Author Topic: Двигател/Тракане/Проблеми/Не пали/Мени обороти  (Read 8282 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline arestTopic starter

• Новак
  • *
здравеите колеги днес си направих регистрацията и още немога да се оправям много дано да пиша на правилното място защото имам голям проблем с моята красавица.колата си я купих преди 4 месеца на 220 хил. километра приятел ми я вкара от германия но малко по малко запо4на да гори масло.сега ве4е достигна 100 грама на 100 километра а в сащото време варви адцки много .казаха ми да пробвам с друга марка масло сложих и titan 10 W 40 но и него си го гори .ако някои може да ми помогне ще му бада много благодарен а и сащо така да кажете с какво масло карате вашите.благодаря предварително

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
Отговор на: проблем с двигателя
« Reply #1 on: 07-12-2008, 17:30:09 »
То ако ти гори масло си има и признаци.Пуши,ауспаха е някав мазен.Самия двигател омаслен ли ти е отгоре(капака на клапаните).Масления филтър затегнат ли е.Масления филтър има ли клапа,защото моя предишния нямаше и от там ми течеше,но го разбрах точно преди пак да сменям маслото!Тва са признаците.

Не слагай само френско масло...знам че има колеги коiто са доволни от тотал и от други марки,но тва си е моето мнение.

Aко всичко това ти е наред,значи имаш за смяна гумички на клапаните ;)

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен
« Reply #2 on: 07-12-2008, 17:43:26 »
Здрасти, не се шашкай, ама ще бъда малко директна. Щом ти гори масло от един вид, ще гори също толкова и от друг вид. Колата ти върви, защото маслото уплътнява доста добре..........Ще продължава да ти увеличава разхода на масло. Според мен на това му се вика "финансова набутвация", т.е. двигателя си отива.  :sorry: дано да греша...............

П.С. Аз карам със Селения 10W40. ;)

• Новак
  • *
« Reply #3 on: 07-12-2008, 18:00:03 »
не от никаде не тече просто си гори и си пуши .според вас има ли шанс това да е  от гумички на клапани защото двигателя работи доста плътно
« Last Edit: 07-12-2008, 18:13:51 by chonkov »

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #4 on: 07-12-2008, 18:08:59 »
Отиди да я видят в някой сервиз ... може да са гумички, ама ... може и да са сегменти, което никак не е хубаво и колкото по-навреме се открие проблема толкова по-добре (особенно ако са сегменти). Моят съвет е да отидеш да ти я види специалист ... на мен ми губеше малко (за щастие се оказа от капачката на клапаните) и като ходих на майстор, той ми каза, че трябва да я отворят за да видя, защото това е най-сигурният начин, за съжаление отворят ли я ... няма да е безплатно. Успех и да кажеш какво се е случило! Дано е нещо дребничко!

Братле явно пипеш доста бързо или бъркам, но доста от думите ти нямаха смисъл! Преглеждай си писмото преди да го пуснеш ;)
« Last Edit: 07-12-2008, 18:20:18 by chonkov »

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #5 on: 07-12-2008, 18:36:14 »
Колега този проблем е често срещан при коли на над 200 000км...особено при купетата...Карат се зверски цедят се до прекъсвач,от това се износват не само съединител и окачване а и мноого серозна част от двигателя...
За да ти вдига толкова много разхода на масло то това са гумичките на клапаните...няма как да харчи цели 100гр за 100км...Дори и теч да имаш той ще се види или ще останеш без масло в двигателя...Сегменти ме съмнява но не е изключено...Казюжи ми само каква температура ти държи и колко бързо загрява....
Успех дано да са само гумички на клапани(60лв комплекта + 20 за работа)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
« Reply #6 on: 07-12-2008, 19:25:27 »
Както казаха колегите -приема се,че е нормално при нас  :blush: .Ходи виж в някои сервиз да ти я отворят,но преди тва за препоръчване е да ни пишеш кво са казали...да не те прееб*т нещо,че е страшно!

• Новак
  • *
« Reply #7 on: 09-12-2008, 00:11:20 »
зна4и колата си загрява нормално нито барзо нито бавно стрелката на температурата си стои посредата досега не е трагвала да ми загрява .а до колкото за маисторите тук в кз. за смяна на гуми4ки ми искат около 200лв но ми казват 4е за да се сменят трябва да се свали и главата което зна4и 4е трябва да вземам и гарнитура за главата.незнам дали немогат наистина да се сменят през капака на клапаните .

