Дам...и на мен тази сутрин ми беше замръзнала ръчната спирачка. Решението.... плиснах по една кофа вряла вода на гумите и се оправи за 1 минута

Искам да кажа, че да ти замръзне ръчната спирачка, не е нищо в сравнение с това да ти замръзне феродото за диска!!!
Около коледа - събуждам се една сутрин и аха да тръгна и не става. Понеже се сетих, че е замръзнала и дадох повечко газ и тръгнах. След два дни ходене на работа, разходки и т.н. започна да се чува едно супер гадно стържене отзад. Проблемът - едното феродо се беше отлепило и желязото фрезоваше диска ми. Той(диска) беше изяден в горната си част около 2 см.

Един приятел майстор я оправи и каза, че е карал диска на стругар и са го намалили целия...отделно цял комплект задни накладки. Заради това, че съм карал два дена без феродо и със скапан диск...спирачения ми апарат отивал на кино, ама още имало хляб в него. Един месец след ремонта, накладката вече я нямаше...оказа се че спирачният апарат задържал! След това разбрах за друг майстор дето оправял спирачни апарати

. Е..той го оправи и отново нов комплект накладки, защото предишния майстор изхвърлил останалата накладка

. Засега всичко е наред.
Извод: Когато ви замръзне колата, вземате една кофа или каквото имате, и обливате спирачните апарати и колелата с топла вода!!! За да си спестите главоболия като моите.
П.С. Съжалявам за дългия пост