Author Topic: виене/бучене?  (Read 840 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
виене/бучене?
« on: 04-03-2010, 01:07:49 »
При шофиране се чува някакво виене/бучене откъм задната лява част на колата.. (или поне така мисля), звучи ми сякаш е нещо около гумата, не е кой знае колко натрапчиво но като се заслушам се забелязва, с какво ще ме зарадвате този път, може би лагер?:))

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
Re:виене/бучене?
« Reply #1 on: 04-03-2010, 01:27:35 »
Виене откъм гумата .... да не е главина? Не съм специалист, ама въпреки, че не е натрапчиво май си е опасно. Някъде из форума мисля, че някой продаваше задна главина, поразгледай.

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #2 on: 04-03-2010, 01:53:33 »
ми не знам какво е тва искам да разбера и аз  :cheezy:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #3 on: 04-03-2010, 03:15:37 »
С такова определение, "някъде май отзад се чува" няма как да ти помогнем ;) :D

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #4 on: 04-03-2010, 06:01:34 »
Ако не си сменял скоро гума/и е лагер на главина,за да не ти сменят здрава,както ми се е случвало,понеже си мислех че като оставя колата за ремонт трябва да я оправят,без да им вися по главите.Вдигни голата на крик търкало по търкало задните ще ти е по трудно да разбереш понеже трябва да въртиш на ръка и не можеш да я засилиш толкова,но завърти и се заслушай дали се чува някакво бучене стържене и т.н.За предните вдигаш едно по едно и на 5-та скорост и пак се заслуяваш
Успех
А от колко време го прави, зимните гуми са по шумни по принцип,даже съм карал с такива едто бучат като тролей
« Last Edit: 04-03-2010, 06:03:14 by stutsi »

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #5 on: 04-03-2010, 12:16:34 »
ми аз преди около 2 месеца го забелязах май а това с гумата съм го пробвал чува се само суркането от накладките но не и това бучене, няма как да я засиля толкова на ръка а и май се усеща само като е в движение колата.. chonkov ми определението е такова защото не е много ясно  от къде идва шума според мен е отзад вляво някъде ама не е толкова силно че да мога да преценя точно от къде е..
« Last Edit: 04-03-2010, 12:17:38 by wtf »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #6 on: 04-03-2010, 12:20:05 »
Лагер-главина!

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
« Reply #7 on: 04-03-2010, 12:45:06 »
Щом не е непоносимо карай така,като сложиш летните гуми тогава виж дали пак ще бучи и тогава ако пак го има сменяй.
А иначе аз съм чупил лагер на главина колелото почва да играе и си е опасно ,но доста време карах с бучащ лагер де :)

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #8 on: 04-03-2010, 17:39:39 »
И аз мисля, че е лагер главина.Не гледай само лявото колело вдигни и дясното и го завърти.Не очаквай да чуеш шум като при 90 километра.Просто се чува леко виене.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline wtfTopic starter

• Напредващ
« Reply #9 on: 04-03-2010, 18:24:55 »
абе неска сложих летните гуми и ми се струва че изчезна ама ще видим.. пу пу

Offline Danny_Flirt

• Напредващ
« Reply #10 on: 17-03-2010, 18:13:42 »
Дано е изчзнало колега,че на мен ми идва да си тегля куршума вече от толкова ремонти.Сега наред е Преден десен лагер на главината.Вие та се къса.Вижда му се края.Аз така го открих моя проблем,както казаха колегите вдигнах я завъртях колелото и звука се пренесе в моето ухо  :)
« Last Edit: 17-03-2010, 18:14:27 by Danny_Flirt »
Ерекцията,не се брои за личностно израстване :)

Offline Mariyan_87

• Новак
  • *
Re: виене/бучене?
« Reply #11 on: 07-12-2010, 11:42:23 »
Колега и аз имам същото виене и аз незнам от какво е. Някой сменявал ли е задни лагери (какви пари и от каде).

Offline IRIZAR

• Напредващ
« Reply #12 on: 07-12-2010, 18:05:01 »
за да не отварям нова тема *скърцане, дрънкане* ще пиша тук... от както съм с купето все ме тормози едно ужасно скърцане от към багажника.. не знам точно от какво е. пробвах да регулирам фиксиращите гумички на багажника, но нищо не става...ужасно е...дайте съвет от какво може да е и как да го оправя....
доколкото до дрънченето, което пак се долавя от задната част на автомобила, карайки по павиран път или през дупки, се чува нещо наподобяващо монети в дървена кутийка... възможно ли е да е от спирачният апарат?

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #13 on: 07-12-2010, 19:35:03 »
Колега и аз имам същото виене и аз незнам от какво е. Някой сменявал ли е задни лагери (какви пари и от каде).

Отзаде е задна главина. АКо имаш ABS комплекта оригиналния е към 160лв, евтиния китайски към 120-130лв ама не издържа много :(
В Колос го има (iljin е оригиналната марка).
за да не отварям нова тема *скърцане, дрънкане* ще пиша тук... от както съм с купето все ме тормози едно ужасно скърцане от към багажника.. не знам точно от какво е. пробвах да регулирам фиксиращите гумички на багажника, но нищо не става...ужасно е...дайте съвет от какво може да е и как да го оправя....
доколкото до дрънченето, което пак се долавя от задната част на автомобила, карайки по павиран път или през дупки, се чува нещо наподобяващо монети в дървена кутийка... възможно ли е да е от спирачният апарат?

Или са спирачните апарати или са тампоните на стабилизиращата щанга. А има вариант (както беше при мен) да са металните пластинки на задните накладки (ако липсват след като се износят накладките и започват така да дрънкат)

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #14 on: 07-12-2010, 20:45:38 »
АКо имаш ABS комплекта оригиналния е към 160лв, евтиния китайски към 120-130лв ама не издържа много :(

Какво ще рече това комплект?В смисъл за двете колела ли толкова струва?Не, че мойте са за смяна, но да попитам :).
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #15 on: 07-12-2010, 21:25:18 »
Това е цената за една главина.

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #16 on: 07-12-2010, 21:30:50 »
Това е цената за една главина.

И аз така си помислих.Мерси все пак колега за отговора :yes:.
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Offline Mariyan_87

• Новак
  • *
« Reply #17 on: 08-12-2010, 18:59:56 »
ок мерси за информацията  :)