Author Topic: Ламбо Доорс  (Read 5460 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Re:Ламбо Доорс
« Reply #40 on: 05-08-2010, 16:27:44 »
Добре де маслен ли е амортесьора?
Нали има фирми дето ги пълнят,не можеш ли да го напълниш като не можеш да си намериш нов?

Offline viper70

• Напредващ
« Reply #41 on: 05-08-2010, 17:27:07 »
газов е газоооооввввввв туй е проблема

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #42 on: 05-08-2010, 19:33:25 »
[attach=1]
Колеги
За да направя панта от този тип не ми трабват неините чертежи, а купе сас свален калник. Аз не бих си сложил такава, знаете колко са ни широки вратите на RD-тата, така че с нея вратата трябва да се отваря много в страни, което лично на мен не ми допада.

1) Значи точно ти трябва чертеж, щото иначе кой знае какво ще сътвориш. Как ще правиш нещо без размери?
2) Пантите на жълтото Хюнде нямат нищо общо с фирмата LSD и въобще не са на никоя фирма, а са сглабяни на ръка, което личи от километри.
3) Трябват чертежи, защото кадърният механизъм не отваря вратата настрани и после нагоре, а поддава леко навън горният край на вратата, за да излезе извън калника и да спести отваряне настрани.

Точно заради това изнасяне на горната част на врата настрани вървят бавно работите с моите автомати. Но ако някой има свежи идеи с удоволствие чакам резултати !

Още веднъж призовавам хора, които нямат кво да кажат да не пълнят темата със съчинения ....

Online kalokasa

• Пристрастен
  • User is on moderator watch listWatched
« Reply #43 on: 06-08-2010, 15:48:19 »
за твое сведение колега оригиналните LSD врати се отварят както нагоре тъка и настрани като нормалните врати без никакъв проблем и нищо не се изнася директно нагоре както описваш,моите панти не са наистина оригинални ЛСД механизам обаче принципа на който работят е същия  :yes:   тоест без проблем се отварят само настрани или само нагоре който както иска  :yes:

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #44 on: 06-08-2010, 17:41:44 »
Добре, щом казваш такива са станали !

Ние не сме ги гледали и незнаем за какво става въпрос.

Имай предвид, че има хора от форума, които вероятно са достапо запознати с вратите ти от самия тебе ...

Offline Novaka

• Модератор
  • Пристрастен
  • Insane
« Reply #45 on: 06-08-2010, 17:46:38 »
Момчета, няма смисъл да спорите кой с какви врати е ... кое как се отваря ... голяма част от нас са виждали въпросното купе и съответните механизми и имат представа за какво иде реч. Така или иначе колкото и добри копия да са едва ли могат да са по-добре от оригиналните панти LSD.

Що се отнася до колегата, който иска да направи панти не му трябват чертежи и размери ... ок, нека пробва да видим какво ще излезе ... може пък да надхвърли очакванията на всички ни :) успех в начинанието и ... чакаме резултати!

I ain't chase the Sun ... It chases me ...

Правилата на форума са Тук.

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #46 on: 06-08-2010, 17:59:36 »
Отчайвам се ...  :whatever: Много разбирачи много чудо ... очаквам следващия да каже, че ще ги направи тея панти с магическата пръчка.

Аз спирам временно да пиша тука, защото явно ... са се навъдили твърде много хора, които са търсили и са се информирали доста повече от мен и могат да дават много свеж акъл.

