Author Topic: Хидравлика  (Read 1912 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline 1.6fxTopic starter

• Загряващ
  • **
Хидравлика
« on: 03-02-2010, 23:18:48 »
Ммм та и аз с проблеми в хидравликата ... значи днес като отивах да зимам едно приятелче .... колата  студена  и на място ми прави проблем,волана се върти по трудно и на тласъци .. като съм в движение си е лек но на място като въртя е тежък ... казаха ми че хидравличната течност ако е стара се влияе от ниските температури ... дайте съвети какво да правя дали е от това или не е :)
« Last Edit: 09-09-2010, 12:00:43 by verssus »

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Re:ХИДРАВЛИКА
« Reply #1 on: 03-02-2010, 23:21:11 »
Колега от пистовия ремък, който е на хидравличната помпа е. Или е за натягане или е за смяна.

Offline Svilen Ivanov

• Пристрастен
« Reply #2 on: 03-02-2010, 23:36:15 »
Цанко е прав. Аз го имах същия проблем .... октомври месец някъде. На място, независимо дали е студена или топла е твърд и на тласъци, но в движение всичко е ок.

За смяна на ремък си. Цанко казва, че може и да се обтегне, но мене ако питаш, го смени ... не беше някаква сериозна цифра. До колкото си спомням ... аксесоарен ремък го водеха

Offline muncho_

• Пристрастен
« Reply #3 on: 04-02-2010, 11:53:06 »
Това само в началото ли ти го направи като я запалиш или постоянно?Принципно atf-а е доста редичко масло и от ниските темперетура си губи свойствата.Нормално е за много малко време хидравликата ти да е тежка, но ако проблема остава и след като се покара колата значи има някакъв проблем.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #4 on: 04-02-2010, 16:36:27 »
Ако е маслото няма да се влияе от оборотите, т.е. дали е на място или в движение. В движение колкото и да е се върти помпата по-бързо и си е нормално, при ниски, при стар или разхлабен ремък недостига налягането и хидравличната сила е на пресекулки. Както казаха първите колеги, виж ремъчето, те са някакви 10-тина лева сигурно, това си е консуматив, няма какво да се шашкаш, дори обратното, проверявай ги тези неща, имат си определен график в който се сменят.
Който се чувства засегнат, да погледа аватара ми десет секунди :)

http://elyzea.mybrute.com
Turbos make torque, torque makes fun :)

• Загряващ
  • **
« Reply #5 on: 04-02-2010, 19:32:02 »
ами проблема ми го направи първо на място пред вкъщи подле като отидах до френда повреме на обръщане пак ми го направи ... на тласъци ... когато сменях ремъците този на хидравликата не го смених по простата причина е много малък и никъде не го намерих ... оставих го за после ... видимо не е кои знае колко захабен .. незнам секи пат ми свиреше при тръгване още като колата е студена ... а като ми направи проблема се скъса да свири ... дали не е помпата как мислите ... ?

Offline pampo11

• Пристрастен
« Reply #6 on: 04-02-2010, 19:41:13 »
Ако е от помпата,ще вие като куче  ;)

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #7 on: 04-02-2010, 20:14:05 »
Pampo е прав, направо във волана се усеща помпата, щом свири ремъка значи е разхлабен или износен. В тия студове износването се увеличава на N-та степен, просто го провери, натисни го с пръст по средата между ролките... без да работи двигателя естествено... че... да не казвам какви умни приятели съм имал  :omg:. Трябва да има ход 7-8мм ако е оптимално обтегнат мисля, нещо такова ми се върти в главата,макат че е малък ремък, даже по-твърдо не му пречи, но... най-вероятно е той, това свирене е звука от триенето между ремъка и ролката, такова не трябва да има  :cheezy:, от там нататък логиката те води какви може да са причините. Само да вметна, като бяха лудите студове тук, на бащата колата една сутрин прескочи ангренажния ремък, кво остава за пистовите  :cheezy:

• Загряващ
  • **
« Reply #8 on: 07-02-2010, 18:53:49 »
Ами един братовчед майстор ми каза да полея помпата с гореща вода ... след като я полях хидравликата омекна и ми казаче е от хидравличната течност явно е твъде стара и си е изгубила свойствата при миносовите температури :)

Offline Deacon Frost

• Пристрастен
  • Почетен член
« Reply #9 on: 07-02-2010, 19:12:16 »
И все пай не провери ли ремъка първо  :cheezy: :cheezy:, ако беше казал че е ок щях да ти кажа веднага да си смениш течността :P, както и да е... по-малкото зло поне ти се е случило, знаеш какво да правиш вече ;)

Offline antonio.ivanov

• Напредващ
« Reply #10 on: 24-02-2010, 02:02:02 »
колко струва такава течност, на място като завъртя докрай ми скърца (свири)

Offline pampo11

• Пристрастен
« Reply #11 on: 24-02-2010, 08:22:25 »
колко струва такава течност, на място като завъртя докрай ми скърца (свири)
Тони при теб е от ремъка  :aha: трябва да се натегне

Offline wtf

• Напредващ
« Reply #12 on: 24-02-2010, 15:12:58 »
а някой знае ли как точно се източва старата течност като се сменя?

Offline pampo11

• Пристрастен
« Reply #13 on: 24-02-2010, 21:42:38 »
Развиваш единия маркуч и въртиш волана пълен ляв,после пълен десен  ;)

Offline antonio.ivanov

• Напредващ
« Reply #14 on: 25-02-2010, 00:18:37 »
не че се натискам да я сменям моята, ама колко стува нова спирачна течност, краси ми ще говорим с тебе как се натяга:) сега ми изгоря крушката на габаритите

Offline wtf

• Напредващ
« Reply #15 on: 25-02-2010, 01:17:49 »
Развиваш единия маркуч и въртиш волана пълен ляв,после пълен десен  ;)

кой мъркуч точно? А за цената, неска проверих в един магазин близо до мен в Пловдив струваше 16 лева. Иначе и на мен нещо ми свиреше ремъка винаги като паля ама неска го намазах с малко веро+вода и за сега се оправи.. течността ми казаха че няма смисъл да се сменя освен ако не е замърсена

Offline himika

• Загряващ
  • **
« Reply #16 on: 19-04-2010, 09:56:46 »
аз пък като съм на свободна предавка и правя пълен завой ми падат оборотите :whatever:,но това го прави само когато съм на газ по-принцип
момчето от Морето,което разхожда Купе-то!

Offline antonio.ivanov

• Напредващ
« Reply #17 on: 06-09-2010, 20:56:48 »
каква течност за хидравликата трябва да си взема и марка да ми препоръчате и колко като грамаж побира купе рд1, и цена да ме ориентирате и маркуч за хидравликата и този ремак направо ще сменя, при удара имам пукнат маркуч и ми изтече хидравличната течност

Offline antonio.ivanov

• Напредващ
« Reply #18 on: 08-09-2010, 21:05:47 »
Никой ли незнае какво е хидравличното масло за нашите коли ?

Offline tonitec

• Новак
  • *
« Reply #19 on: 09-09-2010, 07:30:35 »
Никой ли незнае какво е хидравличното масло за нашите коли ?

В книжката пише ATF DEXRON II.  Не зная каква течност е тази, но предполагам, че във всеки магазин за авточасти ще ти предложат. Поглеждат си в програмата и ти казват: за твоята кола такава течност и толкова събира.
« Last Edit: 09-09-2010, 07:33:26 by tonitec »