да е максимално близо до момента на детонационно горене. По голямо  закъснение води до понижена мощност по голямото предварение разтоварва двигателя и от там се постига по нисък разход и по голяма мощност. Оправията е следната ако почне да ви върви колата мудно и с занижена мощност, просто трябва да се добави малко добавка която вдига октановото число. и тогава. Независимо от къде си заредил резултата ще е налице. Друг е въпроса че, цистерните ги ползват за превоз и на бензин и на дизел. количеството което остава при изпразване на цистерната е около 300/400 литра ясно ви е какво става с иначе нормалният бензин като се смеси с нафта, хем не върви хем и пуши ))Та  да довърша , аз зареждам в лук оил понеже ми е най близо. Иначе ми е се тая къде ще заредя.

Offline d0berman

• Напредващ
« Reply #55 on: 07-05-2010, 21:43:08 »
От скоро зареждам на Ромпетрол и с тая добавка Ефикс купето не е вървяло никога толкова добре с 95. За 98 няма да коментирам...
« Last Edit: 07-05-2010, 21:43:56 by d0berman »
Faster&faster until the trill of speed overcome the fear of death...

Offline billab0ng3r

• Новак
  • *
  • Fortuna favet fortibus
« Reply #56 on: 07-05-2010, 21:52:05 »
Аз зареждам от Shell V - Power Racing. Вектрата я зареждах също там.
Когато взех купето, първо зареждах на ОМВ, но не ме впечатли, даже напротив и сега пак сипвам бензин от Шел-а.  ;) ;) ;)
Keep your Dreams Alive ...

Offline freakg

• Напредващ
« Reply #57 on: 09-05-2010, 19:31:51 »
По принцип най-много зареждам от Лукойл, но гледам да ги въртя ОМВ, Лукойл, Еко ама одеве кам 7 някаде бях на бензиностанцията на Лукойл в Младост 4 преди Бизнес Парка и просто му казвам на онзи бензинаджията до горе и влизам вътре да чакам да си платя. Напълни я онзи и гледам на монитора пише 38 литра гас  :shock: - моята бутила е 33 литра и сабира около 27-28 литра, а тези ми сипали 38. И си отворих устата и питам продавачката как точно са ми сипали това количество при положение, че е невъзможно. Онази почервеня и разцъка с мишката програма и след на екрана излезна количество - 27,5 литра и почна да ми се извинява, че било грешка на програмата обслужваща колонката. Е то бива да лъжат ама с над 10 литра отгоре това си е направо .... нямам думи.

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #58 on: 10-05-2010, 00:36:35 »
По принцип , по не принцип ... зареждам навсякъде където ми падне , но много искам от всичко най-вече да си направим най-накрая някоя бензиностанция клубна и да си ползваме намаление или поне дето зареждаме постоянно като клуб да влизат пари в касата на клуба ..  :whatever:  :h: И все пак най-съм доволен от Еко ..  :h:

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #59 on: 21-05-2010, 14:45:08 »
viper70 го обесни доста добре, принципно е точно така. Вчера сипах 20 литра Ефикс на Ромпетрол, който знае само там зареждам и не бих сменил бензина йм, но този Ефикс ми скри шапката, колата изригна просто, осезаемо. Днес-утре като издухам резервоара ще видя и разхода, но за цената му и осезаемата разлика не виждам нещо по-добро.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)