Author Topic: Автоматична антена за RD1?  (Read 2134 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
Re:Автоматична антена за RD1?
« Reply #20 on: 25-03-2010, 18:31:27 »
Автомобилна антена 57126
АВТОМАТИЧНА АВТОАНТЕНА МОДЕЛ 57126 С 11 НАКРАЙНИКА ЗА МОНТАЖ. ПОДХОДЯЩА ЗА VW MERCEDES OPEL ASTRA VECTRA LANCIA AUDI ALFA ROMEO.

Аз както го чета не пише за Купе ...

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #21 on: 25-03-2010, 18:33:19 »
Автомобилна антена 57126
АВТОМАТИЧНА АВТОАНТЕНА МОДЕЛ 57126 С 11 НАКРАЙНИКА ЗА МОНТАЖ. ПОДХОДЯЩА ЗА VW MERCEDES OPEL ASTRA VECTRA LANCIA AUDI ALFA ROMEO.

Аз както го чета не пише за Купе ...

Имах предвид че вероятно е тази която той е посочил не тази от линка който аз пуснах

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #22 on: 25-03-2010, 19:00:23 »
Ми дано, дано да е същатата, та да ти свърши работа. Мене ми се вижда прекалено голяма, но моята съм я свалял преди 3 години, та са ми малко мътни спомените, нека някой който я е виждал по - скоро да каже.

Offline sir_efo

• Напредващ
« Reply #23 on: 26-03-2010, 12:51:50 »
На 99% съм сигурен че е тази която съм пуснал. Тя не е специално за купе а е универсална, но става. Закрепяш одолу с пластинаат от комплекта, аз я хванах отвътре имаше едно удобно място с болт. Връзваш кабелите и караш.

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #24 on: 26-03-2010, 17:07:55 »
Е може ли някой най-накрая да даде цената и точната антена която е автоматична , че станах разноглед тука всеки дава акъли .. Какво стана най-накрая.. дайте всичко сбито и ясно  :whatever:

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #25 on: 28-03-2010, 19:21:06 »
е ок бе хора аз от одеве се чудя как толкова лесно ще се сложи автоматична антена,като тая антена нали има жило което я движи...моята специално е автоматична но самото жило ми прави проблем и самата тя не излиза цялата а само 1/3 от нея,бях при жичкаджия и той ми каза че само жилото се е прецакало а само то струва 100-130lv...ебаси и той човека даже вика не се занимавай карай си така до момента в който съвсем спре да излиза...съжалявам за лекото отклонение ама ми се струва че системата нее от най простите.
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #26 on: 28-03-2010, 19:33:28 »
LanShot - http://www.tpetrov.com/search.php?prod=%D0%90%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D0%B0+%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B0+AN098%2F3502

LanShot предполага се че тази е "точната". Силве ми твоята не знам как е ама по принцип не е кой знае колко сложно според мен.. виш на снимката има машинка която движи цялата работа и се слага там зад корите под антената и се вързва окабеляването..  Аз като имам време ще разглобя моята да видя какъв тип е и може да си взема тази евентуално ще споделя резултата:)

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #27 on: 28-03-2010, 23:39:50 »
Мерси за отговора братко wtf .. Ако можеш да споделиш и как седят нещата с антената , направо да си я копувам ..  :roll:

Offline sir_efo

• Напредващ
« Reply #28 on: 06-04-2010, 18:47:07 »
колеги, вземайте и не се чудете, няма никава философия, ж калника има една дупка която е стандартна, имаш едно закрепяне което дори да не пасне на 100% 6те се доизкусури с една планка, кабели си иамте до там само връзвате и карате

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #29 on: 11-04-2010, 13:59:50 »
абе колеги разглобих си кората неска ама никъде не виждам да има окабеляване за антената ми. Има само един кабел който си е от самата антена дето се закача отгоре и отдолу някакъв кух маркуч който не води никъде и предполагам е за да се отчита водата. Ако си взема автоматична антена мога ли да я закача някъде изобщо?

