Author Topic: Честит първи сняг! ... За гумите  (Read 3095 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline chef4oTopic starter

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Айде всеки да сподели с какво е обул Coupe-то за зимата, какъв опит има със зимните гуми и т.н.

Аз лично съм карал с две марки зимни гуми досега- Uniroyal Snowmax, гумите, с които си карах старата баба Lancia, уникална гума! Държеше се брутално на сняг, обаче имаше проблем в мокро време, но си изкарах 2 сезона без да затъна в сняг!...
След това миналия сезон за първата зима на Coupe-то си купих Michelin Alpin... няма такова дърво! Никога повечее няма да си купя такава гума! На студено и мокро време се държи много прилично, обаче като тръгнах в сняг... олеле! Първо, че редовно закъсвах на стръмно и не можех да отлепя, освен ако не си изрия снега до асфалт... Беше грозно! Второ, че спираха ужасно. (аз карам без ABS)
Този сезон съм с това:

Lassa Snoways II...
Все пак летните ми гуми са Bridgestone и исках да видя как се представят дъщерната им фирма със зимните гуми. Взех си 195/60/15, миналата седмица, като ги сложих, беше супер мокро и студено, прибирах се по подбалканския, нарочно ги пробвах- просто не мръдна! Скорост в завоите, спускане, изкачване.. жестоко стабилна гума! Днес на снега излезнах за едно кръгче и въпреки, че не е натрупало още смея да кажа, че се държи супер добре! Сега чакам само да натрупа стабилно да видим дали копае като хората, но се съмнявам да ме предаде тая гума
« Last Edit: 22-11-2008, 14:55:32 by chef4o »

Offline Vancuver

• Напредващ
  • Въйййй... :D

Yokohama W.Drive 215/45/17

На повечето места уж са стабиларки, ама на места си поднася като е по-заледено... Общо взето наблюденията са ми от днес, та не са кой знае какви и колко... Още повече, че и аз си пъплих доволно бавно на повечето места :)
Панко наш герой! :PP

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив

На повечето места уж са стабиларки, ама на места си поднася като е по-заледено... Общо взето наблюденията са ми от днес, та не са кой знае какви и колко... Още повече, че и аз си пъплих доволно бавно на повечето места :)

Поправете ме ако креша но тази гума ми се струва лятна бе с тези прави канали или не е  :shock: :whatever:???
Аз съм сложил едни железни 14ки с някъв заводски регенерат и да ви кажа миналата година с автомата в снега никви ядове много добри се оказаха. Тази зима ще ги видим пак как ще се справят.
При нас все още няма сняг  :PP :PP :PP

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Съвсем зимна си е, даже ясно изразена зимна гума ... Ти виж какви ламели имат грайферите... И е няква асиметрична... Супер зверска изглежда, дано се окаже и надеждна.

П.П.: Още нещо се сетих :cheezy: W.Drive е съкращение от Winter Drive... те ти жокерче  :cheezy:
« Last Edit: 23-11-2008, 11:18:00 by chef4o »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Съвсем зимна си е, даже ясно изразена зимна гума ... Ти виж какви ламели имат грайферите... И е няква асиметрична... Супер зверска изглежда, дано се окаже и надеждна
Ето това исках да чуя добре благодаря за инфото  :beer: :beer: :beer:

Offline Filip(M)

• Пристрастен
моето бебче е със Debica - Frigo . като оспея да изрина пред нас ще ви кажа дали са добри  :cheezy:  :hater:
Колкото повече толкова повече!

