Author Topic: Заводски пищялки в РД1?  (Read 477 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline SpaidyTopic starter

• Пристрастен
Заводски пищялки в РД1?
« on: 25-03-2010, 13:31:00 »
Някой има ли ги? Днес разглбявах купето на части и ги намерих пищялките?!? В моето купе което си карам ги нямам. В на един съоченик купето също ги нямаше . Какво ще ме посъветвате, струва ли си да ги сложа на моето купе? С тях или без тях едно и също ли е нивото на звука? Интересно, че имат някакви филтри и на тях пише пининфарина?  :confused:
« Last Edit: 25-03-2010, 13:35:38 by Spaidy »
На никой не правя евала!!! ;)

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Re:Заводски пищялки в РД1?
« Reply #1 on: 25-03-2010, 16:07:03 »
Тези са на таблото в 2-та края под стъклото нали ? То по принцип на всички ги има гнездата но пищялките ги няма .. абе слагай си ги кво .. ще викат там , малко или много . Па и ПининФарина е тунинг фирма , така че може би ще свирят доволно  ;)

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #2 on: 25-03-2010, 16:28:12 »
Аз ги имам. Понеже много хора казваха, че нямат, ми стана интересно и разчовърках, но се оказа, че имам.
Яко е ... все пак по добре с тях. Аз не претендирам, че чаткам от музика много, много ... но като ви чета темите кой какво слага и какви работи дърдорите, сигурно ще оцените наличието им :)

А колкото до Пининфарина, това е студио за дизайн на всякакви продукти / не само на автомобили /, в случай, че има още някой, който си мисли, че е тунинг студио ...  :cheezy:

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #3 on: 25-03-2010, 16:39:05 »
И на двете ми купето досега не съм имал, но преди година си сложих пайнерки (благодарение на Крис и Жорето) и съм изключително доволен! На 100% си заслужава. Бтв кабелите които са там си работят, единствено си намерете букси или ги срежете и директно ги вържете.

• Пристрастен
« Reply #4 on: 25-03-2010, 19:40:02 »
Абе и аз днес ги пробвах и кабелите и пищялките работят, но мисля да си купя една компонентна система и въобще да не се занимавам с тези пищялки, макар че са хубави и имат филтри. Още се чудя дали да не ги подаря на някого.
Някой има ли нужда от тях?

Offline Filip(M)

• Пристрастен
« Reply #5 on: 25-03-2010, 21:32:55 »
ако ще ги подаряваш дай ако им искаш разумни пари в края на месеца аз няма пищялки или ако има са си заминали и те и предните колони който се каня да сменя от вече 2 години  :P
Колкото повече толкова повече!

Offline spider4o

• Загряващ
  • **
« Reply #6 on: 26-03-2010, 11:26:24 »
И на мен гнездата за пищялки ми бяха празни. Ама препоръчвам на всеки да сложи, при мен разликата е много голяма, макар и да не съм с някъв акустичен слух  :cheezy: А пък и не знам дали само при мен е така, но като карам и левия ми крак обикновено стои много близо до колоната, която е долу в шофьорската врата, и фактически така спира доста от звука, идващ отпред...особено пък, ако седалката е бутната по-назад...главата ти е на 15-20 см от задните колони. А пищялките правят супер звука, идващ отпред.  :hater: :h:

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #7 on: 26-03-2010, 15:48:40 »
До колкото аз знам фабрични пищялки в РД1 няма ... още по-малко Пининфарина :) ако беше във Фиат купе или е Пежо как да е ама в Хюндай Пининфарина ... фабрично ... :)

Иначе Марто, ако си тръгнал да си слагаш двукомпонентна система според мен няма да сгрешиш :) аз си сложих преди ... може би година стана ако не и повече ето тази http://www.lanzar.com/itempage.asp?MODEL=OPTI5C и трябва да ти кажа, че съм много доволен :) радвам се на доста чист звук и сигурно ще е още по-чист ако им забуча едно усилвателче ама ... засега толкова :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

• Пристрастен
« Reply #8 on: 26-03-2010, 18:38:40 »
Кире пищялките са 100% фабрични защото самите колонки са като отливки във капачетата, не могат да се свалят.

Иначе твоята компонентна е зверска, 200 РМС е много. Един усилвател и заспива всичко с тая колона. Ако не е тайна колко ти струваха?