Намерих едно щифтче с три дупки.. замерихме го и вади 12V това ли е?!
« Last Edit: 11-04-2010, 22:09:00 by chonkov »

Offline sir_efo

• Напредващ
« Reply #30 on: 12-04-2010, 11:35:11 »
абсолютно същото е
на едното имаш постоянно 12 другото ти вади само когато е активн орадиото и съответно ти разпъва антената

Offline D-I-D-O

• Новак
  • *
« Reply #31 on: 13-04-2010, 15:46:06 »
леле какъв интерес за антени ,а аз винаги ги махам щото ми седи като блъскаща количка тей с антена :cheezy:

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #32 on: 13-04-2010, 17:22:50 »
леле какъв интерес за антени ,а аз винаги ги махам щото ми седи като блъскаща количка тей с антена :cheezy:

ахахаха ебаси сравнението:)) еми седи ама хващаш радио:Р

Offline verssus

• Модератор
  • Напредващ
« Reply #33 on: 14-04-2010, 09:19:38 »
Немога да повярвам каква тема отворихте за тази прословута атоматична антена. Моята също беше обикновена и ми беше писнало да я сгъвам и да разгонвам хората да не си играят с нея. Та гледам обява за купета на части - ударени. Звъннах на човака, зех си куфарчето с инструменти и марш в моргата. Свалих си прословутата авт. антена, прословутата поставка за чашки, тапички за дръжките на вратите от вътрешната страна, копчето за халогените и оная ламаринка за задната чистачка и за всичко дадох 55лв. Незнам дали са много или малко, но за мен беше ок. Та за монтажа и демонтажа - да има окабелаване на всяко RD за антена - то е стандартно просто трява да се погледне малко по-навътре в панела ще видите как виси един куплунг. Монтажа е елементарен - няма жила и простотии/монтирах си я лично сама/ -  автоматичната антената си е капсулована. Просто немога да разбера що за безкрайни дебати за нещо толкова елементарно.  :h:
« Last Edit: 14-04-2010, 17:20:17 by verssus »

Offline WARLOCK

• Загряващ
  • **
  • Coupe 1.6 RD1
    • Блог за уеб дизайн и SEO
« Reply #34 on: 03-05-2010, 22:24:16 »
Ей на това му се вика качествен отговор!
Аз преди време си слагах обикновена, защото автоматичната ми беше счупена (така я купих) и няма никаква философия по смяната. Даже мога да кажа, че има много място и всякаква автоматична антена би станала. В мосю бриколаж вече има по 30лв. и смятам някой ден да мина от там и да си сложа, че даже и с копче да си я направя  :cheezy:
Който твърди, че купето не върви, значи не може да го кара!

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #35 on: 04-05-2010, 08:55:33 »
Такава взех и аз още като си купих колата и си работи до ден днешен  :h:

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #36 on: 06-05-2010, 00:33:48 »
Антена такава каквато трябва за нашите коли има във Мр.Бриколаж .. струва 30 лева и се води универсална ..   :yes:

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #37 on: 17-07-2010, 21:32:24 »
Аз пък днес разглобих мойта антена, която се води ел. антена.Дразни ме като не може да се вдига цялата и за това се захванах с разглабяне и яко смазване и има някакъв резултат.Вътре има много мизерия и да не кажа кал!По самото жило, което е пластмасово някакво имаше доста голям пласт мизерия и това тормози самото моторче и вдигането и свалянето на антената.От 5 пръчки ми се вдигаха само 2, но след днешното разглабяне и обилно почистване само една пръчка не иска да излиза и да влезе до края!Прилагам и снимки на разглобената ел. антена.На едните снимки се вижда мизерията, а на други вече е отстранена дори и от жилото.На едната снимка се вижда коя пръчка не може да се изкара по никакъв начин.То не беше разредител (доста добре маха мизерията) и смазка тип WD-40.Дано да съм помогнал дори и малко с тези снимки на някой.

Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #38 on: 18-07-2010, 14:59:38 »
Браво колега... добро показно , ако имаше и малко обяснения кое точно кое е .. щеше да е по - ясно , но аз и така го разбирам защото и аз си бях разглобявал антената :)   :h:

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #39 on: 18-07-2010, 15:30:19 »
Браво колега... добро показно , ако имаше и малко обяснения кое точно кое е .. щеше да е по - ясно , но аз и така го разбирам защото и аз си бях разглобявал антената :)   :h:

Колега аз тогава от нерви забравих да снимам подробно как се сваля, пък и бях доста мръсен, защото обилно смазвахме антената с колегата Nass666.Важното, е че вече се вдига повечко :).
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==