Author Topic: Гуми (Зимни/Летни)  (Read 13761 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Gospodarq

• Напредващ
Отговор на: Зимни гуми
« Reply #40 on: 01-12-2008, 16:07:36 »
Зимаите си скоростен индекс V. Н е до 180 км ако не се лъжа, а нашите коли позволяват малко повече  :h:

Мога да пия и без да се забавлявам.....

Offline Boncho

• Загряващ
  • **
« Reply #41 on: 01-12-2008, 19:37:12 »
Зимаите си скоростен индекс V. Н е до 180 км ако не се лъжа, а нашите коли позволяват малко повече  :h:
210
"Скромността е за тези, които нямат други качества"

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
« Reply #42 on: 02-12-2008, 09:10:52 »
Здравейте отдавна не съм писал  :blush: но ето ме пак  ;)
Според вас за RD2 кой размер е по подходящ за зимата 195/65/15 или 195/50/15 .
Питам защото видях,че chef4o има съмнения за 65 , че може да опират . Спрях се на тези кажете, ако са някаква греда
Благодаря ви  :h:

Колега,аз съм с РД2 и вчера и сложих 195/65/15,нямам никакви проблеми.Нито опира,нито нищо,а колата ми беше натоварена с тежки неща на задната седалка.Слагай смело.Аз явно съм забравила постовете ,относно това,че е възможно 65 да опират и за това ръгнах тях,ама нямам проблеми  :roll:

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
« Reply #43 on: 02-12-2008, 09:16:15 »
Поправка : зависело от пружините  :whatever: значи недей да ръгаш смело  ;)

Offline Kupi

• Новак
  • *
« Reply #44 on: 02-12-2008, 13:09:40 »
Ок мерси  :yes: Така или иначе вече са ми взели няакакви , тъкмо сега отивам да ги плащам и ще ги видим . Те са 195/60/15 тка, че ще се надявам моите прружини да са такива кавито трябва, да не са се изпуссссснали много  дет се вика  :cheezy: Ако после има някакви аварии ще ви кава зада си знаете за всеки случай ;)
Благодаря още веднъж за съдействието. 

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #45 on: 02-12-2008, 16:08:24 »

зимата повече от 180км/ч. къде ще ги вдигаш  :cheezy:

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
« Reply #46 on: 04-12-2008, 09:42:33 »
Опа,греда... на една от високите бетонни бабуни опрях... ама явно така ще изкарам зимата,защото вече си ги купих 4-те новички гуми и макар да съм карала само два дни с тях (дори още са си с лепенките),вече се водят втора ръка,а нямам още 480 лв да дам за гуми... :whatever: Само се моля да не ми се падне някой завой,с дупка на него,че ми отидоха и калници и всичко  :depress: :@ :omg: Пък тя моята кола както не знае да се движи бавно и във Варна както няма дупки...  :ohno:

Offline chef4o

• Администратор
  • Вманиачен
  • *
    • Hyundai Coupe Club
« Reply #47 on: 04-12-2008, 12:02:49 »
Чичо Стефи като говори не приказва... :(

Нищо, ше внимаваш и ще я лигавиш само по гладки, почистени, асфалтови пътиша.. Или направо ги пуснай за продажба и ако ги вземе някой- добре дошло!

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
« Reply #48 on: 04-12-2008, 12:53:39 »
ако ги продам сега ще съм на чиста загуба със 150-200 лева за два дни... а и кажи ми кой ще ги купи? от тук специално - никой... уф направо ше се ... :omg: :@

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #49 on: 04-12-2008, 23:25:24 »
Миме по добре се отърви от тях преди да е станало по лошо защото в най добрия случай скоро ще си търсиш нови подкалници! А и сега като падне сняг и започне да се трупа на холобраните ще почне да опира доста яко, но той поне снега се чисти лесно  :yes:

Offline Sensei

• Напредващ
  • ОТ ХАВАНА ДО СЕЙНТ ЛУЧИ ЖЕНА МИ ЩЕ ГО СМУЧИ
« Reply #50 on: 04-12-2008, 23:37:48 »
не мога да разбера защо си купила гуми на 65 ?!

