Author Topic: Премигване на фаровете при потегляне  (Read 738 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jdruTopic starter

• Напредващ
Прави ми печетление, че при потегляне ми премигват фаровете за кратко. Дали не е случайно от по-слаб акумулатор (попринцип ми е 44Ah което е малко за нашите колици) ама пък нямам проблем с паленето...
Някой има ли идея дали е от това?

Offline caesar

• Модератор
  • Изпушил
  • Член почетен
Да не би да не ти е натегнат добре пистовия ремък на алтернатора?
Наскоро го натегнах моя ама май пак се е разхлабил, защото трябва като запаля леко да я изфорсирам и лампите вътре светват една идея по-силно.

Offline His Shadow

• Напредващ
спокойно и моята е така но ми го прави винаги след палене и се чува нещо като опъване на пружина ли как да ти го обясня... но е нормално де  :)

Offline muncho_

• Пристрастен
Абе и аз съм забелязал, че нещо от към токове са слаби нашите коли.И при мен така става даже като загася колата и екрана на двд-то веднага избледнява.Мисля че самата инсталация е с тънки кабели и от там идва проблема.
Nobody's perfect i'm Nobody

• Напредващ
Аха ясно, не е нещо необичайно за нашите колици  :depress:

Offline Pav

• Новак
  • *
jdru, имаш ли усилвател и по мощна музика? това може да е една от причините за премигването ти особено с този малкия акумулатор..ако си тормозиш колата със  стотици ватове може да се наблюдава такъв ефект :)

• Напредващ
Тц, класическо CD сони с по 50W max. няма допълнително усилвател  :blush:

Offline Pav

• Новак
  • *
хмм незнамм, провери клемите към акумулатора..може да имаш лош контакт ама не ми са вярва да е от това...

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
ахам и при мен го има тоя момент.....явно си е от марката.....ихихихиии
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline Spaidy

• Пристрастен
При мен го нямам това и никога не ми се е случвало.  :h:

Колега алтернатора проверявал ли си го дали си зарежда като хората и други проблеми с токовете имал ли си до сега? Отиди при някой акумулаторджия да ти проверят стартовия ток.  ;)
На никой не правя евала!!! ;)

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Може четките да са износени и да не контактуват хубаво,а може и втулки да са и да товари повече,при всички положения отиди да го погледнат да не стопи ротора

Offline muncho_

• Пристрастен
Мойта кола от 2 години и половина си е така и нищо не и е станало.Минал съм над 30 000км.Според мен просто са ни по слабички акумулаторите.
Nobody's perfect i'm Nobody

Offline hyundai3016

• Пристрастен
  • Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....
Мойта кола от 2 години и половина си е така и нищо не и е станало.Минал съм над 30 000км.Според мен просто са ни по слабички акумулаторите.
и аз съм по същия начин,2 год. закон...понякога дори когато пусна климатика,също се усеща отслабване на тоците и оборотите....но наистина не съм се занимавала с това да гледам,какво,къде и защо....
Бъди на скорост,за да бъдеш в движение....

Offline Mickey

• Упр. съвет
  • Пристрастен
  • *
И аз бих посъветвала първо да се проверят клемите.И след това всички тоци в колата.Че имах наскоро кофти случка - едно заради клеми,второ заради кофти акумулатор.Бяхме тръгнали на път,вечер,фаровете ми угаснаха в движение.После още веднъж и се наложи да купуваме акумулатор,неизвестна(поне за мен марка) , 55Ah ,за 145 лв от малка,селска бензиностанция.Изкретахме де,успяхме да се приберем и до Варна после и колата ми в момента е в сервиз.Диагнозата - прецакано динамо.Така,че е хубаво да се провери и да се вземат мерки навреме,че после става по-голямо мазало.

Offline LanShot

• Пристрастен
  • ЛанШота ти ;]
АБе колеги .. сложих си ксенон преди 3-4 месеца , и проблемът ми е ,че примерно пускам ги карам , загасям колата , после веднага като я запаля , левия ми ксенон не иска да свети , пробвам пак и пак и пак .. загасям я вадя ключа , после наново вкарвам , паля и бачка .. Или пак става така като съм на фарове , гася ги до габарити после като цъкна пак на фарове пак 1-ния не ми свети , като ги разцъкам в бързината 5-6 пъти пак си тръгва. Проверих тоци моци , замерих акомулатора , проверих връзките на баластите и крушките , всичко си е наред , няма хлабава клемичка или лашкащо се болтче. Идеи ?  :confused:

Offline Spaidy

• Пристрастен
Ланшоте, ако акумолатора ти зарежда на 14.2 приблизително. Значи проблема ти идва от самия ксенон.  ;)

Offline mentata88

• Новак
  • *
Идеална тема да се включа и аз  :cheezy: Някой ако има няква представа,моля да изкаже мнение.Та,аз също съм с ксенон,но когато е студено (примерно цялата зима  :cheezy:)като включа фаровете и левия почва да мига точно кат на дипломатическите коли,и така примерно 3-4 минути докат загрее явно,пък ако е по-студено може и повече.100% няма нищо общо с акомулатора,ама кое е по-вероятно да е ,крушката или баласта??? :whatever:

Offline stutsi

• Пристрастен
  • I.B.U.U. Hools
Ми размени крушките и ще разбереш  :yes:

Offline Spaidy

• Пристрастен
Залагам на баласт! Почти съм сигурен.  :yes:

Offline mentata88

• Новак
  • *
Да,и аз си го мислех тва с размяната,ма нямам време 6от всеки ден на бачкане  :@,но не се бях сетил за кру6ките,мислех си за баластите,а всъщност ще е доста по-лесно да сменя кру6ките,6от баластите са осигурени с безброй свински опа6ки  :cheezy:

Не използвай "6" като заместител на "Ш"!
mod contol: chonkov
« Last Edit: 25-02-2010, 00:36:22 by chonkov »