Author Topic: Проблем с тоците ...  (Read 1194 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline NovakaTopic starter

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Проблем с тоците ...
« on: 05-11-2008, 19:15:31 »
Колеги, случва се нещо много странно с моята машинка ... :( от ден два като си пусна мигачите ляв/десен ... мигват по 2-3 пъти и изгасват, но самото лостче не се връща в изходна позиция ... връщам го и пускам пак ... същата работа :( аварийките ми работят идеално, но ми направи впечатление,м че чистачките ми се двийат значително по-бавно от преди и дори след няколко оборота осезаемо забавят хада си ... :( какъв може да е проблемът? и въобще възможно ли е мигачите да имат нещо общо с чистачките?!
нещо, което не знам дали има отношение, но ... като си отварям вратите автоматично ми се включват аварийките ... възможно ли е да се е прецакало релето примерно ако съм спрял на аварийки и съм си отворил вратата да се е изпържило нещо?! направо нямам идея къде може да е проблема :( :( :(

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Отговор на: Проблем с тоците ...
« Reply #1 on: 05-11-2008, 22:47:52 »
да не би да не зарежда достатъчно ток (алтернатора) виж също някойя жичка да не се е отхлабила или оголила може и тва да е ако всичко ти изглежда Ок, закарай я на някой жичкаджиа  :) УСПЕХ  :yes:

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #2 on: 05-11-2008, 22:51:48 »
ами ... гледах уж за жички ... всичко изглежда наред, а и тя изведнъж започна да ги прави тези номера ... трябва да попрегледам бушоните пак ама ... най-странна ми е връзката между чистачките и мигачите ... какво общо имат че ми правят номера ?!

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #3 on: 05-11-2008, 22:56:56 »
Ами при загуба на ток е нормално всеки един консуматор да отслабва така че ако е това няма кво да се чудиш просто и на двете не им стига тока който им се подава! А фаровете забелязал ли си ги как светят те??

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #4 on: 06-11-2008, 00:06:55 »
Фаровете си светят нормално ... и халогените светят както преди ... и стоповете за мъгла светят нормално ... ел. стъклата не съм забелязал да имам промяна в работата им ама ... то кой отваря джамове в такова хладно време ... де да знам :( май ще я карам да я гледат пък ... ще видиме ... иначе акумулаторът ми е на 2-3 месеца нов си е

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #5 on: 06-11-2008, 09:35:12 »
Чистачките и мигачите са на една въртяща схема зад волана... Да не би там да има някакъв проблем??? За да имаш проблем и с двете по едно и също време....
А за аварийките като отвориш вратата мисля че е нормално. Доста коли го правят този номер нарочно...

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #6 on: 06-11-2008, 10:41:39 »
Чистачките и мигачите са на една въртяща схема зад волана... Да не би там да има някакъв проблем??? За да имаш проблем и с двете по едно и също време....
А за аварийките като отвориш вратата мисля че е нормално. Доста коли го правят този номер нарочно...

как да проверя дали там е проблема? мога ли сам да погледна или е най-добре да я закарам да я види специалист? защото ... днес примерно ... бях си включил фаровете за мъгла, стоповете за мъгла и парното и мигачите ми работеха добре ... само веднъж ми прекъснаха така ама чистачките си бачкат бавно :(

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #7 on: 06-11-2008, 14:00:03 »
Тва с аварийните най-вероятно е екстра :) Иначе според мен е нещо по ел. верига, трябва си жичкаджия... Ак онямаше проблем и с чистачките, щях да предположа алармата, ама в случая този вариант отпада явно...

Offline emil

• Новак
  • *
И аз имам проблем с тока...
« Reply #8 on: 07-11-2008, 00:19:57 »
Карам си и изведнъж тока изгасва и с това и колата спира... лампичката в купет свети, mp3-то свири... въртя ключа няма никой.
Отворих капака и миришеше на изгоряло от бушоните (тези зад акумулатора). Чуваше се и нещо като "цъкане" от кутията с бушоните... отворих я, всички бушони си бяха ок. На един му се беше загряло яко "прозорчето" и беше потъмняла пластмасата. Цялата работа се случи преди малко докато си пътувах от Студентски към Бояна. За 10км 2 пъти ми се случи и се оправя от самосебе си... Мисля че нещо яко загравяше в кутията и за това махнах капака и се прибрах благополучно.  :sorry:

Някой да има идея от какво може да е?
Приемам и предложения за жичкаджия  :depress:
« Last Edit: 09-11-2008, 18:57:08 by chonkov »

Offline emil

• Новак
  • *
Току що погледнах кутийката с бушоните... оказа се, че там където е бушона 100А (май е за алтернатора) нещо е давало на късо и има някви неща разтопени...  :shock:
Не успях да извадя бушона, защото се беше залепил (от разтапянето) за кутията... не че знам какво ще да правя като го извадя... :)

Смешното в случая е, че тоя бушон е може би единственото нещо, което съм сменял сам в колата  :cheezy: Причина: бях сложил +а и -а на акумулатора на обратно  :blush: и съответно изгоря.

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
човече... на мен + поне няма как да ми стигне до - клема, та не съм се замислял даже за такъв проблем...

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #11 on: 07-11-2008, 20:14:02 »
Колега както ти казаха замери с мултицет системата  и виж дали имаш по малко напрежение...другия вариант е окислени релета или командно реле...пиши ЛС да не фулдим тук...и ще обясня...
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Колега пиши ЛС и опиши проблема и ще ти кажа какво ще правим
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
Стига с тия ЛС, нали идеята на форума е да помагаме на ВСИЧКИ, да може следващуия с такъв проблем да знае решението му.

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Чеф бате кат опраим нещата тогава ще пишем какъв е бил проблема и  защо се е получил...как сме го оправили и колко е струвало...споко няма да оставим нещата така    :h:
Kia Clarus 1.8 16V DOHC