Author Topic: В студа,купето се държи странно.....  (Read 1759 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
От ръбове чак такава схема няма да стане. Според мен новата рейка, която са сложили има някакъв проблем. Или имаш нещо изкривено по кормилната уредба!

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Най-добре я закараи на майстор, да ти е качат на един стенд и да пробват спирачките там мисля че най-ясно ще се разбер от какво може да бъде. Предполагам, че може да е от накладките (ако едните са по изхабени) или от кормилната щанга която си сменила(понякога се получава ралика затова е най-добре при такива неща да сменя комплект) ;)
Успех :)

Offline hyundai3016Topic starter

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
Ами да ви кажа ръбове си имам и то доволни,ама си ги отглеждам от както съм я взела тая кола/беля/...накладките също са ми ОК,всичките оня ден ги видяхме когато се наложи да си свалям едната гума за да я лепят/имах пиронче в нея/...силно се съмнявам,че при смяната на тая рейка..са ми я монтирали некадърно,при условие,че правих стенд преди и след монтажа,и схемите си излезнаха супер точни..иначе си ме одрусаха..ама в интерес на истината още тогава като тръгнах нещо взе да си дърпа тая кола и тва си му е ....ами колеги пак мерсаж,ще видим как ще се оправям...
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Нещо по СпирачкЕте :cheezy: аз само за това се сещам :)

Логиката на Фростилио най-много се доближава до моята
« Last Edit: 25-01-2009, 14:33:15 by chef4o »

• Пристрастен
Нещо по СпирачкЕте :cheezy: аз само за това се сещам :)
абе,де да знам сега ще отида пак да я тествам..ама интерсното  е,че оня ден я форсирах и се изтрелях с вътреж на гумите..и верно врътна дупето ама като я вкарах в права линия и пак взе да си върви на една страна/без да натискам спирачките/..абе като подплашено палнце с подвита опашка.....хахахах егати...

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Хахах как снасяш информацията на час по лъжичка.. като дете пред лекар :cheezy:

Аз, между другото, съвсем не съм убеден, че е безпроблемно след такива интервенции колата да се зори... Би трябвало даима някакъв период на напасване, в който да трябва да я.. жалиш малко :)

когато спирам или рязко намалям,предните гуми заемат странно положение,отклоняват се или рязко в дясно или рязко в ляво
Аз от това изходих, просто няма как да не се свърже със спирачките или с окачването... Ама по окачването не се сетих какво може да те дърпа на където си реши, затва се замислих за нещо прецакано в разпределянето на спирачното усилие...
Въпреки, че предвид това, че много зависи при какви условия точно спираш, има вероятност и нещо по окачването да дърпа на където си иска...
« Last Edit: 25-01-2009, 15:00:32 by chef4o »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив

абе,де да знам сега ще отида пак да я тествам..ама интерсното  е,че оня ден я форсирах и се изтрелях с вътреж на гумите..и верно врътна дупето ама като я вкарах в права линия и пак взе да си върви на една страна/без да натискам спирачките/..абе като подплашено палнце с подвита опашка.....хахахах егати...

е то по принцип с въртежи е нормално да бягва с страни това се получава защото едната гума има по добро сцепление от другата в даден момент и после обратно и затова играе волана при въртежи :)

• Пристрастен

е то по принцип с въртежи е нормално да бягва с страни това се получава защото едната гума има по добро сцепление от другата в даден момент и после обратно и затова играе волана при въртежи :)
е да тва е ясно ...не за пръв път я въртя....но този път след като си влезе в оборот и се укроти...на прав участък пак си дърпаше../като контузена/...абе ще я видя утре,в някой сервиз и ще видим какво и е ПАК....

Offline V.I.P. Assya

• Пристрастен

е да тва е ясно ...не за пръв път я въртя....но този път след като си влезе в оборот и се укроти...на прав участък пак си дърпаше../като контузена/...абе ще я видя утре,в някой сервиз и ще видим какво и е ПАК....

Е така изглежда, че е нещо по окачването или к. щанги.....

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
Хммм вариант е и каре ако си сменяла да го прави това, много случаи има когато не гледат точните размери, а изхождат само от каталога на взаимозаменяемите части от други модели, да сложат с 1мм по-дълго примерно и веднага дава аномалии. Но не каза че е каре, предполагам вече, щото както каза Чеф, на порциики ни снасяш инфото. Друго ако кормилинте накрайници не си сменила комплект, а само единия е много кофти, има вариант дори и на стенда да излезе 100% ок реално на пътя както се получава да даде разлика. Има фактор износване, улягане на частите и търъдъдъ (така натактък) както казват в Руси.

П.П. като слага зимните гуми да не си сменила само 3-те  :cheezy:
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)