Author Topic: Здравейте,колеги!Евтини части за Купето в Пловдив?  (Read 1232 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline ivolmTopic starter

• Новак
  • *
Ако може някой от вас да ми каже от къде ги намирате тея евтини части за Купето(ама за град Пловдив),понеже мен тия Евро 07 и Косер бая ме товарят,въпреки 30-те % отстъпка!
Значи интересуват ме ремъка и ролките(че доиде време за втора смяна),както и повдигачи на клапаните на цилиндрите!
 :omg:
А забравих да питам и за спирачни дискове вентилирани и лагери на главините,че ми казаха че 90% ще се прецакат като се свалят!
« Last Edit: 07-02-2010, 12:18:29 by Mickey »

Offline Spaidy

• Пристрастен
Re:Здравейте,колеги!
« Reply #1 on: 07-02-2010, 12:11:45 »
Брат тия подвигачи на клапаните на цилиндрите са някакви нови неща по двигателите с вътрешно горене...а дисковете и лагерите как ще се прецакат не знам.  :omg:

Земи смени майсторите и фирмите от който си купуваш частите. Това са небивалици което казваш.
На никой не правя евала!!! ;)

• Новак
  • *
кое по-точно са небивалици? че нещо не разбрах човек! Незнаеш какви са повдигачите ли? Ако искаш мога ти ги покажа а що се отнася до мястото от където си купавам части,нали за това я пуснах тая тема ;)

Offline Spaidy

• Пристрастен
както и повдигачи на клапаните на цилиндрите!

А забравих да питам и за спирачни дискове вентилирани и лагери на главините,че ми казаха че 90% ще се прецакат като се свалят!

Колега това първото което си написал, такова животно няма. Подвигачи на клапаните има. Цилидръра е съвсем друга част от двигателя!
А питай защо 90% ще ти се прецакат дисковете и лагерите? Много ми е интересно как ще сменяш ремък и ролки и ще ти се прецакат дисковете и лагерите. Те даже нямат работа под джантата камо ли да има опесност да се прецакат. Питай ги само защо ще се прецакат какво точно имат да пипат там?
« Last Edit: 07-02-2010, 12:47:06 by Spaidy »

Offline mirkos

• Новак
  • *

Колега това първото което си написал, такова животно няма. Подвигачи на клапаните има. Цилидръра е съвсем друга част от двигателя!
А питай защо 90% ще ти се прецакат дисковете и лагерите? Много ми е интересно как ще сменяш ремък и ролки и ще ти се прецакат дисковете и лагерите. Те даже нямат работа под джантата камо ли да има опесност да се прецакат. Питай ги само защо ще се прецакат какво точно имат да пипат там?

Спокойно, човека има предвид че като му сменят дисковете се сменят и лагери, защото на RD1 главината е пред диска и за да се смени спирачен диск се сваля и главината и лагера заминава :yes:

П.П. Ако желаеш можеш да ни провериш и нас :

http://hyundai-coupe.com/forum/index.php/topic,2233.msg32585.html#msg32585
« Last Edit: 07-02-2010, 12:57:29 by mirkos »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Колега Колос имат магазин в Пловдив. Поне ще знаеш, че си слагаш истински части, а не лешове като от 07.

Offline Spaidy

• Пристрастен

Спокойно, човека има предвид че като му сменят дисковете се сменят и лагери, защото на RD1 главината е пред диска и за да се смени спирачен диск се сваля и главината и лагера заминава :yes:

Брат и ти разбираш колко двама дето не разбират! Знаеш ли на какво се държи предния диск на апарата и едно болче което се сваля с отферка. Боядисвал съм си спирачните апарати и сам си сменям накладките както и дисковете. Няма нищо общо главината с диска. Няма как да се преебат лагерите!!! Някой много яко лъже момчето!  :h:
« Last Edit: 07-02-2010, 13:00:20 by Spaidy »

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
На мен това, че предните дискове се сменят с лагерите ми го казаха в Колос, тва го практикуват почти всички. Има скоба, с която като се свалят дисковете не се прецакват лагерите, но по принцип не всички сервизи го правят това. Така че , не вярвам Колос да лъжат за такова нещо, и се присъединявам към мнението , че лагера се сменя с диска.

Offline mirkos

• Новак
  • *
На мен това, че предните дискове се сменят с лагерите ми го казаха в Колос, тва го практикуват почти всички. Има скоба, с която като се свалят дисковете не се прецакват лагерите, но по принцип не всички сервизи го правят това. Така че , не вярвам Колос да лъжат за такова нещо, и се присъединявам към мнението , че лагера се сменя с диска.

:yes:

На всички купета 96-99 главината седи пред спирачния диск и затова като се сваля диска лагера се вади от главината, в следствие на което е възможно да не изкара дълго след като се набие отново на главината и поради това се сменя за да се подсигуриш. Купета след 00> (RD2)  и натам са с коренно различна конфигурация на шенкел-главина-диск и поради това диска може да се свали без да се пипа главина и съответно да се разкапсулова лагера като се вади на пресата, диска се държи на два болта звезда и е много по-лесно за смяна.

Offline Spaidy

• Пристрастен
Еми не споря казвам моето мнение по въпроса. Аз лагерите не ги сменях, а и колата не ми вие. Наскоро имах яко виене, но беше от задната главина която вече смених.

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
Има два варянта Марти явно твоето е било както при моето старото ;) При него за да махнеш диска не е нужно да правиш каквото и да било друго от личен опит ви го казвам, а при новото ми купе е както каза Чеф ;) Просто има два варянта не спорете безмислено е :D

• Новак
  • *
Абе момчета аз си мислех че като влезна тука ще намеря хора,които да ми дават съвети,а не големите РАЗБИРАЧИ които си нема и идея за други коли освен за своята!  А и момчето което разбира от своето купе не е лошо преди да се прави на много знаещ да прочете каква тема съм пуснал и какви са точно въпросите ми ;)
Трябват ми хидравлични повдигачи 16 бр. които до сега съм намерил на 340 кинта
Лагерите на главините всяко по 70 кинта и ако некои има като моето и не го смени искам да му кажа,че ако не ги смени има вариянт след 1000 км да получи ефект на БАРАБАНИ он някое от колелата !
Моля само за мнения,които могат да ми помогнат,а не да ми се правят колко не разбирам,все пак не съм АВТОМОНТЬОР,а човек които кара по 6000 км на месец ;)

Offline cumba35

• Напредващ
колега надявам се да ти помогна магазини за части има до ботев стадиона и преди флавия до графити дори там е склада на магазина и другия който се сещам е на булевард 6 септемви като трагнеш от била за центъра не на първия светофар а на 2 от ляво на ъгъла е магазина с сини железни решетки можеш да ги обиколиш да питаш за цени и така.
надявам се да сам бил полезен

Offline moni1983

• Новак
  • *
абе колеги трябва ми преден десен носач за RD1 можете ли да помогнете ?
пишете ми лично съобщениице или на тела 0885507860
предварително благодаря
;)