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
айде честита баба зима и от нас (аз и купелина)  :yes: Днес се прибирах към Варна (даже беше преди 15 мин някъде) ,почти цялото трасе,което ми се наложи да измина(60км), беше заледено и колата ми не е мръднала от пътя.Ако не бях видяла коли да поднасят пред мен изобщо нямаше да разбера,че е заледено даже...и си поддържах скорост от 100-120.Но предвид това,че ни плашат с наистина зла зима,май ще трябва да си купя и зимни гуми тези дни.И даже съм си набелязала вече  ;) Иначе само за протокола -отпред съм с BFGoodRich 215/55/15 (всесезонни ,ако има такова джиуотну),задните са ми Бриждстоун 205/65/15...  :) И цялата минала зима си изкарах с тези,имах само едно завъртане за целия ЛЕДНИКОВ период и там леда беше една педя,гладък като стъкло  :roll:
« Last Edit: 23-11-2008, 19:07:41 by Mickey »

Offline Boncho

• Загряващ
  • **
Аз съм с ей тез царвулки 2-ра зима.
"Скромността е за тези, които нямат други качества"

Offline Sensei

• Напредващ
  • ОТ ХАВАНА ДО СЕЙНТ ЛУЧИ ЖЕНА МИ ЩЕ ГО СМУЧИ
аз сложих Sava Eskimo S3  195 / 55 / 15  чух добри отзиви дано да нямам проблеми :) нови са купих ги от Примекс и ми ги сложиха там  120 лв бройката с няква отстъпка за мойта фирма
« Last Edit: 23-11-2008, 19:30:48 by Kpynue »

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *

Колеги,една молба... може ли да споменавате ориентировъчни цени за гумите,които сте сложили,независимо дали са нови или втора ръка.Мисля,че ще е полезно  :roll:
« Last Edit: 26-11-2008, 16:40:33 by chef4o »

Offline Dorian

• Загряващ
  • **
  • Всичко което не ме убива ме прави по-силен

и ние сме с Yokohama W.Drive 195/55/15 160 лв. бройката и за сега на сняг не сме ги тествали, но за дъжд са мн.добри като има сняг във Варна ще кажем как е!
Nightwish

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Lassa-та ми е 430 лв. комплектът ;)

Offline Filip(M)

• Пристрастен
ми излезнаха ми 336 без монтажа  :yes:
Колкото повече толкова повече!

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Aми Yokohama Wintercross - 160лв бройката + 30лв за монтаж и сега кат заваля снега ме хвана в Боровец - нямаше по добър тест за тия  гуми...Още не бяха пуснали снегорини а аз рина ли рина ...Адски добри зимни "пантофи" излязоха... ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline kaha6uc

• Загряващ
  • **
  • Как да та забра'а, кат' не мо'а та запомна?

Hankook W300 195/50 HR15 82H
Ето я гумата... :) Няма лед, няма сняг, няма преспи, няма киша - минава навсякъде.

136лв/бр + 15лв на гума - монтаж на място

avtogumi.bg - 088 200 1000
(монтажа на място е само за София (засега)) ;)
« Last Edit: 01-12-2008, 10:19:36 by kaha6uc »
- Пълен сток
Красавицата ми

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
много добра гума колега  :yes:

Offline kaha6uc

• Загряващ
  • **
  • Как да та забра'а, кат' не мо'а та запомна?
много добра гума колега  :yes:

Интопик - качвахме се към Лилково 3 коли - джип Сузуки, Вектра 1.4, Беги. Сняг. За джипа нищо няма да казвам, той избяга рано рано, аз карах след Вектрата, да не стане някой фал, че бяхме много хора. Вектрата поднесе 2 пъти, макар и да бяха опесъчили и да беше с някакви чисто нови гуми, не разбрах каква марка... На мен по едно време ми стана скучно, и почнах да си играя с волана... Така и така караме с 30-40, дай да си поиграя малко... Вервайте ми, с тоя Hankook, не можах да я накарам да поднесе...

Перфектна гума...
« Last Edit: 02-01-2009, 00:30:11 by kaha6uc »
- Пълен сток
Красавицата ми

Offline hi6nika_pz

• Напредващ
Аз си взех на Бриджстон и съм мнннного доволен.Днес за пореден път ги тествах и се оказват добти за сняг и лед,за издръжливост не мога да ви кажа все още.  :aha:

Offline enbaro

• Загряващ
  • **
незнам за вас ама аз карам с това, малко боксува ама колата се варти перфектно на ръчна :# :hater: :rofl: :h:
« Last Edit: 05-01-2009, 03:05:04 by chef4o »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Честит февруарски сняг  :shock: