Author Topic: Как да разглобим таблото на Coupe 96-99  (Read 4254 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline chef4oTopic starter

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
1. Първото и НАЙ-важно нещо е да се разкачи жилото на врътката за топлия/студен въздух, което се намира зад и вдясно от педала на газта, като първо се развива винтчето на планката, а след това се освобождава самото жило:

2. Вече можем да започнем да разкачаме корите без нищо да ни задържа :) Започваме с кората върху скоростния лост (за предпочитане е първно да си махнете топката на лоста, не като мен  :D ) Кората се дърпа на горе, държи се само на щипки:

3. Сега централната конзола. Също се държи само на щипки, като се дърпа напред, в посока към задните седалки. Няма да е зле ако имате възможност първо да извадите аудио системата си от леглото и да разкачите всичките й букси, за да можете да сложите централната конзола настрани. При мен това беше невъзможно, понеже системата ми е доста сложно вързана...:

След като я издърпате напред, може да разкачите буксите на запалката и да я разкарате настрани.

4. Такааа време е да развием винтовете на кората под волана :) От страната на централната конзола са 3 броя, като номер (1) се намира под капаче, много внимавайте с ваденето на капачето, защото крачетата му се чупят много лесно!:

5. Отляво на волана долната кора се държи на две винтчета, като (1) се намира зад капачето за регулиране на късите светлини. То се вади много лесно с тънка отверка:

След като сме свалилидолната кора (дърпайте смело, че и тя има няколко щипки) минаваме към разкачане на горната, която обхваща километража и козолата на парното.
6. Имаме два винта под копчетата за климатика и въздушния поток:

7. И един отляво наволана

8. Може би най-гадният и трудно забележим е отдясно над волана под бутоните за задната чистачка:

И това е... Сега дърпаме напред и разкачаме внимателно всички букси, като се стараем да запомним коя-коя е :)
На фаровете за мъгла отгоре-надолу са Ярко жилта, Синя и бледо жълта:

Вече километража е напълно свободен за махане, в зависимост от това какво искате да правите, може да разкачите цялата кора. като махнете буксите от централната конзола за управление на парното, за аварийните светлини и климатика, както и да развиете четирите винтчета на бялата планка, на която се държат механизмите на врътките (не забравяйте преди това да издърпате копчетата от предната страна)

Ако сме за крушки на таблото продължаваме :)
9. Развиваме 4-те винтчета на циферблатите и издърпваме леко и внимателно, че отзад са едни интеграли и писти, дето не искаме да ги надраскаме :D

Таблото отзад, за да добиете представа колко внимателни трябва да сте:

И накрая двата размера крушки: 4 броя  T10mm и 2 броя T6.5mm

Дано съм бил полезен и успех :)
« Last Edit: 30-08-2008, 02:07:17 by chef4o »

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Браво братле. Доста ясно си пояснил и показал за какво става реч.Добре че си ти да размисля и да се спра да си сменяк каквото и да било по таблото.  ;)

Offline 4efo_1912

• Напредващ
 ;) абе колеги,мисля другата седмица да си разбазикам таблото,за да си сменя осветлението. :whatever:имам желание да го направя в 4ервено :aha: Обаче единственото ми притеснение е това,че в момента таблото ми е стабилно смисъл нетрака,нетропа,нескърца и т.н.дали ако го отворя веднъж после няма да се превърне в подвижна тропаща машина на времето :cheezy: :P.ако може да споделите при вас какъв е бил ефекта след това.изнаете ли дали се продава нещо от рода на тиксо което се слага по крайщата с цел да оплатни,и да не се раздрънква таблото. :yes:Естествено небих отказал и някои друг съвет относно лампичките и нещо което ще ми е от полза. :h:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Според мен с червени лампички нищо няма да постигнеш взе пак се замисли всчики стрелки са ти червени (без на бенз. и темп.) и кво става като свети червено стелките на скоростомера се губят, тва става. (лично мнение)
Отностно това с разтропването едва ли ще имаш проблеми, аз лично съм разглобявал доста пъти старото табло и никво тропане не е имало при мен нито скърцане, въпроса е всичко да се прави много внимателно без много резки движения и напъни за да няма мизерии ;)

Offline Filip(M)

• Пристрастен
свалянето не е мн гадно не ми се мисли утрее като го слагам :(

Слята публикация: 22-04-2009, 20:57:24
зглобих го  :yes:  :# и да неостанаха винчета  :P
« Last Edit: 22-04-2009, 20:57:24 by Filip(M) »
Колкото повече толкова повече!

