Author Topic: Неони за купе  (Read 4788 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline caesarTopic starter

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Неони за купе
« on: 11-01-2009, 22:57:47 »
Мога да взема такива сини неони.

По 15лв са 2-те пръчки. Ако има желаещи казвайте и на 7-ми ще ви ги дам :)
« Last Edit: 12-01-2009, 22:31:57 by chef4o »

Offline Vancuver

• Напредващ
  • Въйййй... :D
А откъде взимат ток? И къде всъщност си ги сложил? На мен по принцип всичко ми свети синьо - може и да стане добре с неончета...
Панко наш герой! :PP

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Взех ток от лампата на запалката. Сложил съм ги под седалките (голяма борба беше в това тясното). Трансформаторчето съм го скрил до подлакътника, по-точно под ръчната :)

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Взех ток от лампата на запалката. Сложил съм ги под седалките (голяма борба беше в това тясното). Трансформаторчето съм го скрил до подлакътника, по-точно под ръчната :)

Цанко, дай малко снимков материал на светло кое къде е :) да се ориентираме :) иначе ... зверско се е получило ... признавам!!! :)
и един друг въпрос ... само сини ли има? :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Ами снимки на светло - няма да се види много, трябваше да правя снимки докато го слагам, но не ми беше възможно защото ставаше на пресекулки докато нямам работа. Не е нищо сложно като слагане, малко трябва да се поразглоби централната конзола за да стане като хората, иначе си е елементарно. А в момента мога само сини да вземам - само това има във едните ни доставчици. Иначе може да проверявате в www.dekada.com кога ще се появят и други цветове :)
За самото слагане мога да обясня следното: Самите неони ги вързах под седалките с мн къси стяжки, на лявата ми седалка за една тръба (така и не разбрах за какво е), а на дясната от едната страна за жилото на механизма за бутане на седалката от другата вече не помня къде. Там е доста тясно и доста псувни изядоха корейците, заради моите кебапчета. Трансформаторчето го сложих под ръчната спирачка, в централната конзола, 4 болта се развиват и се надига, оттам кабела за тока към запалката и взех + и - от лампата на запалката. За упражнението трябваше да разглобя централната конзола (което вече го правя и със затворени очи) и да ги навържа нещата като бял човек.

P.S. Жоре в декада имат по принцип лилави неони, само трябва да се изчака доставка. Може да им драснеш един мейл да ги питаш кога чакат :)
« Last Edit: 12-01-2009, 21:44:09 by caesar »

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Ами снимки на светло - няма да се види много, трябваше да правя снимки докато го слагам, но не ми беше възможно защото ставаше на пресекулки докато нямам работа. Не е нищо сложно като слагане, малко трябва да се поразглоби централната конзола за да стане като хората, иначе си е елементарно. А в момента мога само сини да вземам - само това има във едните ни доставчици. Иначе може да проверявате в www.dekada.com кога ще се появят и други цветове :)
За самото слагане мога да обясня следното: Самите неони ги вързах под седалките с мн къси стяжки, на лявата ми седалка за една тръба (така и не разбрах за какво е), а на дясната от едната страна за жилото на механизма за бутане на седалката от другата вече не помня къде. Там е доста тясно и доста псувни изядоха корейците, заради моите кебапчета. Трансформаторчето го сложих под ръчната спирачка, в централната конзола, 4 болта се развиват и се надига, оттам кабела за тока към запалката и взех + и - от лампата на запалката. За упражнението трябваше да разглобя централната конзола (което вече го правя и със затворени очи) и да ги навържа нещата като бял човек.

P.S. Жоре в декада имат по принцип лилави неони, само трябва да се изчака доставка. Може да им драснеш един мейл да ги питаш кога чакат :)

а как точно се казва тая джаджа, че не мога да я намеря в този сайт ... :(

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Отговор на: Неони за купе
« Reply #6 on: 12-01-2009, 22:32:18 »
разделих темата, че стана доста интересна :)

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив

да, но все пак ми е в неон CD-то а и сега измислих друго ето това мисля да направя ;) Ще хакна отзад още една пръчка и ще стане като на снимката :)

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #8 on: 12-01-2009, 23:30:58 »
Еее това е убиец идея :)
Трябва пак да си разглобя централната конзола и да помисля :)

http://www.dekada.com/catalog/index.php?cPath=37_69&osCsid=e31b0c73a2f3f5d4a3777f7625249db1

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #9 on: 12-01-2009, 23:38:17 »

Трябва пак да си разглобя централната конзола и да помисля :)

Е ти и аз поне това го знаем наизуст дет се вика няма да е проблем, но найстина го искам така че ми поръчай още две :)

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #10 on: 12-01-2009, 23:42:27 »
И аз , и аз :cheezy: 6 пъти съм го свалял и качвал!!! И аз искам такива неони, ама се чудя тва с крушките да светят синьо как ще стане.. ония бутони са яко шибани там, как се сменя крушката не знам...

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #11 on: 12-01-2009, 23:42:55 »
Защо още 2? Според мен 1 за конзолата ще стигне. 2 под седалките и 1 в конзолата!

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #12 on: 12-01-2009, 23:55:20 »
Мерси, Цанко :)
Замислям се и аз ... дали да не се снабдя с едни такива зеленки ... :)
има време ...
абе аз похвалих ли ви се, че вече си имам спойлер :Р ще кача снимки утре да го киризите :) не че е нещо невиждано, ама ... все пак :)
« Last Edit: 13-01-2009, 00:38:56 by Novaka »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #13 on: 13-01-2009, 13:21:56 »
Защо още 2? Според мен 1 за конзолата ще стигне. 2 под седалките и 1 в конзолата!
хмм аз мисли че са в комплект еми тогава само една още, общо 3бр.  :beer:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #14 on: 13-01-2009, 13:23:47 »
И аз искам такива неони, ама се чудя тва с крушките да светят синьо как ще стане.. ония бутони са яко шибани там, как се сменя крушката не знам...

Чеф аз на старото там бях сложил сини диоди и беше станало екстра просто сменяш крушките а с неона ще се освети допълнително :)

Offline wwflubo

• Загряващ
  • **
    • http://gallery.ugo-real.com
« Reply #15 on: 15-02-2009, 18:59:44 »
Аз пък винаги съм мислел за под седалкие да си сложа нещо което да свети зелено, бях чел някъде че зеления цвят успокоява и хем ще изглежда готино хем ще действа положително :)

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #16 on: 15-02-2009, 20:56:52 »
ей аз тук не съм се похвалил баси  :omg:

и аз имам неони не само под седалките но и в багажника ;)

ето снимки

Offline wwflubo

• Загряващ
  • **
    • http://gallery.ugo-real.com
« Reply #17 on: 18-02-2009, 22:34:28 »
С тази кожа... тези неони много добре си пасват супер се е получило chonkov  :mighty: :mighty: :mighty:

Online Filip(M)

• Пристрастен
Отг:Неони за купе
« Reply #18 on: 11-03-2009, 19:50:48 »
аз и без дрого ще свалям таблото че е изгоряла крушка ще взема да го барна с синичко мисле не на синичкото купе ще тича  :# :yes:
Колкото повече толкова повече!

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
Отг:Неони за купе
« Reply #19 on: 11-03-2009, 20:26:59 »
Сега как ме зарибявате и менеее..... :#