Author Topic: Съвети за покупка на RD2  (Read 529 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline stormiTopic starter

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
Съвети за покупка на RD2
« on: 10-07-2010, 10:22:16 »
Колеги много ми харесват и си харесах една, която има забележки и най-вече ме тормози, че свети лампичката на Airbag.Също така предната броня е потъмняла някак си.Аз си мисля, че колата е имала удар отпред и са взели и боядисали бронята колкото да придобие някакъв вид и за това да е почерняла.Също така е пукнат предният ляв мигач и десният халоген е доста мръсен и е за смяна.За това си мисля, че е имала удар отпред.Иначе колата е с 2.0 мотор, Abs, Airbag, ел. стъкла, ел. огледала, кожа, подлакътник на който капака му го няма (на много купета съм виждал, че ги няма и явно лесно се чупят), плафона е отпред и има място за очила, 5 лети джанти оригиналните за модела и CD MP3.Разбира се има климатик.Колата е внос от Италия.Знам, че там много не обичат да сменят масло, но все пак е по-добре от колкото да взема от Австрия и да правя прагове и вежди през година като консуматив.Момчето на борсата ми каза, че може да тестваме абсолютно всичко, което е и мое право разбира се.Каза "гледаме перка кога се включва, термостат кога отватя, съединител изпробваме, окачването ще тестваме за тропане или изпуснали амортисьори и каквото се сетиш.Гарантирам, че колата е изрядна, и че няма да тропне."Разбира се всеки така омайва, но най-много ме притеснява това, че бронята е потъмняла, и че свети лампата за еърбезите :depress:.Някак си това ме спира да я взема.Иначе момчето като отвори капака се повдигна без да се задържа долу и да му помагам с ръка леко да го вдигна за да дръпна лостчето под капака.Беше махната клемата и я сложи и колата запали учудващо бързо.Все пак сега е топло времето и това е плюс за него.Разбира се ако размисля ще отида рано сутринта за да не я е палил преди това.Като я запали и отидох отзад до ауспуха и си сложих ръката.Като си помирисах ръката меришеше на бензин, но много леко и другата миризма на изгорели газове разбира се.Момчето каза, че на 100% ще свали шефа му ако се обади и може да се спазариме за по-ниска сума.Аз разбира се ще се пазаря за предната броня, халогена и мигача.Момчето каза, че познавал един човек дето за 10лв. ще изчисти грешката и ще спре да свети лампичката на еърбега.Обаче може проблема да е в централата на еърбега.Ако примерно се смени дали ще действат?Просто може да не са закачили еърбезите в момента за да не се отворят при тая светеща лампа.Просто се чудя какво да правя.Иначе не знам в Дупница къде има сервизи за диагностика, защото колегата caesar ми каза да не ходя на автосервиз дето продавача пожелае.Много искам такова купе и то 2.0, но тая лампичка доста ме тормози :sorry:.
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Re:Съвети за покупка на RD2
« Reply #1 on: 10-07-2010, 12:07:48 »
Дори и да не са гърмяли вероятността да не се отворят е голяма ,така че изобщо не разчитай на тях.Ако е хубаво запазено купето и моторчето е добро взимай,еърбека не го мисли толкова.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #2 on: 10-07-2010, 12:19:56 »
И аз така мисля :)

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #3 on: 10-07-2010, 13:01:27 »
Колега това са едни от кусирите на втора ръка коли,които се отстраняват в последствие ;)С баща ми като  гледахме мойто РД2 единственият кусур му беше ляв фар,който се беше напълнил малко с боклуци,защото му липсваше капачката,а си мислехме,че е удряна и за това другя е лъскав  :cheezy:
Иначе колко кинти и търси?  :whatever:

• Напредващ
« Reply #4 on: 10-07-2010, 17:03:32 »
Колега това са едни от кусирите на втора ръка коли,които се отстраняват в последствие ;)С баща ми като  гледахме мойто РД2 единственият кусур му беше ляв фар,който се беше напълнил малко с боклуци,защото му липсваше капачката,а си мислехме,че е удряна и за това другя е лъскав  :cheezy:
Иначе колко кинти и търси?  :whatever:

Еми писал е 4500лв., но се отказах.Доста детайли са пребоядисвани по колата и си личи, че някой си е "играл" със шкурка.Обикалях и харесах едно друго и го капарирах и ако се развият нещата както трябва най-късно до Събота е мое.Тествахме го и е адски пъргава.Все пак е 2.0 139 коня  :).Има всички екстри за модела като Abs, 2 Air Bag, кожен салон, ел. стъкла, ел. огледала, ел. фарове, климатик, който ще трябва да се смени фреона, 5 лети джанти като резервната си е чисто нова, барче по средата, поставка за чаши, плафон от тези дето е отпред с място за очила и има фабричен спойлер и се пада 4-ти стоп, защото на задното стъкло от вътре има още един стоп :cheezy:.Представям си вечер като набия спирачки и човека зад мен какво ще му е.Пробвахме колата и всичко си работи.Поизпотих се като собственика я кара с мен :cheezy: :h:.Разбира се преди това аз я карах и още един приятел и няма никакви забележки.По окачването няма забележки като изпуснали амортисьори или потропване, а собственика ми демонстрира на завой със 100км./ч. колко е стабилна и имаше дупки и грам не потропва.Карахме я и в доста високи обороти и ми направи впечатление, че на 2-ра предавка вдигна около 110км. което ми се видя доста добре :P.Сменени са консумативите, което включва всички ролки, всички ремъци включително ангренажният.Има си лепенка от пред като се отвори капака от представителството на Hyundai в Италия и пише, че са сменени тези неща преди няма и 2000км.Само остава задължително маслото да сменя и филтрите.Има сервизни документи и колата е докарана от Италия в България на 11.2009г.

Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.

Offline freakg

• Напредващ
« Reply #5 on: 10-07-2010, 17:19:32 »
Еми честито колега  :# щом ти харесва и си я капарирал  :h:

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #6 on: 10-07-2010, 17:20:48 »
Взимай я нема какво да се чудиш.Иначе да те питам случайно да е синя  :)

• Напредващ
« Reply #7 on: 10-07-2010, 18:14:32 »
Взимай я нема какво да се чудиш.Иначе да те питам случайно да е синя  :)

Точно синя е колега ;).От къде разбра за цвета или може би догатна :)

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #8 on: 10-07-2010, 18:37:20 »
Когато си търсех мойта точно нея я бяха изкарали най-отпред.Като моя цвят има  :P

• Напредващ
« Reply #9 on: 10-07-2010, 18:45:01 »
Когато си търсех мойта точно нея я бяха изкарали най-отпред.Като моя цвят има  :P

Тези купета с този цвят рядкост ли са?

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #10 on: 10-07-2010, 18:52:04 »
ами по принцип РД2 не се срещат често,иначе е същата супер е направо я взимай  :beer:

• Напредващ
« Reply #11 on: 10-07-2010, 18:58:01 »
ами по принцип РД2 не се срещат често,иначе е същата супер е направо я взимай  :beer:

На мен много ми харесва и както споменах вече съм я капарирал и най-късно до Събота вече ще бъде моя както споменах също.Направо се влюбих като я видях и не съжалявам нито грам за избора си :h:.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #12 on: 10-07-2010, 19:04:46 »
Честито колега  :yes:
Само дано климатикада му е наред компресора и да не е спукан радиатора.
Трудно може да стане да остане без фреон ,ако всичко му е наред

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #13 on: 10-07-2010, 19:06:42 »
Ами незнам защо,но когато я пробвах аз си работеше отлично

• Напредващ
« Reply #14 on: 10-07-2010, 19:13:30 »
Ами незнам защо,но когато я пробвах аз си работеше отлично

Колеги и този изстудяваше, но ми се стори, че малко по-слабо.Също така нали знаете, че след време фреона намалява и се допълва?Мисля, че точно това се е случило с климатика.Като запалихме колата и го пуснахме и духаше студено, но го спирахме през 1-2 мин., защото спирахме колата.Иначе ще трябва и акумулатор да взема, защото с този дето беше нямаше грам ток и го палехме с кабели.Просто климатика не сме го оставили да поработи примерно постоянно 5 мин. и за това може така да ми се е сторило, защото както знаете като слънцето е напекло за да духа доста студено минават примерно около 1-2 мин.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #15 on: 10-07-2010, 19:17:21 »
Ааа така може ,аз разбрах ,че изобщо не духа,защото на повечето продавачи като продават кола с развален климатик ,това им е оправданието "трябва само да се напълни иначе си работи перфектно" и после се почва едно приключение.
А наистина трябва малко да дигне налягане и да обърне въздуха за да почне да се усеща както трябва.
Иначе да нормално е да изпуска помалко,и се допълва :yes:

Offline PlevenMafia

• Напредващ
  • EH 8443 BK
    • http://nepipai.hit.bg
« Reply #16 on: 10-07-2010, 19:27:21 »
Браво колега! За избора ти на лек автомобил  :yes: Да си го караш със здраве и БЕЗАВАРИЙНИ километри! :hater: :PP :me:
:h:  Бате Пухо, "Не, не се сравнявай с другите - дори да имат всичко, ти имаш повече!"  :h:

ТАМ КЪДЕТО СВЪРШВА ЗАКОНА ЗАПОЧВА ПЛЕВЕН!!!

• Напредващ
« Reply #17 on: 10-07-2010, 19:28:57 »
Браво колега! За избора ти на лек автомобил  :yes: Да си го караш със здраве и БЕЗАВАРИЙНИ километри! :hater: :PP :me:

Мерси много колега за пожеланията, но все още не съм станал собственик на автомобила.Все пак може хиляди неща да се случат до тогава и се надявам всичко да е наред :)

• Напредващ
« Reply #18 on: 14-07-2010, 22:39:31 »
Колеги купенцето вече официално е мое от вчера и много му се радвам :).
« Last Edit: 16-07-2010, 09:54:43 by stormi »