Author Topic: Почистване на дюзи и разход на бензин  (Read 924 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline m_zarevTopic starter

• Новак
  • *
Първото питане ми е, жена ми има кУпе 2.0 и когато Кара на газ и изчезва бензина един пЪлен резервоар изчезва за 45-60 дни а 10 литра за една седмица.
Второто питане ми е, купих си апарат за Чистене на дюзи и като си ги изЧистих на моЯта кола, колата запоЧна да работи по добре и да върВи и на газ и на бензин. Нямам обяснение защто върВи повече на газ?
« Last Edit: 07-03-2010, 03:15:04 by chonkov »
hyundai сервиз 0898610431

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
1-Някой лош съсед си е направил пробка на резервоара и точи бензина
2-Защото газта е с по-високо октаново число :)  :cheezy:

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
Колега, ако газовата уредба е от тези дето колата пали на бензин и чака да стигне до определена температура и автоматично прехвърля на газ ... не виждам защо се изненадваш, че 45 литра ти заминават на месец ... тва си е по литър - два на ден ... което според мен си е в рамките на нормалното :)

А за другото ... Caesar е прав :) Газта е с по-високо октаново число :)

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline red devil

• Напредващ
Кире, абе не е точно така, защото мойта е такъв модел - пали на бензин и прехвърля на газ над 2000 оборота, а аз сипвам по 20лв. бензин на месец, което са си 10 литра, така че съм по-склонна да мисля, че предположението на ceasar може и да е причината.
А за вървежа на газ съм напълно съгласна с младежта  :yes:
RED DEVIL!!!!!!!

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
По принцип предният ми пост беше ироничен, защото така оформена тема...не може да се каже нищо :)

Аз съм с ГИ и си пали на бензин и докато стигне определена температура на антифриза си е на бензин и ми погорява, тя самата кола е студена. Така че не се изненадвам, че гори бензин.
« Last Edit: 12-03-2010, 13:40:13 by caesar »

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
Незнам коя е причината, но и при мен си гълта бензин. Вече му свикнах ...

Offline red devil

• Напредващ
Еми, значи аз съм си за завиждане тогава  :#
RED DEVIL!!!!!!!

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Всичко зависи от това как е настроеното. СЛужебната астра пали и почти веднага обръща на газ. Аз съм казал да ми го направят като вдигне към 40гр. тогава да обръща - уж повече щадяло двигателя и дюзите...

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
Цанко принципно и аз така знам. От както минах на ултразвук и ми почистиха дюзите, сега си паля на бензин и карам така, докъто стрлката за температурата се вдигне леко от дъното и тогава си обръщам на газ.