Аз ще пиша пак, когато моите са монтирани на купето, а вие до тогава тука си се надприказвайте. Само да не излезе накрая, че всички сте си останали с приказките, щото май само аз правя нещо по въпроса на практика ....  :whatever:

А колегата дето ще ги прави без чертежи, не ми вдъхва много доверие, при положение, че аз му разяснявам какви са основните типове ЛСД механизми и как функционира един оригинален ЛСД, ама айде ... то ще си покаже  :confused:

Offline haspi

• Новак
  • *
« Reply #47 on: 08-08-2010, 03:47:27 »
Колеги написах два реда по темата за да не разтягам лукуми и ме зехте за мезе  :) . Свилен е прав че монтажа на ЛСД-тата води до рязане на колата, защото предполагам не са направени специялно за купетата ни. Разбира се че за да направя панта ми трябват размерите, но не на ЛСД а на някои части от вратата, кухината на калника и шасито. По този начин мога да конструирам механизам подобен на този на снимката отдоло, панта почти същата на тази, която ще отваря вратата по същия начин. Тази панта няма да е ЛСД, това ще е нашата панта за нашите купета, защото аз ще я проектирам но някои от вас който си предлагате услугите ще я направи, защото на мен не ми се играе да пеля 3 месеца с пилата :) .

Единствено ще се отреже малка част от калника под горното ухо, но не и ухото.

Проблема ми е че не сам си свалял калника, не сам зимал размери и немога да кажа засега колко нагоре ще може да се дига вратата. Настрани ще се отваря достааааааа  което хич не ми харесва. Може да се намали страничното отваряне след като се пресметне и се наклони оста на вертикалното отваряне, което също не ми харесва защото по този начин кората на вратата ще се мокри повече когато вали при отваряне. Заради тези две неща не сам си направил такива механизми, тарся си дръго решение- друк механизам които да ми дига вратата по малко по различен начин от ЛСД ( почти сам я измислил).

А когато колегата Свилен ми прати пантата която тои иска ще му кажа дали мога да направя и такава подобна да пасва на купето му.
« Last Edit: 08-08-2010, 03:48:29 by haspi »

Offline Paulo-Bacardi

• Новак
  • *
  • Low3 hyundai c0up3..
« Reply #48 on: 26-08-2010, 00:53:14 »
Хайде да задействаме проекта бе хора... С каквото мога да бъда полезен, ще помогна с всичко... айде да направим колите си още по красиви...
Поздрави...
Иван...
От BMV смятат че предното предаване е измислено от дявола...

Offline PLAMKY

• Новак
  • *
« Reply #49 on: 29-08-2010, 20:58:14 »
навит съм но като нямаме размери какво може да направим ? освен колегата от великотърново които има такива да ни даде размерите

Online kalokasa

• Пристрастен
« Reply #50 on: 29-08-2010, 23:00:00 »
Ас хубаво ще ги дам колега нямаш проблем в това,лошото е че при мен и под калниците нямат нищо общо с оригинала трябва и тях да преправяш също ако направиш моя тип панти защото те наистина са малко нестандартни.Ас и затова още никъде не мога да  намеря такива амортисьори та чак от Америка ще ги поръчвам но определено не са правени в час по трудово както се изразиха някой колеги моите панти защото за 5 години работа само 1 амортисьор е изпуснал и нямам други проблеми с вратите до сега също в кат ако отида няма да има проблем да мина тестовете им защото вратата се отваря и нормално и нагоре и е много кадърно направен моя механизъм като цяло  :yes:
Та ако някой колега реши дами помогне с изнамирането на тези амортисьори с радост ще му предоставя механизма да си направи като моите врати  :yes:
скаип-kalokasa  :yes:
« Last Edit: 18-11-2010, 16:29:49 by kalokasa »

Offline LSD

• Новак
  • *
« Reply #51 on: 02-10-2010, 15:39:14 »
Свилене,виж снимката на профила ми че не знам как да я кача

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #52 on: 02-10-2010, 19:47:20 »
Прати ми я на мейла  boss@mycar-bg.com
Аз ще я видя и ще я кача тук :)

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #53 on: 12-11-2010, 13:29:53 »
Намерих един сайт дето предлагат Lambo doors цък.Иначе ето каква снимка намерих и дано да помогне на някой :).

