Author Topic: Въпрос относно блокаж?  (Read 807 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Iv4oooTopic starter

• Новак
  • *
Въпрос относно блокаж?
« on: 07-07-2010, 14:39:55 »
Момчета от скоро се заглеждам по купенцата и много ми харесват обаче искам да ви питам,понеже следа ги из нета и гледам че само 2.0 ката двг има блокаж и то не винаги? Има ли го серийно и само на големия двг ли го слагат и как да разбера дали има? индикация някаква има ли по таблото лампа копче?

Offline XeonZone

• Напредващ
Re:Въпрос относно блокаж?
« Reply #1 on: 07-07-2010, 14:41:37 »
Ако говориш за ABS да имат всички не само 2.0 и 1.6 също така РД1,РД2 ;)

• Новак
  • *
« Reply #2 on: 07-07-2010, 14:48:40 »
ее блокажа абс ли е :Д  :# питам за блокаж който се обозначава със  ASR или ЕSP.....abs-са е за спирането :Д

Offline toshkov_pz

• Загряващ
  • **
« Reply #3 on: 07-07-2010, 15:13:04 »
да ама колега болкажа несе означава и с тези двете, щото и на двете работата им е да не болкират, а ако говориш за болкаж на диференциала ака. шпер . то едва ли има фабрично. а за тези двете дето ти си писал рд1 и 2 също ги нямат фабрично, пък те не се слагат отделно, така че с две думе тези двете нямат, по-новите май имат, но там вече несъм сигурен.

Offline dream

• Новак
  • *
« Reply #4 on: 07-07-2010, 15:29:18 »
ее блокажа абс ли е :Д  :# питам за блокаж който се обозначава със  ASR или ЕSP.....abs-са е за спирането :Д
РД1 и РД2 нямат блокаж по новите купета обаче имат виж двата линка!  :yes:
Hyundai Tiburon Commercial for 2005-2006
а това са старите купета
Hyundai Tiburon 1996 movie
  EPS имат но ESP нямат.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #5 on: 07-07-2010, 15:31:23 »
ASR e система против боксуване Acceleration Slip Regulation .Използва сензорите  на ABS и намалява оборотите на двигателя,като по този начин предотвратява приплъузването
ESP- електронна стабилизираща програма е по усъвършенствано от ASR и е система която помага и при поднасяне като използва ASR АBS датчиците обработва данните и дава инфо на компа кое колело да блокира за да се балансира колата на пътя.
Не е вярно ,че двете системи е задължително да са винаги заедно .Имал съм коля само с ASR  и кола с ASR  ESP.За кола с задно е голям плюс това особедно зимата.
« Last Edit: 07-07-2010, 15:44:35 by stutsi »

• Новак
  • *
« Reply #6 on: 07-07-2010, 17:37:31 »
добре начи искате да кажете че нито 96г модела няма и 2000г и той няма нито шпер нито тракшан. Защото една обява в мобиле пише че има АСР автоматичен. Демек вианги включен и неможе да се спре от копче? как ще коментирате това? Защото на принципно на по голям двг се слагат тия системи......

Offline d0berman

• Напредващ
« Reply #7 on: 07-07-2010, 17:58:02 »
В мобилето много неща могат да напишат.. GK т.е. след 2001 купето има ASR. Преди това нямат
Faster&faster until the trill of speed overcome the fear of death...

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #8 on: 07-07-2010, 18:33:05 »
Както винаги в мобилето са писали ,че има за да им купиш колата и са казали,че е автоматичен защото неможеш да го видиш  ;).А фабрично тези два модела нямат "TC",нито може да се сложи в последствие

• Новак
  • *
« Reply #9 on: 08-07-2010, 11:23:26 »
ех много жалко тогава толко ме грабна този модел 2000г който е с многото фарове отпред ма без няква система против боксуване неможе,живея в бояна и тука зимата е дива индия :Д и неможе да се се прибирам зимата.......мерси много се пак....

