Author Topic: Давайте да направим проекта ;)  (Read 2732 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline LanShotTopic starter

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
Здравейте колеги , нямам търпение до 2 месеца има няма ще си пребоядисвам колата , тъй като повече от половината вече няма лак .. повече е матова отколкото блести . Та искам да ви питам всички , 2 цвята ли да я правя или 1 ,давайте предложения за съчетаване на цветове , някои ако има връзки в тази насока за копуване на по евтинко добри бои , добри лакове и ... такива подобни да помага . Прикачете снимки ако искате на направени коли ,просто ми трябват варианти че да взема някакво решение как да я правя. Ако имате инфо за евтини но добри брони за РД1 (евтини в смисъл да е около 200 лв едната) , както и за добри майстори (ако има в клуба бояджии или помощници) идеалнооо . И така давайте да скалъпим едно проектче .. ще се радвам да го направим заедно  :h:

Offline Pav

• Новак
  • *
Re:Давайте да направим проекта ;)
« Reply #1 on: 20-02-2010, 16:49:30 »
по скоро един цвят според мен, хубави са купетата, ама чак толкова спортни не са..на някои 350з или рх-8 или някой точилка със силно изявен спортен характер(300-400коня) повече ще и ходи , но все пак всичко си е до личен вкус..но аз не бих я направил моята в 2 цвята никога :) ако ти харесва все пак оранжевото е мн ефектно ако го съчетаеш с някакъв тъмен цвят или черно :)
« Last Edit: 20-02-2010, 16:52:22 by Pav »

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #2 on: 20-02-2010, 17:25:49 »
Ами колега 1-воначално си мислех да я правя оранжево и черно , но оранжевият цвят е много специфичен , защото има 1000 вида оранжево и незнам как точно да ги съчетая , даже и да улуча точното оранжево , каде да бъде такава , каде да бъде черна  :confused:

Offline Pav

• Новак
  • *
« Reply #3 on: 20-02-2010, 17:27:34 »
ами промерно тавана, предния капак и задния да са черни  и задължително черни 17-ки джанти :)
« Last Edit: 20-02-2010, 17:35:23 by Pav »

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #4 on: 21-02-2010, 15:56:19 »
Аз лично съм фен на двата цвята, както повечето се досещат :)

Ники пускам няколко снимки да видиш, лично на мен ми допада това оранжево купе цвета е добър и в съчитание с втори цвят (примерно тъмно лилава перла) ще стане доста внушаващо :) а и виж с кои стопове е ;)
Има и още някоя снимка просто за разглеждане :)

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
« Reply #5 on: 21-02-2010, 16:38:33 »
Розовата е идеална за ланшота :)
От мен розово пухче за скоростният лост!

Offline pampo11

• Пристрастен
« Reply #6 on: 21-02-2010, 16:46:24 »
И от мен един-два примера  :) :h:

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #7 on: 21-02-2010, 23:52:23 »
Страшни са колеги .. и на Жорката оранжевото и на пампо тея ..  :#  Стоповете ще си ги поръчам май Жоре , дайте сега да намерим от някъде да ми направят брони и прагове евтино . Това трябва да го направя скоро , Примерно ако има по 200 лв предна броня , 200 задна , 100 прагове , или всичко да ми излезе до 600 лв ИДЕАЛНО ! След това правя боята , ако се забавя месец със броните и т.н. трябва да боядисвам , затова имам 1 месец за каквото си искам да правя преди боята и китосването , после ще е късно  :h:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #8 on: 22-02-2010, 00:03:36 »
Варянта е да си го направиш със стандартния пакет на РД2 който ще го преправиш за РД1 и си ти! Така направи enbaro от Пловдив в неговата тема е описано мисля колко са му стъпали броните и праговете ;) Друг варянт е да разпиташ из Варна къде кво що и могат ли да ти направят това което искаш ти :)
« Last Edit: 22-02-2010, 00:05:18 by chonkov »