« Last Edit: 12-11-2010, 13:35:36 by stormi »
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Online kalokasa

• Пристрастен
« Reply #54 on: 18-11-2010, 16:34:53 »
Явно никои колега не пожела дами помогне с изнамирането на амортисьори та затова сам си помогнах като съм намерил 2 амортисьора от механизъм за легло
и ще ги заварим един за друг за да вдигат вратата нормално и мисля че тоя път ще стане работата защото вече 4 месеца едната врата работи а другата не и е малко кофти.
амортисьорите са  подобни на ето тези http://kolosbg.com/prod.php?id=1482
А ето колегите от Гърция с какви механизми са и са ги закупили от Америка специално правени за нашия модел коли,моите са подобни на тези и определено не са правени в час по трудово защото механизма работи много добре за тези 5 години откакто е поставен на колата.
« Last Edit: 18-11-2010, 16:45:20 by kalokasa »

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #55 on: 19-11-2010, 00:06:58 »
Не разбрах смисъла на по - горния пост ....
Някой за разяснения ?!

Offline stormi

• Напредващ
  • Hyundai Coupe RD2 2.0 16v 139hp
« Reply #56 on: 19-11-2010, 00:22:20 »
Не разбрах смисъла на по - горния пост ....
Някой за разяснения ?!

Значи преди време колегата помоли за помощ за намирането на амортисьор, защото на него единият е изпуснал и не застава вратата в горно положение.Само не разбрах колегите ни от Гърция с аккви механизми са.Като тези на снимката дадена от него или други :).
Перник е единственият град, в който докато караш в насрещното може да бъдеш ударен отзад.
==>>Sense of Bulgaria<<==

Online kalokasa

• Пристрастен
Re: Ламбо Доорс
« Reply #57 on: 24-11-2010, 14:08:22 »
Колегите от Гърция са с такива дето съм дал отгоре поръчани от Америка за по 500 долара комплекта.Мойте не са същите защото имат и едни пружини на тях за регулиране на самото отваряне на вратата но са подобни а самите амортисьори са същите и аз ще си поръчам едни комплект днеска.

Offline xzibit

• Новак
  • *
« Reply #58 on: 05-02-2011, 14:11:15 »
Здревейте колеги както вие така и аз съм много мераклия на Ламбо врати  :# ще се радвам ако колегата Свилен извади добри панти ,бих си взел от него  :aha: а междодругото имам нещо интересно ще ви дам линк пък дано ви върши работа за мостра или други цели : 
Lambo Doors 3D cad file animation solidworks by rokpaypay

междо другото на видеото има и цена от 350 долара

Ето и още 2 клипа за още 1 модел панти :
Lambo door kit

И
lambo doors ( installacion de lambo doors atomickustoms)

УСПЕХ КОЛЕГИ  :h:
« Last Edit: 05-02-2011, 14:22:59 by xzibit »
Xzibit`

Offline toshkov_pz

• Загряващ
  • **
« Reply #59 on: 22-02-2011, 12:33:45 »
Не разбирам толкова, НЕ СЪМ РАЗБИРАЧ ОТНОСНО ТЕЗИ ВРАТИ. Но немога да разбера защо са ви размерите на оригиналните. Според мен сваляте калници и врати, взима се схема от който модел искате и мерите калника и вратите и правите. Понеже и аз съм доста заинтересован, заедно с брат ми ще видим да скалъпим нещо. В форума на хонда човека е дал размери на неговата заготовка и казва, че си ги е правил сам като е мерил вратат. Друг е въпроса дали няма да стане прекалено тънка или прекалено дебела планката, затова ще трябват няколко опита и малко повече нерви, но наистина не виждам защо толкова са ви нужни тези размери на оргиналния механизъм. Щом в хонда форума могат, ЗНАЧИ И НИЕ МОЖЕМ !!!!! Казват, че от закалена стомана ставало да е 0.8 даже 1 см, но от обикновена стомана можело да се огъне.