Колеги написах два реда по темата за да не разтягам лукуми и ме зехте за мезе

. Свилен е прав че монтажа на ЛСД-тата води до рязане на колата, защото предполагам не са направени специялно за купетата ни. Разбира се че за да направя панта ми трябват размерите, но не на ЛСД а на някои части от вратата, кухината на калника и шасито. По този начин мога да конструирам механизам подобен на този на снимката отдоло, панта почти същата на тази, която ще отваря вратата по същия начин. Тази панта няма да е ЛСД, това ще е нашата панта за нашите купета, защото аз ще я проектирам но някои от вас който си предлагате услугите ще я направи, защото на мен не ми се играе да пеля 3 месеца с пилата

.
Единствено ще се отреже малка част от калника под горното ухо, но не и ухото.
Проблема ми е че не сам си свалял калника, не сам зимал размери и немога да кажа засега колко нагоре ще може да се дига вратата. Настрани ще се отваря достааааааа което хич не ми харесва. Може да се намали страничното отваряне след като се пресметне и се наклони оста на вертикалното отваряне, което също не ми харесва защото по този начин кората на вратата ще се мокри повече когато вали при отваряне. Заради тези две неща не сам си направил такива механизми, тарся си дръго решение- друк механизам които да ми дига вратата по малко по различен начин от ЛСД ( почти сам я измислил).
А когато колегата Свилен ми прати пантата която тои иска ще му кажа дали мога да направя и такава подобна да пасва на купето му.