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #9 on: 22-02-2010, 00:12:23 »
А мисля че има още 1 вариант , само че трябва някои колега от София с РД1 да отиде до ДевилТунинг и да му напасват бронята по неговата кола , и после да ми я прати готова за монтаж. Мисля че igdrazil (съжалявам ако съм сгрешил ник-а) беше поръчал за 200 лв от някои колега от София и то по поръчка от снимка . Ако става така казвайте колеги , ако мога да ви ползвам поне за напаска на броните ще черпя на националната. Само трябва да ги поръчам , някои да отиде да ги напаснат после пращате ги с куриер и готово ;)   :h:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #10 on: 22-02-2010, 00:15:07 »
Иначе ето тук намерих човека който ги продава стандартните ;) http://hyundai-coupe.com/forum/index.php/topic,327.0.html

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #11 on: 22-02-2010, 00:22:27 »
Ще ползвам идеята от последанта качена снимка от pampo11 със черният капак , таван .... Ще я направя така , надоло няма да е бяла а оранжева . Опитвам се да си го представя отзад , само че на снимката не се вижда добре каде свършва черното , дали е като при chonkov или около прозореца ..  :confused:

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #12 on: 22-02-2010, 00:40:56 »
Ето тук намерих малко снимки за да добиеш по ясна представа за цвета ;)  Не са еднавки но говорим за втория цвят ;)

Offline pampo11

• Пристрастен
« Reply #13 on: 22-02-2010, 08:48:50 »
Ще ползвам идеята от последанта качена снимка от pampo11 със черният капак , таван .... Ще я направя така , надоло няма да е бяла а оранжева . Опитвам се да си го представя отзад , само че на снимката не се вижда добре каде свършва черното , дали е като при chonkov или около прозореца ..  :confused:
Ники ето и задницата  :yes:

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #14 on: 22-02-2010, 09:29:22 »
Според мен едноцветна си е най-добре но с някой зверски цвят.Тук идва момента с смяната на цвета.Мисля че трябва да се насочиш към близък или същия цвят, освен ако не си решил да боядисваш и коша и фалцовете на вратите.Другия вариант е същия като твоя цвят в долната част на колата + още някакъв друг
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #15 on: 22-02-2010, 12:58:50 »
Това е много обременяващо ако трябва да я прави близака до своя цвят. Неговият цвят е тъмно син кво искрящо може да сложи близо до неговия цвят? Решението е да се прави както трябва смяна на цвят + боядисване и от вътре както сам каза muncho_ ;)

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #16 on: 22-02-2010, 13:53:33 »
Отиват на много пари нещата така.Сподер мен най-удачния вариант е долната половина на колата да си остане в неговия цвят, а нагоре бяло примерно.Защо някой който владее фотошопа не се пробва с една снимка на колата да се види горе доли какво се получава?
Nobody's perfect i'm Nobody

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
« Reply #17 on: 22-02-2010, 16:52:26 »
Мисля че си намерих бояджия , само трябва да се срещнем и да говорим , igdrazil от Аксаково . Ако стане с него да боядисваме и се окаже че владее техниката на 2-та цвята , ще трябва да се взимат решения . Според мен пък дали ще си ходи стокова кола без брони и прагове поне , боядисана в 2 цвята , даже и да си ходят или да са яки . Няма да има какво толкова да изпъква .. Освен да я правя 1 цвят ако не успея да намеря от някъде брони . Жоре и аз искам да направя нещо уникално само по себе си , но ... Бе ще видим , имам още 1 месец , тря го измъдрим  :h:

Offline enbaro

• Загряващ
  • **
« Reply #18 on: 22-02-2010, 18:24:01 »
колега според мен в два цвята колата става уникална. та нали и аз така я направих.
Само че ако не си решил да даваш 200лв за литър  избери цвят без подложка (оранжевото изисква спец. подложка) има много добри цветове на цена от около  90лв литъра  за броните взех от пакета за рд2 и си ги преработих за 1ца  тъи като сам си я правих не мми излезе мн. солено  но ако трябваше да плащам за доработка и боя щах да се бръкна поне още 2000 лв

Offline XeonZone

• Напредващ
« Reply #19 on: 22-02-2010, 19:26:14 »
Мен лично не ми харесват два цвята,много ми допада светло синият цвят или зеленото. :)

« Last Edit: 22-02-2010, 19:54:07 by XeonZone »