Author Topic: Двигател/Тракане/Проблеми/Не пали/Мени обороти  (Read 8295 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Златко

• Напредващ
при изчезнали 2 кила масла аз фащам бас , че са точно сегменти, просто това няма де да иде, а ако е изтекло просто немога да си помисля ,че не го е видяла, това си е бая големичка локва. ремонта на сегментите струва бая под 1000 лева, вярно е, бая е скъпо , ама така е като си зимаме италиански коли.

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
 :cheezy: :cheezy: Колега... ако тече е 1000 пъти по-добър сценарии, тогава говорим за гарнитура, запушване или нещо от сорта. Ако няма теч, всичко стига до горивната камера и си изгаря, неминуемо първото което се сеща човек е сегмент. Ежедневната проверка е задължителна, едно време по Бай тошово са ги учили първо на това...е... имало е защо с тия руски "неща" дето са ги карали за коли, ама... и сега не е по-маловажно, наистина е късметлиика Ани че не счупила мотора, макар че, колко го е карала без масло не си представям как е агонизирал :whatever:
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Колега Златко за баса съм навитак слагам моя кошер ти слагаш твоя идваш до Софйята и ти доказвам веднага
моита харчеше по 1.5 литра на 1000-1200 км. трабант 701 710 ли беше не гори толкова масло :)
с смяна на гумички в момента за 3000 км. ми е изгорило около 200 грама предполагам защото не съм доливал маслото е посредата между минимума и максимума а беше малко по нагоре
а като говорим за смяна сегменти гумички нали знаеш че има момент с смяна на лагери 2 пъти смяна масло и филтър шлаифане глава напасване клапани и още някои други дреболии и можеш да ми се обадиш ако стъпи под 1000 лв. говорим за това всичко да се направи както трябва и да се използват що годе нормални части доста съм се поинтересувал по темата понеже ако не се беше оправил разхода на масло при мен с смяната на гумички отивах на сегменти и трябваше да се подготвя
така че пак и отново твърдя Ани смени гумичките недей да отваряш надолу ако няма нужда като ги смениш ще си покаже за 1 ден спира да пуши
А за ежедневната проверка още ми пари врата едно време като карах курсовете при бай Янко като му се качех на ладичката без да съм отворел капака за проверка на масло и т.н. явно е имало ефект :)
« Last Edit: 27-11-2009, 15:52:54 by stutsi »

Offline Ani

• Напредващ
  • Fast & Furious
Колеги, не знам дали колата ми ще оцелее до неделя.. днеска се постарах почти да ми се откачи носача.. хич не ми върви с тая кола :(
Уикенда със сигурност ще я карам на сервиз и ще пиша да ви кажа какво е станало със маслото..
Baby, you're on the right track, but you're going the wrong way!

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Ама много не четете май май Анито е писала че е сменила маслото през месец Август, от тогава до ся са си 3-4 месеца как ще и изтече маслото и ще направи голяма локва (ако има голяма локва е щяла да се оплачи още след смяната а не сега чак ;) ) сещате ли се :) Та идеята за смяна на сигменти преди да са сменени гумичките на клапаните е малко найвна или по точно загуба на време нерви и най-вече по голяма сума от колкто смяна на едни гумички.
  Моя съвет е да смениш гумичките, слагаш масло, и я засичаш като този път вдигаш щеката поне веднъж на месец  :P :# Ако и след това пак гори масло (или просто го губи) идва ред на сигментите :( Успех  :yes:

Offline Ani

• Напредващ
  • Fast & Furious
  Моя съвет е да смениш гумичките, слагаш масло, и я засичаш като този път вдигаш щеката поне веднъж на месец  :P :# Ако и след това пак гори масло (или просто го губи) идва ред на сигментите :( Успех  :yes:
Отчитам си грешката, колега :) Така съм решила да направя... да не кажа, че днес съм го проверявала над 10 пъти, което пък е в другата крайност :cheezy: ...
Подозирам, че ако трябва да се прави ремонт двигателя хич няма да се занимавам, а ще си взема ново купе :cheezy:
Baby, you're on the right track, but you're going the wrong way!