Offline Danny_Flirt

• Напредващ
« Reply #51 on: 19-12-2008, 22:18:24 »
Аз сложих Вредщаин снол трак 2,четири броя 185/65/14 и съм много доволен от тях,направо са чудни.Ако някои иска да си вземе няма да сбърка с този избор  :yes:  :h:
Ерекцията,не се брои за личностно израстване :)

Offline elidiangelo

• Напредващ
  • heavy metal thunder
    • facebook
« Reply #52 on: 31-12-2008, 15:32:59 »
добре, накрая и аз сложих зимни гуми - Мишелин Алпин 185/60/15 и днеска се въртях с тях и беше много приятно  :#
We sold our souls for Rock 'n' Roll !!!
\m/

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #53 on: 02-01-2009, 19:55:50 »
добре, накрая и аз сложих зимни гуми - Мишелин Алпин 185/60/15 и днеска се въртях с тях и беше много приятно  :#
въртя сеееее? ти пък е защо,да я пробваш ли.....
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline chonkov

• Пристрастен към клуба
  • Упр. съвет
  • Изпушил
  • *
  • London-Пловдив
« Reply #54 on: 02-01-2009, 20:05:30 »
Ей тва жените си правят по-голямо густо от нас :)

Offline elidiangelo

• Напредващ
  • heavy metal thunder
    • facebook
« Reply #55 on: 02-01-2009, 22:48:06 »
е как, нали трябва да видя доколко държат   :aha:
We sold our souls for Rock 'n' Roll !!!
\m/

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
« Reply #56 on: 02-01-2009, 23:24:52 »
е как, нали трябва да видя доколко държат   :aha:
а така може..и аз пробвах гумите ама на баща ми...голямо шоу......
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
« Reply #57 on: 06-01-2009, 17:59:39 »
И аз смених новите ми Сава с още по-нови Матадор...  :cheezy: Общо взето съм с 470 лв назад,но колата се държи перфектно.Още преди две седмици,като заваля първия сняг,ми се налагаха честички преходи до вилата и обратно,по доста кофти трасе (120км) - дупки,сняг,лед - всичко е пърфект!Много съм доволна и от Савата бях де,ма там друга история-леко ми е крив преден ляв калник.

И предполагам няма смисъл в този форум (щот едва ли на някой ще му станат) ,но Савата все още са в мен и 4те и все още се продават.Размера е 195/65/15  :)

Offline kaha6uc

• Загряващ
  • **
  • Как да та забра'а, кат' не мо'а та запомна?
« Reply #58 on: 09-01-2009, 14:40:30 »
Hankook, Hankook, Hankook  :me:
- Пълен сток
Красавицата ми

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Гуми/Съвети за размер/Зимни/Лятни
« Reply #59 on: 28-02-2009, 20:19:25 »
Понеже не видях да има тема за летните гуми (за зимни има) то смятам да отворя такава. Дойде време да избирам таз годишните ми гуми, тъй като от старата 4-те ми Firestone-ки са доста зле след катастрофата, та реших на този етап да си взема поне едни 2 читави за отпред, че в тази криза няма излишни пари за 4 броя нови. Та тръгнах да търся под дърво и камък свестни гуми, започнах от нови, но все още няма внос на свежа кръв. Всичко е останалото от миналата година и ми казаха, че чак края на март започват да зареждат нови. Това което открих от хубавите гуми досега като нови започват от 150лв бройката, а аз 300лв за 2 гуми няма да дам на този етап поне. ДОри и по-евтини марки като Maloya (по мнения на други колеги доста качествени гуми) за нашият размер 205/50/15 ми обявиха цена от 160лв. Продължих търсенето на втора ръка, основно в тунинг.бг и там попаднах на една интересна оферта за Kleber HYDRAXER (http://www.ityre.com/en/tyres/catalog/kleber/model/20029/opinions/add/), цената е добра (евентуално ще се договоря да взема само 2), но ме притеснява факта, че са малко по-тесни от стандартният ни размер 205. Някой има ли опит с такъв размер ЛЕТНИ гуми (знам че масово за зимни се слагат такива) със стабилността основно на колата. Това е основното което ме интересува. ДОТ-а на гумата е 2008, карана е около 3000км, моделът е страхотен по всички коментари които намерих за нея. Та единствено ме притеснява широчината. Давайте идеи...

Също така всеки може да каже каква гума е/ще взема за това лято. Мисля, че ще е полезно за по-младите колеги с не толкова голям опит.

Прилагам теста за 2009 на ADAC за летни гуми.