Author Topic: Монтиране на парктроник  (Read 748 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline caesarTopic starter

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Монтиране на парктроник
« on: 28-06-2010, 23:00:25 »
Преди известно време сложихме парктроник на купето ми, от евтините, с пиукащо дисплейче, като показва и оставащото разстояние до най-близкото препятствие. Направих и снимки с методиката на слагане, няма нищо сложно, просто е играчка :)
Снимка 1: 4 датчика, дисплейче, управлението, накрайника за дрелката и кабелите :)
Снимка 2: Бележите предварително местата където ще бъдат дупките. В описанието пише, че трябва да са на минимум 50см от земята. При мен дойдоха почти на толкова. Важното е да са на едно ниво и равно разстояние м/у тях. Също така е особеност, че не може да надупчите навсякъде, защото някъде е метална греда на задната броня, а останалото е запълнено с стериопор. Височината стана точно в края на стериопора и с тел успяхме да пекараме кабелите до багажника.
Снимка 3: Разколачвате маската зад стоповете.
Снимка 4: Боядисвате си датчиците (ако няма да си боядисвате цялата броня...)
Снимка 5: Махате стоповете. Започвате с тел да прекарвате кабелите на датчиците до багажника. Гледайте да запомните последователността им, защото има значение за управлението. Аз лично ги прекарах през дупките от стопа към бронята.
Снимка 6: След прекарването на датчиците и кабелите им избирате място за управлението. Аз лично го сложих ПОД тапета на багажника.
Снимка 7: Вземате ток от светлините за задната на стоповете. Цветовете на кабелите бяха червено и синьото май (трябва да погледна със сигурност). Давате ток на управлението оттам.
Прекарвате кабела за дисплейчето. Аз лично го пуснах по магистралата ми за усилвателя, под прага на вратата, покрай задната седалка до багажника.
Снимка 8: Мястото пасна идеално за дисплея, стой добре с лепка за плата.
И Воала - имате работещ парктроник.
« Last Edit: 28-06-2010, 23:02:08 by caesar »

Offline wtf

• Напредващ
Re:Монтиране на парктроник
« Reply #1 on: 28-06-2010, 23:48:26 »
Браво колега много полезна тема, колко пари беше парктроника?

Offline The_head

• Загряващ
  • **
« Reply #2 on: 29-06-2010, 07:47:05 »
СУПЕР  е станало а верно колко прички ти излезна и от каде го поръча или от някъв магазин си го взел   :yes: :yes:  :h: :h: :h: :h: :h: :h:

Offline caesarTopic starter

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #3 on: 29-06-2010, 12:10:48 »
Ние си ги продаваме - специално този, който аз сложих е под 50лв :)