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив

Отчитам си грешката, колега :) Така съм решила да направя... да не кажа, че днес съм го проверявала над 10 пъти, което пък е в другата крайност :cheezy: ...
Подозирам, че ако трябва да се прави ремонт двигателя хич няма да се занимавам, а ще си взема ново купе :cheezy:

Ако е само от гумичките което е доста вероятно, няма да ти излезе скъпо, така че няма за какво да сменяш купето с друго. :)

П.п. Ся наваксваш пропуснатите пъти когато е трябвало да вдигаш щеката  :PP :P :cheezy:

Offline bobi

• Новак
  • *
колеги може ли да ме ориентирате какво то4но трябва да сменя като при моя слу4ай,един приател ми смени маслото една семица то4но като я напълни 1мм преди 4ертата на макса,туко що я погледнах за масло и видях 4е е малко пове4е от средата на мин и макса,погледнах ауспуха жидях 4е е мазен,жъзможно ли да е исхвърлила маслото поради това 4е е била на макс?моля отг.защтото запо4ват да ми настръхват косите :whatever: :depress:

Offline pampo11

• Пристрастен
Няма страшно,колега  :#газта в кюшетоооооооо  :P :h:

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
колеги може ли да ме ориентирате какво то4но трябва да сменя като при моя слу4ай,един приател ми смени маслото една семица то4но като я напълни 1мм преди 4ертата на макса,туко що я погледнах за масло и видях 4е е малко пове4е от средата на мин и макса,погледнах ауспуха жидях 4е е мазен,жъзможно ли да е исхвърлила маслото поради това 4е е била на макс?моля отг.защтото запо4ват да ми настръхват косите :whatever: :depress:

Колега не е проблем, че е била на максимума.. Провери за течове, гумички на клапани...

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Ако си сменил марката, може двигателя ти да не понася новата...
Задръж известно време, ако не се мръдне от средата всичко е наред, ако продължи да намалява е или кофти масло или вече по-сериозни проблеми.

Offline bobi

• Новак
  • *
тази сутрин я подгрях и сложих една бяла хартия на ауспуха и видях 4е не я 4ерни,а от капака няма те4ове,тази сутрин се поядосах и я изцедих до 210 вурнах се,оставих я да изтине и видях 4е не е мръднало маслото,от както сме сменили маслото мерихме го преди да запали и от тогава не съм го мерил :)

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Е колега нормално е да спадне малко при положение ,е си го мерил преди палене а след това не си нали поема и в масленият филтър :)

Offline the_coldOne

• Новак
  • *
Здравейте колеги.Имам някакъв проблем с двигателя.Чува се едно странно тракане още със запалването.Когато се повишат оборотите тракането се засилва с тях или поне така ми се струва.Освен това,някак си се дави при старт и не само при всички скорости колата просто не иска да върви вдига обороти много бавно и се мучи,заедно с това се появиха и някакви вибрации и когато запаля и като дам газ в движение ги има,усещат се и на волана и на педалити и на седалката ... Забелязах че още преди време се появяваше проблема с оборотите като тръгна давам 1-ва,2-ра,3-та в ниските обороти се мъчеше до 2500 някаде, после се отприщваше някак и след известо време се оправяше,но сега не иска да се оправя и при 3000 3500 пак така си остава ... :( ... Някой ако може да помогне,благодаря ви предварително ...
Само слабите се стремят към порядък.Силните владеят хаоса.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Тракането може да е веригата,а може и клапан да е
за мощността има ли катализатор ? Може вече да се е задръстил и така се получава
на мен дори ми се е случвало това от запушено гърне :yes:

Offline Spaidy

• Пристрастен
Освен това което изброи колегата преди мен за мъченето и тресенето колата ако ти прекъсва провери си кабелите и свещите как са ти.
На никой не правя евала!!! ;)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Плюс горните неща - горивен ф-р, абе една цялостна диагностика му трябва. Може и да е по-сериозен проблем! :(

Offline muncho_

• Пристрастен
Колата на газ ли е или на бензин?Може въздуха да не е достатъчен и затова да заглъхва отначало.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline the_coldOne

• Новак
  • *
На бензин е колата.А пък горивния филтър преди 3000 км. го сменях едва ли е от него ... Тя не заглъхва само от начало,направо си се мъчи и придърпва и качва оборотите 2 пъти по-бавно от преди ...
« Last Edit: 18-01-2010, 19:12:56 by the_coldOne »
Само слабите се стремят към порядък.Силните владеят хаоса.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
имал съм и загуба на мощност освен запушено гърне и катализатор и от задръстен въздушен филтър :)
не го бях сменял 30000 километра  :#
А прекъсва ли и тресе ли да не работи на 3 цилиндъра?
« Last Edit: 18-01-2010, 19:29:52 by stutsi »