Author Topic: как се зарежда кондензатор  (Read 607 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kalokasaTopic starter

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
как се зарежда кондензатор
« on: 05-12-2010, 02:11:32 »
Зареждането става чрез резистор.Обикновено е вътре в комплекта.

Прилага се при следния начин:
1.След като са готови всички кабели за свързване,се свързва кабела с отрицателния заряд(масата) за кондензатора.
2.Вземаш резистора и прокарваш ток от готовия кабел с положителен заряд до кондензатора.
3.Изчакваш около 20 секунди докато се зареди кондензатора и достигне максималния волтаж примерно до 10 волта понеже има спад около 2 волта поради резистора(внимавай докато се зарежда резистора загрява,да не се изгориш :D )
4.След зареждането с резистор,свързваш вече кабела от акумулатора и си готов,волтажа ще се качи до 12 волта.

Зареждането с резистор се прави,защото при обикновения начин се е разваляло кондезатора и е било възможно даже да гръмне :lol: така знам,но не ми се е случвало. :idea:
Успех..

Offline IRIZAR

• Напредващ
Re: как се зарежда кондензатор
« Reply #1 on: 08-12-2010, 23:29:26 »
е те такова нещо за път чувам ( прочитам) няма такова нещо колега... а този резистор по някога участва в комплекти, в зависимост от предназначението на кондензатора.. и неговата цел е - при неактивна отворена верига, да разреди проклетия кондензатор, понеже може да се случи да го докоснеш... без да искаш, и ефекта е  :# ... интересен. ако това е кондензатора на захранването на усилвател, с цел да ти обира пиковете, въобще не са нужни никакви резистори.

Offline kalokasaTopic starter

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
Re: как се зарежда кондензатор
« Reply #2 on: 09-12-2010, 19:16:33 »
Аз съм написал моя начин колега всеки сиго прави по свой начин.