Author Topic: Двигател - запалване  (Read 1868 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Fh666zTopic starter

• Новак
  • *
Двигател - запалване
« on: 20-11-2008, 09:22:10 »
От два дни като стана така по-студено сутрин и като запаля колата, се случва нещо, което поне за мен е странно и не е много нормално. Запалвам, оборотите се качват там около 2000+, колкото е нормално и се задържат за около секунда. След това за момент (по-малко от секунда) падат до приблизително 1000 и после пак се качват до 2000+. Така прави 2-3 пъти и се оправя, ако подам малко газ, се оправя и по-рано. Дали някой може да ми обясни защо става така и дали трябва да ходя на сервиз.
John 1:3:
All things came into being through Him, and apart from Him nothing came into being that has come into being.

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
Отговор на: Двигател - запалване
« Reply #1 on: 20-11-2008, 09:52:43 »
дебитомер?

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #2 on: 20-11-2008, 09:56:30 »
НЕкой от сензорите... IAT или TPS, по-скоро IAT

• Новак
  • *
« Reply #3 on: 20-11-2008, 11:07:57 »
Колко мизерии може да ми направи това и колко ще струва да се оправи?
All things came into being through Him, and apart from Him nothing came into being that has come into being.

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #4 on: 20-11-2008, 12:44:11 »
Стъпково моторче :)

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #5 on: 20-11-2008, 13:17:04 »
Никаква мизерия не може да ти направи, просто е досадно... Ако е някой от сензорите- 30-40 лева, ако е моторчето.. нямам идея

Offline Shumi

• Модератор
  • Загряващ
« Reply #6 on: 20-11-2008, 13:27:51 »
залагам на стъпково моторче или смукач :)

• Новак
  • *
« Reply #7 on: 20-11-2008, 14:42:23 »
залагам на стъпково моторче или смукач :)

А ако е такова трябва ли да го сменям преди зимата?

Offline Shumi

• Модератор
  • Загряващ
« Reply #8 on: 20-11-2008, 15:01:45 »
един приятел си кара рендето така от година и половина и няма никакви проблеми, само дето е дразнещо, при него качва на около 2000 оборота и май като натискаше спирачка се връщаше в нормите, сигурно ще ти дава и малко по висок разход

• Новак
  • *
« Reply #9 on: 20-11-2008, 15:29:40 »
Във форума на Mitsubishi имат един-двама, който доста разбират и някой като има проблем направо се уговарят, отива и се оправя проблема. Де да имаше един такъв и тука  :sorry: :ohno: :h:

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #10 on: 20-11-2008, 15:46:12 »
Във форума на Mitsubishi имат един-двама, който доста разбират и някой като има проблем направо се уговарят, отива и се оправя проблема. Де да имаше един такъв и тука  :sorry: :ohno: :h:
хахахаха добра идея.......да ти кажа колега аз си карам с този проблем вече 7мес.....и все не ми остава време да го оправя,но виж ако беше от Пловдив можеше да се организираме и заедно да ходим да ги оправяме............
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline 4efo_1912

• Напредващ
« Reply #11 on: 20-11-2008, 23:40:05 »
и при мен го има този момент като запаля и оборотите понякога сами се вдигат и свалят, :whatever: така ми е от както е взех .

• Новак
  • *
« Reply #12 on: 21-11-2008, 09:02:18 »
Е, браво, мерси, вече ме успокоихте. Щом го има при толкова хора даже започвам да си мисля, че може да е някаква вградена екстра :#

Offline Boncho

• Загряващ
  • **
« Reply #13 on: 21-11-2008, 10:08:47 »
Моторчето се сваля и се чисти с квото имаш под ръка (разредител, ацетон....). Но ако мизерията е от моторчето ще прави проблеми и на топъл и на студен двигател...пък може и да не се е задръстило достатъчно.При запалване на студен двигател е нормално в първия момент оборотите да се вдигат. Зависи от студа моята и до 3000 стига но след 1-2 сек. си падат. Това  е от подгряването на ламбда сондите.При запалване сондата е студена и не дава инфо за сместа на компа и съответно компа блъска бензин на поразия 1-2 секунди докато се стопли до около 400 градуса (самата сонда има ел.подгряване) и заработи нормално. Относно датчиците то ако има проблем в някой трябва да му свети лампата за инжекцията на таблото.
 Ае щом колата върви, не те дразни много, не оказва влияние на мощноста на двигателя, няма странни шумове и не светят разни лампи по таблото..... не го пипам знам че ще го счупя повече!
"Скромността е за тези, които нямат други качества"