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #8 on: 09-12-2008, 10:52:24 »
Толкова е цената по принцип. На едно приятелче му взеха около 250лв за частите (гарнитура, флошки и тн) и почти нищо за труд.

Offline Shumi

• Модератор
  • Загряващ
« Reply #9 on: 09-12-2008, 14:04:49 »
При мене гореше 100 гр на 1000 километра, викам си гумички, но се оказаха и сегменти, та ремонта ми излезе 1800лв лятото сега нехарчи и грам :), ама си е разход, но сега знам че двигателя е почти като нов  :aha:

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #10 on: 09-12-2008, 16:42:29 »
зна4и колата си загрява нормално нито барзо нито бавно стрелката на температурата си стои посредата досега не е трагвала да ми загрява .а до колкото за маисторите тук в кз. за смяна на гуми4ки ми искат около 200лв но ми казват 4е за да се сменят трябва да се свали и главата което зна4и 4е трябва да вземам и гарнитура за главата.незнам дали немогат наистина да се сменят през капака на клапаните .
знаеш ли колега - ще питам едни приятели които имат сервиз и ще ти кажа цена за ремонта които трябва,но това което са ти казали майсторите според мене е доста над реалното...
« Last Edit: 10-12-2008, 16:22:01 by chonkov »
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #11 on: 28-01-2009, 20:39:55 »
Колега...реалната цена на ремонта е не повече от 130лв със гарнитурата за главата,гумичките на клапаните ,свалянето на главата и напасването на клапаните...
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline invender

• Новак
  • *
Придърпва и мени оборотите
« Reply #12 on: 02-04-2009, 23:49:17 »
здравейте колеги проблема е че от няколко дни насам мени оборотите като е загряла като съм на место от 700 до към 1100 седно правя "бръм бръм" хаха без да натискам газта. и няколко пъти ми придърпва на 1 2  и на 3 ама като я изфорсирам на свободен ход спира да придърпва. Ходих на сервиз направиха диагностика и ми изчистиха моторче или нещо такова което било за свободен ход на колата обаче пак същите проблеми ( не се случва постоянно , оборотите ги мени най-често в задръстване но не винаги така и с придърпването)  :sorry:

Спазвай правилата на форума!
« Last Edit: 03-04-2009, 08:04:43 by Fx_factor_coupe »

Offline m_zarev

• Новак
  • *
Отг:ПРИДЪРПВА И МЕНИ ОБОРОТИТЕ
« Reply #13 on: 03-04-2009, 07:01:01 »
значи стапковиа мотор е за смяна,има натрупана гревка в еку или датчика за температурата на еку дава гршни данни /пецакан е/
« Last Edit: 03-04-2009, 08:05:24 by Fx_factor_coupe »
hyundai сервиз 0898610431

Offline invender

• Новак
  • *
Отг:Придърпва и мени оборотите
« Reply #14 on: 03-04-2009, 11:05:21 »
На диагностиката ми казаха 4е няма грешки. Какво да правя ако е прецакан компютъра  :sorry:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #15 on: 03-04-2009, 11:16:34 »
Първо си провери стъпковия мотор. Често дори и след почистване продължава да прави проблеми. Малко ме съмнява да се е прецакал компа на колата. Ако ти трябва има и втора ръка (аз, жорето продаваме). Но съм почти сигурен, че ако няма натрупана грешка на някой датчик е стъпков мотор.

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #16 on: 03-04-2009, 11:17:47 »
Понякга тва моторче не се оправя с почистване и си трябва смяна... залагам на стъпков мотор с две ръце :yes:

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #17 on: 03-04-2009, 11:44:29 »
хм странна работа и при мен се мярка едно такова придърпване даже и на скорост....когато например..съм на втора и не подавам газ колата мени оборот и придърпва...
п.с.-за това яко му стъпвам на педала за да не ми предърпва... :#
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline invender

• Новак
  • *
« Reply #18 on: 03-04-2009, 16:05:13 »
мерси колеги ще ви държа в течение докаде е стигнал проблема. или май да правя като колежката хаха  :hater: а също така стъпковото моторче е това чудо което регулира оборотите на свободен ход нали така

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #19 on: 03-04-2009, 16:54:14 »
Idle speed actuator, побългарено т.е. стъпково моторче, ако преведеш думите буквално ще схванеш какво е реално. На празен ход, ако имаш проблемации с оборотите... освен за стъпковия мотор, прецакан MAF или MAP сензори... хммм друго не се сещам, ЕКУ-то е ъпсурт да се прецака, то току така не се разваля.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)