Offline d0berman

• Напредващ
« Reply #10 on: 08-07-2010, 11:59:58 »
Кандидатколега зимното каране не идва от блокажа. Ако нямаш гуми и не знаеш как да караш при зимни условия и каквито и системи да имаш си закъсал.
« Last Edit: 08-07-2010, 12:04:48 by d0berman »

• Новак
  • *
« Reply #11 on: 08-07-2010, 12:46:42 »
знам,в момента карам 2 коли със блокаж и без.....задно дизели. Следователно бмв и мергецедес. Бмв-то е без шпер и е жестока шейна зимата но със 300 зора се качвам някак си. може би благодарението на мишелин алпин гумите :) а мерцедеса е трактор с аср-а няма закъсване като трактор е.........ма хюндая ме грабна адски много еле модела 2002-2003 год дето направо е адски красив :)

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #12 on: 08-07-2010, 15:45:58 »
Ами решението ти е да си носиш вериги в багажника,или да я ползваш само като спортна кола за през лятото  :P

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #13 on: 08-07-2010, 16:28:10 »
Ами колега първото което се набива на око е,че се отличават от останалите и са нисички,също така и интериора има такъв вид.Все пак не е задължително да има голям двигател.Някой които не е виждал до сега Купе дали няма да му заприлича на спортна кола.Предимно чрез визията си ме грабна и мене тази колица,но това е друга тема.Също така неможеш и да сравнявш по двигател Опел корса и Купе нали ??  ;)

Offline d0berman

• Напредващ
« Reply #14 on: 08-07-2010, 17:45:54 »
знам,в момента карам 2 коли със блокаж и без.....задно дизели. Следователно бмв и мергецедес. Бмв-то е без шпер и е жестока шейна зимата но със 300 зора се качвам някак си. може би благодарението на мишелин алпин гумите :) а мерцедеса е трактор с аср-а няма закъсване като трактор е.........ма хюндая ме грабна адски много еле модела 2002-2003 год дето направо е адски красив :)
  Щом успяваш с тия машини да се прибереш с купето (уборудвано с гуми) няма да ти е никакъв проблем. А за модела, който ти харесва най-много има ASR.

Съжалявам за офф топика, ама немога да се сдържа  :rofl: :rofl: :rofl:

Колега къде ги видя тея " Спортни коли " с няма и 150 коня двигателчета / в най - добрия случай, че повечето май гледам, че са 115 к.с. ... / :whatever:

Колега нали се сещаш, че не само конските сили правят автомобила?  :)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #15 on: 08-07-2010, 22:58:55 »
Не бягайте от темата!!!
Дотук с офтопика

• Новак
  • *
« Reply #16 on: 09-07-2010, 08:50:37 »
Да вие почнахте детински работи коя по бърза по готина нз си какво.....несъм пуснал тема колко е мошна и колко е хубава...... И сега добербан вика че тоя модел 2000г имал аср. Мога да се съгласа понеже вчера 1 пич ми прати снимка с лампата на таблото която е е за аср когато тръгне да варти гуми и светка начи имат аср. Или ще търса такова купенце или др марка :) а относно разхода на 2.0 двг какво ще кажете по въпроса колко харчи грацко ?

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #17 on: 09-07-2010, 09:26:16 »
Мнения за разхода много:
http://hyundai-coupe.com/forum/index.php/topic,639.0.html

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #18 on: 09-07-2010, 11:50:36 »

Колега, да не бърка ESP с EPS защото по старите купета имат само EPS, но не всички.
Nobody's perfect i'm Nobody

• Новак
  • *
« Reply #19 on: 09-07-2010, 21:28:01 »
Нека спрем с найменуванията с букви и цифри ами да го кажем система против боксуване защото с тия букви стана банално......така и неможах в крайна сметка според вас имат ли......и аз по модели неги знам рд1 или рд2 ли там както са......смециално питам за 2000г модела с 4-те отделни фара отпред. :)