Author Topic: странен климатик  (Read 311 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline toshkov_pzTopic starter

• Загряващ
  • **
странен климатик
« on: 04-07-2010, 12:16:12 »
здравейте, нещо странно се случва с колата ми, както някои от вас знаят съм монтирал климатроник и сега незнам това което се появи сато екстра на климатроника ли е или като екстра на колата.

Става въпрос за това : когато е включен климатика колата губеше малко мощност заради компресора, сега вече не губи. Като погледнах електромагнитната шайба, забелязах че като подам по.рязко газ компресора изключва и като се успокоят оборотите включва. Ако подавам плавно газ не изключва, само когато е по-рязко.
Въпроса е при вас така ли е, защото незнам дали е екстра или проблем  :cheezy: :cheezy: на мен ми харесва много, понеже вече не е мудна на клима и малко спада разхода, но се опасявам да не е признак на намаляващ фреон в системата. Благодаря на всички имащи търпението да прочетат това до край  :h: :h:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Re:странен климатик
« Reply #1 on: 04-07-2010, 20:32:57 »
Колега а намаля ли студеното духане когато спре компресора?
Защото аз  никога не съм се заглеждал защото си духа равномерно. Дори напротив - като е на високи обороти започва да духа по-силно, което си е абсолютно логично.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #2 on: 04-07-2010, 20:38:20 »
Не съм се заглеждал в компресора на купето,но някой са електромагнитна шайба,която зацепва за шайбата която върти постоянно с ремъка.Има възможност съединителя да е почнал да дава фира и като види зор на по високи обороти да изключва.
Има и компресори които са с ъс защита и изключват при малко фреон в системата,за да се запази компресора.
А другия вариянт който ми идва наум ,че има компресори коиро са със защита.Като почне да затяга самия компресор,демек да се скапва и изключва защитата.
Намери добри климатикаджии и отиди да го закачат да видат.То ще си покаже.
Дали е почнал да затяга се проверява.Като не е пускан и е паднало налягането ,трябва да се върти без усилие
« Last Edit: 04-07-2010, 20:42:47 by stutsi »

• Загряващ
  • **
« Reply #3 on: 06-07-2010, 12:23:34 »
не колеги няма загуба на студ. напротив оня ден го бях забравил на макс докато слеза за цигари и бяха замръзнали вратите та се наложи да ги размразявам  :# :# :# :#

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #4 on: 06-07-2010, 14:59:15 »
Ахахахаа значи е нормално :)

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #5 on: 06-07-2010, 16:42:57 »
Аз... не разбрах ти искаше да се похвалиш или имаше сериозно питане?

Апропо я щракни едно фото на управлението на климатика което си монтирал (са ти монтирали)

• Загряващ
  • **
« Reply #6 on: 07-07-2010, 08:49:57 »
Аз... не разбрах ти искаше да се похвалиш или имаше сериозно питане?

Апропо я щракни едно фото на управлението на климатика което си монтирал (са ти монтирали)

несе хваля колега. ПИТАМ. има си теми за хвалене и доста одавна съм сложил снимки
http://hyundai-coupe.com/forum/index.php/topic,1750.0.html

а въпроса ми е : и на вас ли като подавате рязко гас ви изключва шайбата на климатика, като подчертавам. не се усеща в купето трябва да се гледа шайбата зада се разбере. ?????

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #7 on: 07-07-2010, 09:30:02 »
Е сега погледнах и моя е така.Като подам рязко газ изключва ;)

• Загряващ
  • **
« Reply #8 on: 07-07-2010, 15:09:06 »
мерси колега значи си е фабрично на купетата, странно защо преди я усещах по-мудна на климатик.

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #9 on: 08-07-2010, 19:16:14 »
Аа това ли.... :omg: оня датчик за налягане го изключва.. тоест като дигне свръх налягане на фреона го изключва компресора като предпазна мярка.... а същият не го включва ако няма и никакво налягане. тоест като е изпуснал фреона.