Author Topic: Монтаж на ксенон. :)  (Read 8644 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline emo_yankov

• Напредващ
  • ЕН 9066 ВМ
Отг:Монтаж на ксенон. :)
« Reply #100 on: 05-09-2009, 20:05:43 »
Това с релетата се прави на коли които като пуснеш дългите гаснат късите и обратно, защото тогава имаш едно тъмно петно между смяната. При хюндай това не се прави защото при като светнеш дълги късите остават светнати. Това което се слага на дългите е нещо но не и реле а нещо друго.
Другата ми любовница Kawasaki ZX6R => http://vbox7.com/play:11d885d6

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #101 on: 05-09-2009, 22:22:58 »
Това с релетата се прави на коли които като пуснеш дългите гаснат късите и обратно, защото тогава имаш едно тъмно петно между смяната. При хюндай това не се прави защото при като светнеш дълги късите остават светнати. Това което се слага на дългите е нещо но не и реле а нещо друго.

Добре де ама ако нямаш такова реле което да ги подържа в готовност кво правим с пресвяткането приметно за да поздравиш някой или за да предупредиш за полицай ;) Не мисля, че трябва да има каквото и да е забавяне на дългите те са доста важни  :yes:

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #102 on: 18-09-2009, 08:29:35 »
Днес чакам да ми дойде ксенонето и ще се възползвам от така полезната тема. :#
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline emo_yankov

• Напредващ
  • ЕН 9066 ВМ
« Reply #103 on: 18-09-2009, 22:17:58 »
Това с пресветването не е проблем защото, в момента на светването крушките светват много ярко за да се запалят и става като блиц. Така че пресветването не е проблем, но ме дразни че бавно загряват след светването.
Другата ми любовница Kawasaki ZX6R => http://vbox7.com/play:11d885d6

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #104 on: 21-09-2009, 12:26:00 »
Такам, справих се с монтажа на ксенона, но нещо не мога да намеря място на баластите!Вие къде сте ги сложили?

И който ще монтира ксенон да знае, че ако обърка плюс и минус няма да изгори нищо :P от опит знам :cheezy:

Offline Doch16v

• Напредващ
« Reply #105 on: 21-09-2009, 12:36:57 »
Такам, справих се с монтажа на ксенона, но нещо не мога да намеря място на баластите!Вие къде сте ги сложили?

И който ще монтира ксенон да знае, че ако обърка плюс и минус няма да изгори нищо :P от опит знам :cheezy:

Единият ми баласт е м/у казанчето на чистачките и калника до АБС-а, а другият е сврян около мигача в калника.
Има хора, които никога за нищо не грешат...то е защото никога, нищо не правят.

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #106 on: 21-09-2009, 14:46:15 »
По назад в темата има доста мнения кой къде го е сврял ;) и мотите са до казанчето за чистачките а другия някъде до мигача в кухината на калника вързани са със свински опашки :D

Offline SpaidyTopic starter

• Пристрастен
« Reply #107 on: 21-09-2009, 18:06:52 »
Мойте баласти са скрити в самите калници. Свалих фаровете, и с комплекта планки който имаше в кутията ги мушнах вътре, ама не помня на кои болчета ги закачах. Спомням си, че нещо кривих самите планки за да влезнат, но стана като по учебник.
На никой не правя евала!!! ;)

Offline wtf

• Напредващ
« Reply #108 on: 21-09-2009, 21:14:49 »

Аз съм вързал единия до казанчето с водата и другия от другата страна близко до радиатора където има празно пространство. А тука имаше някой който е с 4 баласта - направо му се чудя де ги е заврял. За плюса и минуса и аз ги обърках понеже на ксенона +-а ми беше червения кабел а на колата +-а ми е черния незнайно защо, обаче не след дълго разбрах че цяла една седмица съм карал без никакви стопове, предпазителя беше изгорял тъй че няма да е зле да провериш дали всичко ти свети:)

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #109 on: 21-09-2009, 21:57:04 »
Да найстина при повечето ксенони плюса е червения и от там се бъркат повечето хора и при мен беше така и пускам и :D няма никой обърнах ги светнаха ;)

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #110 on: 24-09-2009, 13:12:03 »
При мен + беше черния кабел  :)Аз баластите съм ги сложил на някакви не добри места, но като имам време ще ги навра и аз в калниците!

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #111 on: 15-10-2009, 20:31:00 »
Колеги днес и аз се сдобих с ксенонче собственоръчно сложено!
Баластите закрепих със стяжни ленти на роговете, всичко останало по описанието на колегата!

Днес ми казаха, че релетата които се слагат за да палят дългите веднага са сравнително сложно изпълнение, имало директни връзки към акумулатора и тн.

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
Re: Отг:Монтаж на ксенон. :)
« Reply #112 on: 16-10-2009, 21:02:46 »
Колеги днес и аз се сдобих с ксенонче собственоръчно сложено!
Баластите закрепих със стяжни ленти на роговете, всичко останало по описанието на колегата!

Днес ми казаха, че релетата които се слагат за да палят дългите веднага са сравнително сложно изпълнение, имало директни връзки към акумулатора и тн.
айде честито...Цанич...и все хубави работи да осветява новия ксенон...какви релета за дългите бе душа би-ксенон ли сложи?
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Re: Монтаж на ксенон. :)
« Reply #113 on: 16-10-2009, 22:10:21 »
Не, просто ми казаха за въпросните релета :)

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
Re:Монтаж на ксенон. :)
« Reply #114 on: 01-09-2010, 15:17:17 »
Колега Spaidy на стъпка 3 си сложил буксите мъжка срещу мъжка и женска срещу женска :P.Все пак някой ще може да се мъчи да ги съедини по някакъв начин ако бъкел не разбира :cheezy:.Майтапа на страна.Темата е супер добре написана и обяснена :yes:.Само да вметна на хората дето имат ABS и се чудят къде да монтират баласта, защото принципно там има доста място ако нямате, но уви аз като монтирах мойте имах ограничено пространство точно от страната на пасажера (жабката).За това взех и разглобих могача и зад него вътре в калника взех и монтирах баласта и стана супер добре.Прокарах кабелите през дупката дето минават кабелите за мигача и така не ми се виждаше единият баласт.Другият беше до акумулатора, но ми хрумна и него там да монтирам и така и направих.Разглобих и другият мигач и по същият начин.Само, че там има едни дупки и през тях хванах за всеки случай баласта със свинска опашка.От към пасажера не можах да го хвана, защото там е казанчето за чистачките и не успях да прокарам свинската опашка.Иначе в комплекта ми дадохда двойно залепваща се лепенка, която доста здраво залепна и за баласта и за ламарината на колата и не мръдна.Разбира се захванах добре и стойката на баласта и "заспа" както се казва.Първата снимка съм мнимал баластите със стойките.

На следващата снимка съм монтирал баласта, но не ми хареса там как стои и за това го преместих и него в калника.

На тази снимка съм маркирал къде съм захванал баласта от дясната страна.Намира се зад десният мигач мястото.Малко по-долу в ляво се вижда една дупка и там се опитах да прокарам свинската опашка, но не може да мине заради казанчето за чистачките пък и мястото е ограничено.

На тази снимка вече е монтиран баласта и под него се вижда двойно залепащата се лепенка която е бяла и доста здраво залепва.

Ето и от лявата страна как съм монтирал баласта.Там има възможност и за захващане със свинска опашка.Там не съм сложил двойно залепващата се лепенка.

Ето снимка и от по-далечно разстояние.

Също така след инсталацията на ксенона разбира се на мен не ми харесва габаритите да са жълти и взех, че ги смених с бели на всеки с по 5 диода и светят доста ярко.

И ето го крайният резултат.

Качил съм този материал с цел да подпомогна на някой потребител с намирането на добро решение къде да се монтира ксенона.Надявам се да са полезни снимките направени от мен.Успех :yes:.
« Last Edit: 03-09-2010, 22:15:51 by stormi »
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline evil

• Новак
  • *
« Reply #115 on: 08-09-2010, 19:47:21 »
колеги, какво включва целия комплект, по 2 крушки къси и дълги или ....? H1 ли трябва да търся
има вариант да си поръчам директно от братския китайски народ покрай други неща.
ACAB

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #116 on: 08-09-2010, 19:49:04 »
Комплекта включва 2 крушки и два баласта.За да имаш на къси и дълги трябва да вземеш 2 комплекта

Offline evil

• Новак
  • *
« Reply #117 on: 08-09-2010, 19:56:02 »
т.е. всяка крушка върви с баласт?
ACAB

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #118 on: 08-09-2010, 19:58:14 »
Да.
Незнам дали съществува направен един баласт за 2 крушки ,аз поне не съм срещал
« Last Edit: 08-09-2010, 19:59:16 by stutsi »

Offline evil

• Новак
  • *
« Reply #119 on: 08-09-2010, 20:06:19 »
значи трябва да търся би-ксенон за H1 12V/55V ( такива са ми крушките на обикновения фар) да видим какво ще намери колегата с дръпнатите очи  :cheezy:
ACAB