Author Topic: един кадет ми се натресе в задната броня :(  (Read 632 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline spider4oTopic starter

• Загряващ
  • **
Тая сутрина на бул. България и бул. Черни връх един зад мен гледал погрешния светофар. И както си карам в последния момент светна жълто, аз верно спрях доста рязко, ама онзи зад мен гледал зеления светофар, който е на изхода на Макдоналдс (Мак Драйв). ебати малшанса  :shhh: тия купета обаче верно се оказаха много здрави, само като видях тоя опел колко щети понесе, ама той си е виновен.
както и да е, направих няколко снимки :strak: защото се чудя как да процедирам оттук нататък. Дали да купувам нова броня, ако не е много скъпа, или по-добре тая някак си да пробвам някъде да ми я лепят и поправят, щото от БулИнс едва ли ще ми отпуснат много пари като ги знам какви са скръндзи в тая криза.

И другото, което ме тормози е, ако от някоя автоморга взема стъкло за заден десен стоп (щото всички крушки се светят, само стъклото е спукано и май малко изместено), възможно ли е да свети по-силно/слабо (в зависимост дали е ползвано повече или по-малко) в сравнение с левия здрав стоп?

Ако някой е имал подобни тривиални случки, ще съм му благодарен да каже как да закърпя положението ;)

ПП: а, още една беля се сетих. абе цял ден докато се прибера и ми се струва (почти съм сигурен), че двигател като работи е значително по-шумен. мислех си дали от удара да не се е разместило нещо по гърнетата, ама пък по-шумната работа на двигателя идват отпред...от самия двигател  :depress:

Станалото станало, живот и здраве да е  :h:

Offline mirkos

• Новак
  • *
Тая броня едно лепене и боя и няма да се различава от новата, според мен няма смисъл да купуваш!  Ако искаш  нова към 200лв е оригиналната, намират се и тайвански наполовина. Стопа върви целия, стъкло отделно не съм чул да има, нов е към 100лв. А относно шума напълно възможно от удара да е разместило нещо по гърнетата. Между другото може и гредата под бронята да е крива или спукана, не си спомням метална или пластмаса беше.

А относно застрахователя, ако не ти допада оценката на щетата, можеш да им драснеш една жалба, на второ четене сумата е друга. Поне при мен досега винаги е било така! :yes:

Успех !

• Загряващ
  • **
Страшен си! Мерси много, мислех в понеделник да я водя да я видят долу изпускателната система как е, ще погледна и за тази задна греда, дето казваш. И ако има проблеми, във вторник при БулИнс ще се разправяме (и аз бях чуваул за възможност за жалба в 3-дневен срок), дано не се направят нещо ;)

Offline Danny_Flirt

• Напредващ
Колега няма смисъл да купуваш друга,може да се залепи,малко кит една боя и е като нова.На мен също ми се случи подобно нещо.На светофара на кино Арена Люлин,спрях на червено и едно много ама много бързо БМВ като ме натресе отзад.Счупи ми стола бронята не само че се счупи,но се и деформира.И аз се хванах за главата,момчето ме помоли да не викаме кат и ми даде 300лв. за щетата.В Армеец не съм ходил,но трябва да отидеш в бул инс по възможно най-бързия начин.С предишната кола стана една катастрофа и за четири дена закъснение не ми платиха нищо с оправданието,че съм закъснял с обявяването на щетата,а уж бях с връзки там.Та ми се наложи сам да си я оправям и плащам.Един мой личен съвет.Стане ли нещо оправяй бързо нещата.аз много ядове брах с това моткане,а застрахователите само си търсят причина да не плачат.Въпреки че от армеец съм много доволен,казвам им че сам съм се ударил и си ми плащат както си трябва,няма нужда да давам обяснения много много.
Ерекцията,не се брои за личностно израстване :)

• Загряващ
  • **
Да, аз вече почти се оправих, само при бояджия трябва да отида.
От БулИнс ми изплатиха общо точно 269 лв (онзи ден ходих да си ги взема на каса).
Сега като тегля чертата: първо дадох 54 лева за смяна на мека връзка на изпускателната система (това така и не разбрах дали са ми го признали, щото дойде експерт в сервиза на място за втори оглед, каза, че няма да го признае...ама беше свестен и ми препоръча да отида до главния им офис в Бояна и да пусна "молба до управителя", мисля, че беше).
После нов стоп за 100 лв + ремонт и китосване на бронята 80 лв. Та досега без бояджия съм дал 234 лв.
Бива, аз мислех, че доста ще ме изпържат, а те надлежно си ме обезщетиха :) А и там в офиса в Лозенец като влезеш при тея мутри, братче, не смееш гък да кажеш да не дойде големия маргин :D

Колега няма смисъл да купуваш друга,може да се залепи,малко кит една боя и е като нова.На мен също ми се случи подобно нещо.На светофара на кино Арена Люлин,спрях на червено и едно много ама много бързо БМВ като ме натресе отзад.Счупи ми стола бронята не само че се счупи,но се и деформира.И аз се хванах за главата,момчето ме помоли да не викаме кат и ми даде 300лв. за щетата.В Армеец не съм ходил,но трябва да отидеш в бул инс по възможно най-бързия начин.С предишната кола стана една катастрофа и за четири дена закъснение не ми платиха нищо с оправданието,че съм закъснял с обявяването на щетата,а уж бях с връзки там.Та ми се наложи сам да си я оправям и плащам.Един мой личен съвет.Стане ли нещо оправяй бързо нещата.аз много ядове брах с това моткане,а застрахователите само си търсят причина да не плачат.Въпреки че от армеец съм много доволен,казвам им че сам съм се ударил и си ми плащат както си трябва,няма нужда да давам обяснения много много.

Offline WARLOCK

• Загряващ
  • **
  • Coupe 1.6 RD1
    • Блог за уеб дизайн и SEO
Колега, радвам се, че си се оправил!

И въпреки това е можело да те обезщетят по-качествено. Мен ме цункаха миналата есен преди да направя каското по същия начин отзад, но за щастие с доста по-малки щети. Смачкаха ми леко десния калник отзад до бронята и предния десен калник + спукан мигач. За цялото удоволствие платих 240лв - изчукване и пребоядисване на цялата дясна половина заедно с вратата и нов мигач. От застраховката на ненормалника дето ме натисна ми изплатиха 560лв, та успях да закърпя и други дреболии дето ме чакаха :)

Все пак най-добре е такова нещо да не се случва!
Който твърди, че купето не върви, значи не може да го кара!

Offline bobi

• Новак
  • *
и аз имах 2удара за няма и 2 дни,първият път един 4ове4ец 56набор ме натресе отзад поради неспазване на дистанция и малко прежишение на скоростта,оправихе двустранния портоколходихме до неговата застрахователна която беше на булинс сниммаха купето,порайението беше от моя страна у4удващо малко разминах се само с надраскване по бронята стойка номер и номера беше огънат,десният халоген за мъгла беше се от4упил то4но до винта,тея повреди ги написахме в портокола,добавих си и десният стоп ама кат в схемата оня ме беше цукнал от дясната страна,що да го ненапиша и него,а вторият път един връсник на излизане от паркинга пред даскало решил да се испише на шумахер,тръгнал рязко надзат и навил волана на дясно,та отпред мига4ът,габарита и боята.а вторият път нямаше и 30мин как я изкарах от гаража и тоя ме натресе.но общо взето се справих от булинс ми изплатиха 220лв и тоя от паркингът дет ме удари ми даде 200лв щот нямаше застраховка.а пари4ките ми стигнаха екстра 300лв за вси4ко отпред и отзад.