Author Topic: Необходим ми е софтуер  (Read 1123 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline viper70Topic starter

• Напредващ
Необходим ми е софтуер
« on: 14-05-2010, 22:25:50 »
Има ли някой Centrafuse 2 или по висока версия за един проект ми трябва в колата ))?

Offline jdru

• Напредващ
Re:Необходим ми е софтуер
« Reply #1 on: 15-05-2010, 06:30:37 »
http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=2948211
Centrafuse 3.1 309
Торента изисква регистрация обаче. Тоя торен е пълен със софт ще ти свърши работа и за в бъдеще  :h:

• Напредващ
« Reply #2 on: 15-05-2010, 20:17:19 »
Благодаря намерих най накраяя най най последната версия на центрафюсе 3 чакам да намеря дисплей и ще го вградя в купенцето

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #3 on: 15-05-2010, 21:28:29 »
И от къде намери третата версия ако не е тайна  :)

• Напредващ
« Reply #4 on: 15-05-2010, 22:01:08 »
пирате бей

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #5 on: 18-05-2010, 10:52:02 »
За какво е туй нещо?Я ни светнете.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #6 on: 18-05-2010, 17:22:04 »
за компютър в колата най вече.  :)

• Напредващ
« Reply #7 on: 18-05-2010, 19:40:13 »
Та започнах да правя съндъка.... 1 гхз целерон 1 гб рам, за хард дискове смятам да ползвам СF карти 2х16 гб с адаптери тъй като не искам като мина 2 пъти по някой паваж да се прецака хардиска,Тв карта с радио, 8 усб  вер.2,0 карта и 2 усб вер 1,0, за сега ще ползвам стандратната звукова карта.. но за в бъдеще ще монтирам 5,1 като усилвателите ще ги наредя в съндъка с ПЦ , WI FI B.G.N , блуту . Камера за обратно виждане с ЦЦД сензор  при резолюция 800х600 приема 30 кадъра в секунда. Като допълнително смятам да поставя 4 флашки по 4 ри гигабайта за музика и програми,навигация ,  Операционната систена ще е виндоус ХП , а мултмедията ще е централфусе 3,0 и нещо си.
Снимки на кутията ше направя утре и ще ги постна за да стане по ясно за какво става дума.

• Напредващ
« Reply #8 on: 24-05-2010, 23:22:26 »
Набавих и телевизор Diva с резолюция 640х480 7 инча .... малко е проблеммен преноса на видео сигнала но смятам утре да се сдобия с видео карта с AV  изход. Изпробвах няколко софтуера, като най добрият май се оказва Centrafuse 3, но така или иначе ще инсталирам и другите mediacar,mediaengine,incar terminal.Интересно е че, всяка програма има своето предимство, някои са по леки и по бързо действащи други с превъзходна графика и ефекти но мудни, искат по висш клас компютър а проекта е бюджетен и това води до някои ограбничения. Управлението на мишката докато не се сдобия най накрая с тъч скреен ще бъде с джойстик като може да се дефинират почти вси4ки функции за да се упраявлява и Виндовс.  Общо взето проекта е изпълнен на 70% да кажем . Надявам се до края на другата седмица ако ми остане време да го вградя и в колата. За сега толкова.

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #9 on: 29-05-2010, 00:49:54 »
...за хард дискове смятам да ползвам СF карти 2х16 гб с адаптери тъй като не искам като мина 2 пъти по някой паваж да се прецака хардиска...

Колега, а мислил ли си за SSD хард диск?Скъпи са, но имат няколко плюса от обикновенният хард диск.Примерно малката консумация на ток, което няма да товари захранването и от там самият акумулатор.Също така малкият размер също е от значение, както и липсата на подвижни части.
"Вместо тънки плочи, въртящи се с бясна скорост, където и най-малкото отклонение може да доведе до повреда, тук са налични тънки флаш модули, които са споени за дъното на диска.

Това означава по-голяма сигурност за потребителите и тяхната информация, когато изпуснат лаптопа си или го използват в среда с наличие на множество вибрации (кола или автобус например). Липсата на подвижни елементи означава, че лаптопът става практически безшумен (като изключим шумът на охлаждащия вентилатор)."

Аз бих вложил пари в такъв хард диск за да знам, че е направено както трябва.Ето линк към такива нови SSD.Разбира се може да се намерят 2-ра употреба.Също така колега очакваме снимки по направата на монтажа и разбира се на целият проект.Успех :yes:
« Last Edit: 29-05-2010, 00:51:00 by stormi »
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

• Напредващ
« Reply #10 on: 29-05-2010, 12:35:38 »
Хардисковете ще ги емулирам с ЦФ карти по 16 гб така че говориме за едно и също почти.

Offline stormi

• Напредващ
« Reply #11 on: 03-06-2010, 02:10:21 »
Колега има ли развитие по темата?
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.

• Напредващ
« Reply #12 on: 03-06-2010, 18:45:02 »
Ами да,всичко е готово на куп но време не ми остава да го инсталирам в колата. :depress:[attach=1]
Ще се опитам да използвам Microsoft speach за управление на функциите на плеяра.

Смятам да облека кутията в тепих с цвета на тепиха на багажника или подобен.
Някой знае ли от къде човек в Варна може да си купи сателитно (ХМ) радио за вграждане в ПЦ?
« Last Edit: 06-06-2010, 14:53:19 by viper70 »

Offline stormi

• Напредващ
« Reply #13 on: 17-07-2010, 16:50:27 »
Колега какво стана с проекта, че съм заинтересован.И аз имам стар компютър, който не се използва в момента и искам да видя дали и аз да се вкарвам в някакви филми или да се откажа.
Компа е:

Intel Celeron Pentium IV 1,7 GHz
RAM 768MB (1x256 и 1x512)
Video Card: Radeon 9250 128MB
Hdd: 40GB Maxtor

Работеше до последно с Windows Xp SP2.

Offline kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
« Reply #14 on: 17-07-2010, 17:02:47 »
хммм добро проектче колега ако стане и ас се замислям да направя нещо подобно за в бъдеще   :h:

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #15 on: 28-07-2010, 21:19:32 »
Страшна работа ще стане :) УСПЕХ !  :yes:  :h:

Offline stormi

• Напредващ
« Reply #16 on: 28-07-2010, 22:25:17 »
Колегата явно не е започнал проекта или не следи темата.

Offline xzibit

• Новак
  • *
« Reply #17 on: 20-11-2010, 00:23:54 »
Колега случайно се натъкнах на проекта ти  и реших и аз да добавя 1 коментар  :)
Та до къде стигна с проекта монтира ли го вече и също би ли ни казал колко пари за момента ти е излязал проекта защото и аз имам разни проекти наум но някой от тях не са ефтини.
Интересно ми е защо по принцип не използва някой готов лаптоп от по ефтините или някой втора употреба, тогава ти заема по-малко място и съответно всичко по него си е защитено от вибрацийте. А друга алтернатива са новите Таблет ПЦ който в рамките на 7-8 инча ти сабират всичко и са тъчскрин, но лично мен за тях ме притеснява дали операционната им система Андроид би свършила работа в случая.
  Иначе с тъч скриин монитор конфигурацията ще стане по яка, наскоро разглеждах един 7 инчов струваше около 250 лв.  май не е много повече от телевизор и нова видео карта? 
     И също да те питам по кой начин го свърза с тока ,чрез токов преобразувател ( DC-AC ) или чрез нещо друго?
   И най-важното : Успех с проекта колега ,ще се радвам на някоя збирка да го разгледам наживо  :h:
Xzibit`