• Новак
  • *
« Reply #14 on: 21-11-2008, 19:52:34 »
Друго интересно нещо е, че това се случва само сутрин! :confused:
Примерно, отивам на работа и поне 10-12 часа си стои така колата, когато тръгвам да се прибирам всичко си е както трябва. Даже и ако я паля през 3-4 часа, пак се случва само сутринта при първото палене за деня.  :confused:  :confused:  :confused:  :confused:  :confused:

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #15 on: 22-11-2008, 16:56:49 »
Хммм само сутрин казваш     :whatever: ами аз имах този проблем...варияциите са 4...виж какви свещи имаш и в какво състояние са....кабелите задължително ги провери и да НЕ дава Господ спукана тръбичка за налягане на ижекциона...
ако е 1-вото или 2-рото се оправяш с 50-60лв ако е 3-тото както беше при мене 200-250 не мърдат...4 Задръстена тръбичка
Та при 3-тия вариянт инжектора губи налягане и за да не изгасне колата релето работи постоянно(а това води до изгаряне защото то трябва да работи не повече от 10сек след запалване)така при по високи обороти впръскването е по голямо но заради спуканата тръбичка се губи и трябва да се поддържа...НО....
Щом го прави само при студен старт е по малко вероятно да е тръбичка...а ако е задръстена има 1 начин за отпушване...100октана бензин и си ОК...
Провери кабели и свещи и пиши какво е станало...
« Last Edit: 23-11-2008, 13:55:24 by Delane »
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline hyundai3016

• Пристрастен
« Reply #16 on: 22-11-2008, 23:49:50 »
Хммм само сутрин казваш     :whatever: ами аз имах този проблем...варияциите са 3...виж какви свещи имаш и в какво състояние са....кабелите задължително ги провери и да НЕ дава Господ спукана тръбичка за налягане на ижекциона...
ако е 1-вото или 2-рото се оправяш с 50-60лв ако е 3-тото както беше при мене 200-250 не мърдат...4 Задръстена тръбичка
леле тва звучи много "зловещо"....аз след запалването си и гасна после,паля успешно чак след втория опит.....надявам се да не е пустата трабичка...

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #17 on: 23-11-2008, 14:03:58 »
леле тва звучи много "зловещо"....аз след запалването си и гасна после,паля успешно чак след втория опит.....надявам се да не е пустата трабичка...
Съмнявам се да е  това при теб колежке..Според мен в тоя случай по вероятно е клапата на бензиновата помпа да не отваря веднага...
Защото:
Колата си пали с останалото гориво от преди да е била загасена в инжекторната система но то не е достатъчно за да се получи необходимото налягане за отваряне на клапата.Имах същия проблем със Скупа и просто разглобих помпата(която за щастие не беше капсулована)и просто раздвижих клапата и всичко си ми е ок...
Но дори и да е капсулована познавам хора които ще я поправят без проблем ;)
Другия вариянт е да са ти задръстени платната на бензиновата помпа(благодаряние на страхотните горива предлагани тук  :bravo:)
НО не се стресирай няма нищо зловещо...И в двата случая не повече от 70-80 лв(за твоя модел) и всичко е наред ;)
« Last Edit: 23-11-2008, 14:06:12 by chef4o »
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline hyundai3016

• Пристрастен
« Reply #18 on: 24-11-2008, 13:53:57 »
Съмнявам се да е  това при теб колежке..Според мен в тоя случай по вероятно е клапата на..............
НО не се стресирай няма нищо зловещо...И в двата случая не повече от 70-80 лв(за твоя модел) и всичко е наред ;)

хахаха ей колега благодаря ти за идеята....ама да ти кажа все по често започвам да се осъмнявам в стъпковото моторче...
СЕРВИЗА МЕ ЗОВЕЕеееее

• Новак
  • *
« Reply #19 on: 24-11-2008, 14:49:35 »
Щом го прави само при студен старт е по малко вероятно да е тръбичка...а ако е задръстена има 1 начин за отпушване...100октана бензин и си ОК...

Това вече го правих със Shell V-Power 100, резервоар до горе (м/у 50 и 55 литра)  :)