здравейте колеги,прочетох с интерес цялата тема,тъй като видях да се говори и за моя къртовски труд,за който не искам да си спомням...Така нека и аз да споделя мнението си за тези нещица,тъй като аз имах такива в продължение на пол. година...Ето снимки:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=227801 ...тук може да се види ефекта,въпреки че колегата беше пуснал снимки и пост-а където бях писал подробно как се правят специално за рд-та...
Така ще ви кажа единствено че нервите които похабих покрай правенето им са нищо в сравнение със последвалите ги мизерии:
1-во-като затворих фаровете и като ги сложих на колата,всичко изглеждаше много яко и мн се кефих(поне през ноща,без да са включени фаровете,тъй като през деня и особено с включени фарове тия очи не се виждаха)
2-ро фаровете започнаха да се потят,пропускаха влага и всеки път след автомивка или по влажно време ми бъркаха да не казвам къде като си погледнех колата
3-то бях залепил рингчетата със силикон за рефлектора(не можах да измисля др начин)Този силикон пожълтя и загрози целия фар
4-то едното рингче спря да свети,явно е изгорял диода,което сами се сещате какво означава(цялата процедура с фара на ново)естествено не се захванах
5-то реших пак да си отворя фаровете за да ги махна тия мизерийки от вътре и за да ги залепя пак стъклото за фара,както трябва за да не се запотява,реших да търся такова същото лепило(което е едно мн странно вещество,приличащо на дъвка) и съм разпитвал всякакви хора и търсил усилено с месеци по всякакви магазини из цялата ни тъпа държава и не можах да намеря такова нещо
6-то-накрая се ядосах купих си силикон,отворих фаровете с цената на още 2 дена работа и пари за платен и покрит паркинг на колата,изкорубих гадните боклуци отвътре и после затворих фаровете с толкова мн силикон,че когато се блъснах по късно,единия от фаровете стана на парчета но спойката стъкло-корпус не помръдна
7-мо въпреки тази здрава спойка пак се запотяваха ,значително по малко но пак колкото да ме нерви и когато се ударих си казах поне катастрофата има един +,че най накрая ще имам повод да си взема едни хубави оригинални ,здрави и непипан от неразбиращи пръстенца фарове
Надявам се че съм бил изчерпателен и съм ви спрял преди да направите грешката да се съревновавате с корейските инжинери(какво беше това лепило,още не ми го побира акъла...ако някой знае да сподели ще ми интересно да разбера с какво съм си имал работа)
П.П. Случайно веднъж на едно изложение на някакви светлини попаднах на такива светещи верижки с диоди,като тези в шаркрейсинг,които се продаваха на метър и бяха стотинки...замислих се че ще са перфектни за рингове за ангелски очи или дяволски както се наричат тези на аудитата,но си припомних кошмара с тия фарове,набързо се осъзнах и подминах щанда без да се обръщам назад

Надявам се съм бил полезен