Author Topic: Дзверо на Фрост-а е вън от играта  (Read 1708 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Deacon FrostTopic starter

• Пристрастен
  • Почетен член
Днес направих необходимото зло, за да спася турбината. След дълък измъчен ден, турбината ми е вече е в багажника и на двигателя е направен байпас. Еку-то е рестартирано и сега бутам без турбина. Баси... това е все едно счупиш двата крака на кучето си и да се опитваш да му се радваш. Реве ми се.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

Offline larrgo

• Новак
  • *
Много гадно наистина  :ohno: . А ще го оправяш ли или оставаш без турбо?

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Ай ходим на Лукойла да се дърпаме :)

• Пристрастен
  • Почетен член
Мани мене и Никифор може да дръпне сега, без много проблеми, много е спъната, то това е половината мощност на колата все пак. Турбото го свалих понеже почна много да се износва, семеринги, втулки и маслото избиваше в нагнетателната турбина и директно в дроселовата клапа. Пушех като трактор пък и от прекомерно износване може да засече турбината и чао чао на парченца. Имам записан час при чичко доктор и тез дни под мишница с турбото да видим кво ше става.

Offline larrgo

• Новак
  • *
Дано да го успее да го оправи чичо доктор. :yes:

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Еххх горкото Скупи.....  :ohno: ...съчувствам ти братле....спокои моето сега е аут...тряя да му менкам гумички на помпата на съединителя,накладки и карета...Стискам палци всичко да е наред...;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

• Пристрастен
  • Почетен член
Аз с накладките съм ок за момента пък и те не са скъпи. Имам за смяна едното цилиндърче на задна дясна спирачка, че гумичките са заминаващи. Едното ми външно каре е пътуващо и то, ама засега ще закрепя с нов маншон и яко грес. Мисля че са достатъчно корави, понеже след като се опитах да го сваля безуспешно, го почистих и гресирах наново, и докато не изтече съответно греста поради скъсания маншон не тракаше. Та така... ше сменя с нов маншон и ако няма резултат ще търся каре или полуоска евентуално. Днеска пак мизерии с маслото. Изби ми едната тапа дето байпасира към липсващото турбо. Налягането е много голямо и ми трябваха 4 скобистегнати до прегряване за да не избие, мамка му :cheezy:

• Пристрастен
  • Почетен член
Тъй, малко ъпдейт на инфото ако някой го интересува де  :# Утре ще знам дали от турбината ми ще става нещо, съществува вариант да я продам евентуално ако някой иска да изцеди нещо от нея. Другия ми вариант, който е доста възможен, е да се обурудвам с друго турбо, по-голямо, съответно с Мегаскуирт система за контрол, допълнителни уреди на таблото, интеркулер, евентуално и отделен за маслото и съответно доста по-голяма мощност от 2200 оборота нагоре, с минимални поражения на скоростната и двг-то при мойто спортно шофиране. Пфффф големи планове но има начини, запознах се с подходящите хора тази вечер и съм много доволен, отиам да се тъпча в Хепи  :cheezy:

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
Бате какво му замислям и на моя скупи само да спестя някой лев....Успех с твоя ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline tradiuli

• Новак
  • *
Момчета дайте направо да ви продам моето и да ви се спестят ужасните мъки  ;)

• Пристрастен
  • Почетен член
 :cheezy: Аз вече съм на линия, бях забравил за тази тема покрай всичките мъки. 2 месеца упорита работа, много пот, нерви и кръв се проля, но колата е върната както си беше преди удъра. Традуили, аз като знам кво си прайл по колата, не вярвам да ми излезе по-евтино да ти я купя :cheezy:, на мен вече ми остава това което ми беше на дневен ред преди да ме блъснат, ново турбенце, малко кулерчета и т.н. разни други "дреболиики" :#

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
;)
И моя Скуп излиза скоро от операцията...Смених му карета накладки и прочие само помпата на съединитела остана ;)
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Re:Дзверо на Фрост-а е вън от играта
« Reply #12 on: 28-02-2010, 22:30:04 »
Аде ма фросте ти тая турбина я правиш от както те познавам  :P  ..скоро да си я сложил  :h:

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #13 on: 01-03-2010, 01:12:01 »
Аде ма фросте ти тая турбина я правиш от както те познавам  :P  ..скоро да си я сложил  :h:
Мхм лятото на националната беше кат трактор...милия ужас...ха дано я направи докат внуците ми имат деца че поне те да я видят готова  :h: :PP :beer: :beer:

п.п Фро няма да ми се обиждаш мацо... :hater:
Kia Clarus 1.8 16V DOHC

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #14 on: 07-03-2010, 23:34:24 »
Фроста не е писал отдавна явно се е хванал на хорото със турбото , дано го подготви за лятото  :mighty:

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #15 on: 08-03-2010, 14:16:00 »
Шшшшшт Ники !!! Тихо бе мой ;), в правилна посока душиш. Всички си мислят че колата ми е в гаража щот нямам пари за биндзин :cheezy:, невежата е добродетел нали знаеш  :PP.
Дани, трактор беше...ама ореше колкото и ръмжеше ;) Но както и да е, само да те изнервя ще ти кажа, че в момента съм изкарал повече части изподкапака, отколкото слагам в момента, хахаха, има нещо гнило което изпускам май, но в момента само си бистря охлаждането на маслената система, искам да пусна магистралки по оптимален начин до масления кулер, ама пусто няма място, но както и да е, лятото ще има изненадки сладки. Тъкмо ще пробвам новия асфалт във Варна дали държи на тежка експлоатация :roll: :roll: :roll:

Offline Delane

• Пристрастен
  • Хакуна Матата
« Reply #16 on: 11-03-2010, 18:27:58 »
Шшшшшт Ники !!! Тихо бе мой ;), в правилна посока душиш. Всички си мислят че колата ми е в гаража щот нямам пари за биндзин :cheezy:, невежата е добродетел нали знаеш  :PP.
Дани, трактор беше...ама ореше колкото и ръмжеше ;) Но както и да е, само да те изнервя ще ти кажа, че в момента съм изкарал повече части изподкапака, отколкото слагам в момента, хахаха, има нещо гнило което изпускам май, но в момента само си бистря охлаждането на маслената система, искам да пусна магистралки по оптимален начин до масления кулер, ама пусто няма място, но както и да е, лятото ще има изненадки сладки. Тъкмо ще пробвам новия асфалт във Варна дали държи на тежка експлоатация :roll: :roll: :roll:
Ти скумрио потнааа пак рога ти никнат и мислиш злини - само така само така  :h: :beer: Успех!  :yes:
Kia Clarus 1.8 16V DOHC