Author Topic: HELP нещо свети по таблото ABS-a ???  (Read 193 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline xzibitTopic starter

• Новак
  • *
Здравейте колеги имам нужда от малко информационна помощ защото след като запаля Купето ми ( Coupe RD2 ) светват продължително лампичката на "ABS-а" и тази за "Ръчната" (въпреки че ръчната не е дръпната)  :confused:. Не ми се е случвало нещо подобно до сега и си нямам на идея какво става.  Оточнявам за подробности ,паля колата ,тръгвам и малко след това светват двете лампички на таблото и така докъто загася колата и след това като запаля пак така. Ако някой от вас му се е случвало или знае какво означава това да пише ,че да не е нещо сериозно? Мерси предварително за вниманието и Поздрави колеги  :h:
« Last Edit: 06-01-2012, 01:12:01 by xzibit »
Xzibit`

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Re: HELP нещо свети по таблото ABS-a ???
« Reply #1 on: 06-01-2012, 09:21:13 »
От няколко неща може да е- намаляла течност на спирачките (ако ти свършват накладките става така), датчика на ръчната е сдал багажа и тн
Най-вероятно е сп. течност - провери я ако е на минимума си виж накладките преди да долееш, защото като ги смениш ако има много течност ще избие :)

Offline kuki_to

• Новак
  • *
« Reply #2 on: 06-01-2012, 12:39:53 »
На мен лампичката на ABS ми свети постоянно, защото единия ми датчик не работи.  :h:

• Новак
  • *
« Reply #3 on: 08-01-2012, 16:33:28 »
Мерси колеги , ще проверя течноста и наклатките да не са за смяна ,иначе за ръчната е странно че свети заедно с лампичката на ABS-а. Мерси и поздрави  :h:
Xzibit`

• Новак
  • *
« Reply #4 on: 24-01-2012, 01:15:27 »
Колеги прочетох малко от "Потребителското ръководство за РД2" и там открих .че когато светят двете лампички значи има проблем с E.B.D. ( Electronic Brakе force distribution / Електронно разпределение силата на спиране ) съответно проблем открит можеби ,но какво представлява това E.B.D. защото там не е описано пише само ,че ако имам този проблем трябва да я вкарам в сервиз?  Някой знае ли какво е представлява това E.B.D. и какво трябва да сменя за да се оправи ?  :h:
« Last Edit: 24-01-2012, 01:18:01 by xzibit »
Xzibit`