Author Topic: Купето издава странни звуци  (Read 1063 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MickeyTopic starter

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
Колеги,надявах се да не ми се налага да пускам тема в този раздел,но ето,че и моят ред дойде. :whatever: Та направо на въпроса : имам два проблема и не мога да си обясня какви са.
1-во : от известно време насам,когато тръгвам,докато съм на 1-ва и на 2-ра (разбирайте нормално потегляне) се чува странен металически звук .И това е само на тези две предавки (тоест,когато скоростта е ниска) . Колкото по-бързо се движи колата,толкова по-голям е интервала между тези звуци,а като вдигна 50-60 и нагоре изчезва.Нещо спирачките дали е възможно? На мен само това ми идва на ум.... :confused:

2-ро: преди 2-3 дни като си запалих колата се чуваше странен шум под капака ,подобно на ремък.В момента ,в който натиснах съединителя,звука изчезна и като тръгнах пак се появи.И така...оттогава като паля се чува,тръгвам-спира и после по някое време пак се появява,а няма някаква зависимост от натискане на педали,сменяне на предавки,с килма,без клима или нещо от сорта.Само това,че като натисна съединителя в началото и изчезва.Предположения?Мерси предварително  :)
« Last Edit: 23-11-2008, 17:51:19 by Mickey »

Offline Boncho

• Загряващ
  • **
А докато караш обичаш ли да си държиш крачето на съединителя?
"Скромността е за тези, които нямат други качества"

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
докато си сменям предавките-да .. иначе за какво да си държа крака там бе  :omg:

Offline Boncho

• Загряващ
  • **
Е то и за кво да си клатиш главата като солиш яденето ама... Мисля си за едно лагерче на съединителя такова странничко или пък за някой лагер на самата кутия.
"Скромността е за тези, които нямат други качества"

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Лагер на съединителя, почти съм сигурен, щото имах същия проблем като купувах колата... за другия проблем не знам :(

Offline blackslap

• Загряващ
  • **
другия проблем така го описва че мове да са 100 неща.. може да е ремъка на алтернатора.. защо не отидеш до сервиза
« Last Edit: 24-11-2008, 09:17:47 by stef88sf »
I've been lonely, I've been waiting for you.
I'm pretending, and that's all I can do.

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Ииииии тва с ремъка е баси ценното предложение! Щото на мен като ми се беше счупила планката на алтернатора верно така като дам газ все едно ми приплъзваше някакъв ремък, като ми нагласиха всичко се оправи, ама чак като го спомена адашчето се сетих :P

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
Тя в сервиз,че ще ходи - то е ясно.Просто исках да изкажете мнения и предположения,за да не съм гола вода пред хората ... Благодаря на всички  :yes:

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Относно ремъка и аз мисля веднага че е от алтернатора, а другия пролем, най-вероятно както каза Чефо.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
Хехе,прекрасно ... :cheezy: Акумулатор,кабели на свещите,2 тампона на ДВГ-то,ролка и ангренажен ремък,хидравлична помпа на съединителя (там някаква гумичка отпред),гарнитура на главата,накладки,заден десен спирачен апарат се плюнчи ...това е присъдата за моята кукла  :PP (баси каква съм хепи,ше си каже човек че се кефя,че толкова неща са прецакани,ама поне ще я оправя) :baha:

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Гарнитура на ГЛАВАТА?@!?!?!?!  Какво по дяволите!?!

И относно ангренажния ремък... Като я купи не го ли сменя!?!? Баси, тва си е задължително към обслужването ...

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
ми нещата ,които могат да се усетят съм ги усетила,имам претенциите да си 'чувам" и "усещам" колата и да я познавам.А останалото сме го видяли.Вярно,за някои от проблемите имахме предположения,че са други проблеми,ама.. и те така.Ангренажа и съединителя като я купувах (от моите мили познати,които я продаваха  :supermad: ) бяха сменени едва ли не "преди два часа" ... за това не ми се говори,че ме е яд на предните и собственици още от втората седмица след като я взех...  :depress: Съединителя бил твърд "щот бил нов и неразработен".Бе както и да е.Въпроса сега е,че всяко шумче и тресене и неработене както трябва си заминава  :) И не ме хапете така злобно,че и без това не ми е мн хубаво !

Акумулатора е калпав,мисля че още на първата Хюндай среща присъстващите го разбраха  :baha: А кабелите на свещите... ми за там вината е изцяло моя.Като имах проблем със тях и бубината,пак ей така от "познати" го изядох големия.Кабели за 160 лв,"МНОГО ЯКИ" (извинявайте ама това беше на първия месец,откакто карах купето и просто знаех,че колата ми е Хюндай купе,1.6 двигател),бубината ми "работела на 80%,ама щяла да издържи известно време"  ;) та само момиче с 20 монтьора около мен...нормално е да се доверя,при положение,че нямаше кого да питам... та кабелите са по - дълги и не им пасват идеално гумените "обувки".ама това го разбрах месеци след като ги смених...
И тъй като вече си имам вас и ми предстои трета смяна на масло,айде кажете ми мнения за масло Motul ...щот аз чувам само хубави отзиви  :)
« Last Edit: 26-11-2008, 08:40:50 by Mickey »

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Мики Аз карам с Мотул(масло в двигатела,скоростната кутия,хидравлично масло,спирачна течност...)всичко ми е на тази фирма...Адски доволен съм а и не е скъпо 20лв литър при положение че картера и събира 4л без 50мл...
Твоя трябва да събира максимум 4,5(но се съмнявам :confused:)Относно сругите неща които имаш да сменяш и да правиш - пиши мога да ги намеря по евтино(не за сметка на качество разбирасе) Успех ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Аз бях с Мотул на предишната смяна... масло като масло, кво значи да съм доволен не знам... Аз тия неща много не ги разбирам, дето някои разправят "тва така го усещам, другото- иначе" От смяна до смяна ми изяде половин кило, излезе със същия цвят, с който влезе, друго не ме вълнува :)
Сега съм с Тотал и пак разлика не виждам :)
« Last Edit: 26-11-2008, 14:58:36 by chef4o »

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Мики на това се казва градивна критика. Мене ме хваща яд понеже виждам че ужасно много си обичаш колата като мен и имам симпатии от тази гледан точка, та яд ме е че красавицата ти е на чичко лекър за комплексна хоспитализация. Днес между другото я видях на стенд-а разчикантена :), ама хубавото е че от сега нататък още по-хубави моменти ще имаш с нея ;)  :h:
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
Така...написах ви болежките ни,в момента всичко се оправя,така че от тая тема смисъл повече няма и отива под ключ (не за друго,ми за да не ме тропате повече ;) )