Author Topic: Как да разглобим таблото на Coupe 96-99  (Read 4255 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
При разкачването на таблото 1во и най-важно е да се освободи жилото на парното без да се направи това няма да може да се издърпа таблото. Има два болата който се освободждават 1ят е точно до педала на гаста той освобождава цялото жило, малко над него има един водач който държи жилото той е най-важен за да се освободи таблото!

Offline Pav

• Новак
  • *
Колеги, часовника има ли някаква захранваща букса, че моя не работи и съм махнал централната конзола и съм стигнал до конзолата на парното, ако няма няма смисъл да я махам..но е мега дразнещо да не ми работи часовника :( иначе бушоните са здрави :) пфффффффффффффф

сам си отговорих на въпроса..определено има захранващ куплунг и моя беше разкачен...вече имам работещ часовник...:)

Слята публикация!
mod contol: chonkov
« Last Edit: 28-02-2010, 22:45:22 by chonkov »

Offline IRIZAR

• Напредващ
 :cheezy: аз последно успях да си измъкна 4асовника за да го ремонтирам без да свалям панела на които е хванат......голям зор беше....4асовника вече работи, но 2 месеца си карам така с дупка на неговото място  :cheezy:
сега вече ще си го сложа благодарение на прочетеното от темата  :mighty:
сега мисля и да боядисам всички гладки панели от таблото в жълто..... някои може ли да кайе къде в пловдив мога да го направя

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
До скоро имаше човек който можеше да ти го направи, Краси, но той замина за Англия и сега не може да ти помогне, но се сещам за колегата "embaro" той също се занимава с бояджииство свържи се ако искаш с него ;)

Offline Скалпел

• Новак
  • *
Браво за темата! Супер полезни са ми снимките и обясненията към тях. Изгоря ми лампичката, която осветява стрелката за температурата, та ремонта си беше неотложен. Мислих да ходя на майстор, ама след като прочетох темата някакси се окрилих сам да се захвана. Днес разглобих таблото!!! Утре продължавам!

Offline vesso

• Новак
  • *
Искам и аз да благодаря за хубавата тема. Благодарение на темата и снимките, успях за 4 часа да сваля таблото, да сваля километража, да го ремонтирам, че бяха се запецнали колелцата, да разгледам какви точно лампички и копчета ми трябват, защото имам счупени такива, и да сглобя всичко това наново, като и се наложи калибровка на скоростомера, защото му извадих стрелката. И това при почти пълен мрак, защото започнах в 5 часа следобед. И разбира се - забравих да разкача жилото, въпреки че поне 10 пъти разгледах последователността - не правете и вие моята грешка - първо жилото и после всичко останало. Да Ви кажа какво ми направи впечетление :
Докато свалях таблото, останах малко изненадам от управлението на въздушния поток - оказа се пневматично.И въпреки, че му изпуснах въздуха, след това няма проблеми - бачка си нормално, така че сваляйте смело, не като мен да се чудите 10 минути това какво е и да го разглобявам ли :) .
Също така да отбележа, че след разглобяване и сглобяване, нищо не скърца и нищо не тропа, детайлите си пасват доста добре. Аз не съм от особено внимателните и въпреки това не успях да счупя нищо, така че ако се чудите дали няма да скърца после - при едно нормално отношение към 10-12 годишна пластмаса нямате проблем :).

п.п.Сега разглеждам и другата част на таблото - там където е перката за въздуха нещо има вътре и ще трябва да се отваря.Ако и там има нещо интересно, ще драсна :).

Offline Scorpiona

• Новак
  • *
  • Street King
Мерсиии братле много ми беше полезен неми светеше половината табло и сега си го оправих МЕРСИ още веднаж :yes: :yes: :yes:

Offline Stef4os

• Загряващ
  • **
Преди три дена,понеделник на 9-ти.5.2011 ако не се бъркам  :cheezy: си взех нови пласмаси от един колега от форума,става въпрос за пластмасата около скоростния лост с кожата,пластмасата около CD-то,под волана и една на багажника дето ми липсваше.Тва нещо за парното не съм го разкачал,предполагам,че нищо не му е станало,понеже не съм барал горната част на таблото,климатик,парното и нагоре,под него само.Та свалянето беше лесно и то доста,като за първи път,без даже да съм видял тази тема тук,се очаровах колко е лесно,за това не се плашете,може би само за таблото от CD-то нагоре  :cheezy:
Ако спориш с идиот, то е вероятно и той да прави същото.

Offline Stef4os

• Загряващ
  • **
Днеска си свалих таблото,цялото за да си сменя крушките,че навсякъде бяха изгорели,ето снимки:
https://picasaweb.google.com/103943039288470359527/HyundaiCoupe1998Insade?authkey=Gv1sRgCN_b48ntuJb_Pg#
Ако спориш с идиот, то е вероятно и той да прави същото.