Offline emo_yankov

• Напредващ
  • ЕН 9066 ВМ
Малииии голям зор това разглабяне, и май първо трябваше да прочета темата. Защото това за парното го оставих за последно, а то трябвало първо него. А зглабянето беше по лесно.
Другата ми любовница Kawasaki ZX6R => http://vbox7.com/play:11d885d6

Offline muncho_

• Пристрастен
Преди да се свали централната конзола която обхваща парното и километража ли се свалят врътките на парното или може и без да се свалят.И как се свалят ако е нужно?
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline chef4oTopic starter

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Не е нужно да се свалят, те са на една бяла пластмасова планка, закваната за самия панел и си вървят с него

Offline muncho_

• Пристрастен
Ясно, че след малко почвам демонтажа да свалям километража.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline tfs

• Новак
  • *
Тези ще станат ли?
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/2xHigh-Power-LED-Bulb-T10-158-168-194-Wedge-Green-4013_W0QQitemZ260527958065QQcmdZViewItemQQptZMotors_Car_Truck_Parts_Accessories?hash=item3ca8ad2831
И да питам T6.5 май са доста екзотични? Не мога да ги намеря...

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
И да питам T6.5 май са доста екзотични? Не мога да ги намеря...

Не са никак трудни за намиране има ги във всеки магазин който е специализиран ;)

Offline tfs

• Новак
  • *
ebay.com?

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
ebay.com?

За какво гледаш там като тук ги има в изобилите, това са излишни разправии с най-вече излишни разходи, но ти си знаеш ;)

Offline tfs

• Новак
  • *
ebay.com?

За какво гледаш там като тук ги има в изобилите, това са излишни разправии с най-вече излишни разходи, но ти си знаеш ;)
Мерси  :)

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Някой може ли да ми прати снимки да видя как се е получило с различните крушки , дали бели , дали сини , пращайте на ЛС , тъй като в момента съм без табло и ще сменям крушките. Искам да имам представа как седи с различни цветове. Освен това да питам някои има ли я тази екстра на РД1 , копчето което се намира над фаровете и стоповете за магла , в ляво доло от волана и какво представлява тази екстра, тъй като аз имам букса и ако се налага само копче ще си разпробия там и да си ползвам кирийката :) Благодаря предварително  :h:

Offline Spaidy

• Пристрастен
Това копче регулира силата на осветеност на таблото, дали да ти свети по - силно или по - слабо. Аз съм си го усилил до край. Не знам при купетата който го нямат каква е хавата със силата на осветеност на таблото.  :h:
На никой не правя евала!!! ;)

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Някой може ли да ми прати снимки да видя как се е получило с различните крушки , дали бели , дали сини , пращайте на ЛС , тъй като в момента съм без табло и ще сменям крушките. Искам да имам представа как седи с различни цветове. Освен това да питам някои има ли я тази екстра на РД1 , копчето което се намира над фаровете и стоповете за магла , в ляво доло от волана и какво представлява тази екстра, тъй като аз имам букса и ако се налага само копче ще си разпробия там и да си ползвам кирийката :) Благодаря предварително  :h:

Няма нужда да го разпробиваш това е само капачка махаш я слагаш си копчето пъхаш буксата и ако си късметлия ще проработи ;)

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
АХхаха абе имам си го това за силата на светене , то си е стокова екстра , става въпрос за това копче което се намира над 2-те копчета за халогените за мъгла и стоповете за мъгла .. ако някои го има да казва какво има там .. ако трябва ще си намеря копче от някъде , ще си разпробия капачето , но отзад намерих буксичка , явно само не е свързана към тази екстра , на която липсва копченце и сигурно бушон ;)   :h:  А къде във варна мога да отида да ми направят таблото , стигнал съм до премахването на всички букси зад горното табло , демек 5 мин работа и стигам до истината.. но незнам от каде да си взема такива крушки , колко броя са на цялото табло изобщо и дали някъде ще могат да ми го направят със диоди и съпротивления . Идеи?
П.С. Мерси на Чефо , че в момента съм с лаптопа в колата и гледам кви ги е шмекеровал  :strak:  :h:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Крушките на таблото са 4 броя  T10mm и 2 броя T6.5mm а за снимките под профила ми има снимка е ти си го виждал и на живо моето ;)

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Голям проблем !!Счупи ми се незнам точно как се казва , но е жълто стъпково моторче едно пластмасово дето задвижва топло студено и е връзката на топло - студено , която върти жилото  :depress: .. продават ли ги някъде ? Моето беше полукръг .. трябва ли да е кръгло цялото ? Сега нямам топло - студено , трябва да си намеря такова от някъде някои може ли да ми помогне с полезна информация ? И по принцип не разбрах точно това доло до педала на газта където е жилото то ли се освобождава цялото за да мога да издърпам горното табло ? Защото разкачих всички болтове и жакове и пак седи запецнало .. ХЕЛП !  :whatever:

П.С. Ето го ... тва проблемното .. моето беше наполовина , явно е било счупено преди .. сега се счупи пак на 2 и не става нищо от него  :confused: 

« Last Edit: 14-02-2010, 13:59:14 by LanShot »